Ortahisar Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantılarının 3.’sü bugün Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya başkanlığına yapıldı. Mecliste tek gündem maddesi ise 2023 Yılı Faaliyet Raporu oldu. 

Yoklamanın ardından yapılan Faaliyet Raporu görüşmeleri sırasında meclise yasa gereği 1. Başkan Vekili Cüneyt Zorlu Başkanlık ederken, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ise meclis sıralarında oturdu. 

Faaliyet Raporunda, her müdürlüğe sıraya geldiğinde ise meclis üyeleri sorular sordu. 

ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜNDE ÇALIŞAN SAYISI

Özel Kalem Müdürlüğü ile ilgili Zorlu, “Bu kadar kadro gerekli mi dir? Bu kadronun bu kadar şişmesini neye bağlıyorsunuz?” Sordu. 

Bu soruya ise, “Özel Kalem Müdürlüğü olarak STK, Vatandaşlarla bire bir iletişim halinde olduğumuz için, her vatandaşın programlarını ayarlamak için bu kadar personel var.

Nuri Albayrak’ın anne acısı! Nuri Albayrak’ın anne acısı!

Bende 2 haftadır vekaleten görevdeyiz” şeklinde yanıt verildi. 

Bunun üzerine Zorlu, “Sayın Başkan ile ilk gün geldik. Makam geçerken ben üzüldüm. Az önce söyledim kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Orada 34 kişinin bulunması beni, kurumun faydalı çalışmadığı anlamında düşündürdü” dedi. 

TÜNEL AKVARYUM’DA ÇALIŞANLAR FAYDALI MI?

İnsan Kaynakları Müdürlüğü ile ilgili olarak ise Zorlu, “Tünel Akvaryum’da bilgimiz yok. Burada 45 46 kişi çalıştığın biliyoruz. Bunların faydalı çalışıp çalışmadığı anlamında neler söylersiniz?” Dedi. 
Bunun üzerine ilgili müdürlükten, “Personellerin faydalı ya da faydasız çalışma konusunda bizim söyleyecek bir şeyimiz yok ancak ben eminim ki bütün çalışan arkadaşlarımız görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyordur” dedi. 

GES’DE SİSTEME VERİLEN ENERJİDE KESİNTİLER

Başkan Ahmet Kaya da, Güneş Enerjisi ile ilgili oluşan gündem sonrasında ise, “Güneş Enerji Santralimizle ilgili iletim hattına ilişkin sıkıntının varlığından bahsetti. İletim hattı yenilenmediydi için ürettiğimiz enerjinin sıkıntı oluştuğu söylendi. Böyle talihsizlik yaşadığımız yönünde bilgi geldi. Bu konuda çözüm var mı?” Sorusunu sordu. 
Etüd Proje Müdürlüğünden verilen yanıtta, “ Ürettiğimiz enerji TEDAŞ bize bir noktadan bağlantı hakkı veriyor. Bizde en yakın mesafeden bağladık. Bağlantı noktasında trafolar, iletim hattı oluyor. Alternatif yedek bağlantı noktası yapamıyoruz. Bir noktadan bağlanabiliyoruz. O noktadan bağladık. Zaman zaman Aygören Vadisinde oluşan elektrik kesintilerinden dolayı kesinti olduğunda bizde elektriğimizi sisteme veremiyoruz. Vadide TEDAŞ’ın yenileme çalışmalarından oluyor. Bu çalışmalar bittiğinde bu sorun ortadan kalkacak. Alternatif yedek bağlantı bulma şansımız yok” denildi. 

225 MÜLK 10 YIL İÇİNE SATILMIŞ

Zorlu, “225 tane mülkümüz 10 yıl içinde satılmış. Buradan belli bir kaynak yaratıldı. Sizle beraber yaptığımız görüşmede satacak mülkümüz kalmadığını beyan ettiniz. Sizden var mı böyle bir bütçemiz, gari menkulümüz var mı? Satılan mülkler hakkında bilgi verir misiniz? Satılan mülkler o gün ki kur ile çevrildiğinde bir gelir elde edildiğini biliyorum” sorusunu sordu. 

Bunun üzerine Emlak İstimlak Müdürlüğünden verilen yanıtta, “1154 tane gayri menkulümüz var. Sayı olarak gayet fazla ama 2014 yılında büyükşehir olurken devir tasfiye komisyonu olarak bize gayri menkul çok verilmedi. Sattığımız gayri menkullerin çoğu üretilip satılan gayri menkuller. O zaman da bilgi vermiştim. Kamulaştırılan yolların 500’ü kamulaştırılan yok. Üzerinde ittifak hakkı geçtiği için üzerimize kayıtlı.Satılan yerlerin çoğu Yomra tarafında vakıf arazisiydi. Onları devrettik. Sayı bu nedenle artmış olabilir. 
2023 yılında ihale usulü ile 7 tane gayri menkul satmışız. Bunlarda 32 bin 112 TL bedel elde ettik” dedi. 
Zorlu, “Satılabilecek mülkümüz var mı?” Şeklindeki soruya ise, “Birkaç tane var” dedi.