Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Akkuş ve Akarbaşı köyleri arasında yol yapan özel bir şirketin iş makineleri, bir grup PKK’lı tarafından yakıldı.
Tunceli’nin Nazımiye ilçesi ile Elazığ’a bağlı Karakoçan ilçesi arasındaki Peri Çayı üzerinde yapımı devam eden Pembelik Baraj inşaatının yolunu yapan özel bir şirkete ait iş makineleri PKK mensupları tarafından ateşe verilerek yakıldı. Dün saat 20.00 civarında Karakoçan ilçesine bağlı Akkuş ve Akarbaşı köylerini birbirine bağlayan Pembelik Baraj inşaatının yolunu yapan özel bir şirkete ait iş makineleri, dağlık ve ormanlık alandan inen kalabalık PKK’lılar tarafından durduruldu. Araçlarından indirilen sürücülere önce propaganda yapıldı, ardından Pembelik Baraj inşaatı yolunda çalıştıkları gerekçesiyle iş makineleri ateşe verildi.
Olayın ardından Tunceli ve Elazığ il sınırında bulunan güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı.
Olayı haber alan firma yetkilileri güvenlik gerekçesiyle olay yerine sokulmadı. Sabah saatlerinde olay yerine gelen firma yetkilileri ve çalışanları olayın detayın bilmediklerini, köylülerin haber vermesiyle olay yerine geldiklerini söyledi.
Sabahın ilk saatlerinde operasyonu genişleten jandarma ekipleri dedektör köpeklerle arama yaptı.
Olayla ilgili başlatılan operasyon devam ediyor.
(İHA)