Trabzon’da kentlilerin köylülerin uğrak yeridir Pazarkapı Mahallesi’ndeki Moloz Mevkii.

Yoğun bir insan sirkülasyonu vardır.

Özellikle de burada bulunan minibüs durağı. İlçelere, köylere, hatta farklı şehirlere gidecek yolcular buradan binerler araçlara.

Her gün yaklaşık 1000 aracın ücretli olarak giriş yapıp yolcusunu aldığı on binlerce kişinin gelip geçtiği bu durakta, hem şoför esnafı, hem de yolcular fiziki anlamda şartların bir an önce iyileştirilmesini istiyor.

Onların, haklı serzenişlerine kulak tıkamak ne mümkün…

Durakta yolcular yeri geliyor yarım saat otobüs, minibüs bekliyor. Bu esnada ihtiyaca cevap verebilecek doğru düzgün ne bir bank var, ne de bir gölgelik.

Yağmur yağdığında tam bir rezalet yaşanıyor burada.

Şoför esnafı ve yolcular plaj şemsiyeleri ile yağmurdan korunmak için çare arıyor.

Öte yandan “belediye bizi Reşadiye Katlı Otoparkı’ndan çıkarırken daha iyisinin yapılacağı sözünü vermişti” diyorlar.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na bağlı olan durağın, her yıl yıkılacağı söylentisi ile gündeme gelmesi de artık beklentilerine çare olmuyor sabırları zorluyor.

Durak çalışanları ve vatandaş, yaklaşan kış öncesi içlerini ısıtacak bir proje veya çalışma bekliyorlar.
 
Çünkü; kadını-erkeği, yaşlısı-genci ile bizim insanımız; yolculuk edecekleri minibüsleri yağmurun, güneşin  altında ayakta değil, oraya yakışır kalıcı çalışmalarla  iyileştirilmiş ortamlarda  daha insanca beklemeyi hak ediyor.

”Trabzon insanı her şeyin en iyisine layıktır” diyerek bölge insanı üzerindeki hassasiyetini dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun,  en kısa sürede soruna el atacağını ümit ediyoruz.