İş yaşamının yoğun olduğu zamanlarda pek çoğumuzun bulunduğu mekanların başında ofisler gelir. Günde 8-10 saat çalışılan ofislerin dekorasyonu, çalışanların performanslarını direk etkiler.

Ofisinizin dekorasyonunu kendiniz yapmayı düşünüyorsanız, aşağıdaki önerilerimi dikkate alarak şık , rahat ve estetik bir çalışma ortamına sahip olabilirsiniz.

1) Çalışma Masası;

Çalışma masanızın yeri çok önemlidir. Masada otururken arkanızda muhakkak duvar olması gerekir. Böylece kendinizi hem güvende hissedebilir hem de güneş ışığından maksimum faydalanacak şekilde oturma düzeni sağlarsınız.

2) Doğal Işık ;

Bulunduğunuz ortamın mümkün olduğu kadar çok doğal ışık alması gerekir. Doğal ışık, gözlerinizi yormadan çalışmanızı sağlar. Ayrıca dikkatinizi üst düzeyde tutmanıza yardımcı olur. Eğer yeteri kadar doğal ışık alamıyorsanız, gözü yormayacak gün ışığını yayan lambaları tercih etmelisiniz.

3) Yerlerini değiştirin,

Ofisinizde ki dekor ve objeleri yenileriyle değiştiremiyorsanız, kendi içinde ufak değişiklikler yapabilirsiniz. Emin olun, daha önce farketmediğiniz bazı objelerin çok güzel olduğunu fark edeceksiniz.  

4) Tablolar , Aynalar,

Ofisiniz daha geniş gözükmesini istiyorsanız, derinlik etkisi yaratan tablolar yada farklı şekillerde dekore edilmiş aynaları kullanabilirsiniz. Böylece ofisinizi modernize edip, estetik bir görünüm sağlayabilirsiniz.

5) Bitki,

Yeşil alanların giderek azaldığı , doğadan kopuk yaşamın varolduğu bu zamanlarda, ofisinizi dekore ederken, mutlaka canlı bitkilerden faydalanmanız gerekir. Böylece doğanın enerjisini ofisinizde hisssedebilirsiniz.

6) Renklerin cazibesi,

Ofisinizi baştan dekore etmeye karar verdiyseniz , yaptığınız işe bağlı olarak mutlaka canlı bir rengi tercih edin. Beyaz dekore edilmiş bir ofiste, kırmızı bir koltuk yada siyah ağırlıklı dekore edilmiş bir ofiste turuncu bir renk masa ofisinize farklı bir hava katacaktır.

7) Düzenli olun,

Hemen herkesin başında olan en büyük sıkıntı, yoğun çalışma sonrası dağılan ofisinizi ve masanızı toplamamaktır. Eğer arkanızdan sizin yerinize ofisinizi düzenleyen biri yoksa, ofisinizde malzemeleri toparlayabileceğiniz bir raf sistemi tasarlayabilirsiniz. 

8) Objeler,

Mesleğinizi temsil eden küçük objeleri ofisinizde bulundurmanız, hem mesleğinize verdiğiniz önemi gösterir hem de gelen misafirlerinizi iş alanınıza dahil eder. Objeler dekor olarak kullanılıp ofisinize estetik bir hava katarken aynı zamanda mesleki duruşunuzu temsil eder.

9) Genel Yerleşim,

Ofisinizi baştan dekore edecekseniz, öncelikle ofisinizi ölçmelisiniz. Zira küçük bir ofiste büyük eşyalar dar alanlara, büyük ofiste küçük eşyalar geniş alanlar kalmasına neden olur. Mümkün olduğunca dengeli eşya seçmeye çalışın. Dışarıda gelişi güzel beğendiğiniz eşyalar yerine, ofisinizin büyüklüğüne uyan eşyaları seçmeye özen gösterin.

10) Hobi alanları,

Ofisinizde eğer yeterli alan varsa, muhakkak siz ve değerli misafirleriniz için dekore edilmiş bir hobi köşesi yapın. Bu köşeyi bir tabloyla, bir koltuk takımıyla, bir akvaryumla, bir kitaplıkla ayırabilirsiniz. Yoğun çalışma saatlerinizde rahatça vakit geçireceğiniz bir köşe, size fazladan bir dinlenme şansı sunar. 

Yukarıda yer alan dekorasyon tavsiyelerini kolayca uygulayabilir. Bir anda vaktinizin çoğunu geçirdiğiniz ofisinize farklı bir hava katabilirsiniz.