CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör, Ordu’nun büyükşehir olmasından sonra merkez ilçenin adının “Altın Ordu” olarak belirlenmesinin Ordululara maddi külfet getireceğini ileri sürdü.

Osman Güngör parti binasında yaptığı açıklamada, “Yasanın Meclis’e gelmesine 6 saat kala koyulmuş bir isimle karşılaşmış olduk. Bize sormuş olsalardı, buna yaklaşımımız şöyle olurdu: ‘Ordu merkez ilçenin adının Ordu olarak kalması gerekir’ diye düşünürdük. Neden biz bunu Ordu olarak önerirdik? Çünkü Ordu’da şu anda isim değişikliğinden dolayı, merkezde yaşayan 180 bin kişinin nüfus kağıdı değişecek, bu bir angarya. Bütün ticaret yapan insanların adresleri, fatura bilgileri, evrakları tabelalar değişecek ve zorunlu gider haline dönüşecek. Burada 180 bin insan mağdur olacak. Aklın yolu bir. Biz zaten ekonomisi çökmüş bir vilayet durumundayız. Çıkıp burada ‘sizin isminiz bu’ dayatmasıyla isme sahip olduk” dedi.

Başkan Güngör, Altın Ordu isminin AKP iktidarından sonra değiştirileceğini belirterek, “Biz de CHP olarak diyoruz ki, 12 Eylül’de nasıl bir sürü yerlere isimler koyuldu, tabelalar kalktı. Mutlaka ve mutlaka bu AKP iktidarından sonra Altın Ordu ismi değiştirilecek. Başka bir Ordu ismi gündeme gelecek. Biz işin maliyetine bakarız, bir de etiğine bakarız” diye konuştu.

Bir basın mensubunun, “Altın Ordu isminin değiştirilmesi Ordululara bir külfet getirmeyecek mi?” sorusu üzerine Güngör, “O günkü siyasi irade ve sivil toplum kuruluşları buna karar verecek. Biz bugün yapılan yanlışlığın içerisinde yaşayan insanlarız. Karar verici olması konumunda olan insanlarız. Yarını, yarının karar vericileri belirler” şeklinde cevap verdi.

Basın açıklamasının ardından CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör başkanlığında geçmiş dönemde CHP, DSP ve SHP’de görevde bulunmuş, il ve ilçe başkanları ile toplantı düzenlendi.