AK PARTİ'DE KADER ANI
Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı ile ilgili kader günü bugün. Genel merkezde günlerdir süren istişareler sonucu bir isimde karar kılındı mı? Bu net değil. Kongrenin iptal edilmesi an meselesi. Çünkü talipli çok ve destekleyenleri ağır isimler. Fakat akside olabilir. Kavanoz ismi her an Ankara'ya çağrılabilir. Şu ana kadar Genel Merkez'in kendi isteğiyle Ankara'ya çağırdığı bir isim yok.  Kongrenin ertelendiğine dair de henüz net bir açıklama da yok. Şimdilik iptal edilmediği kesin. Çünkü 19 Mayıs Spor Salonu için organizasyon talimatı henüz iptal edilmedi.  Ak parti'de adaylar için zor saatler. Dileriz parti ve trabzon adına en faydalı isim açıklanır.

TURGAY GÜNGÖR OLMAM DEMİŞTİ
CHP Trabzon İl Başkan adaylığı ile ilgili kulislerde ismi geçen mevcut Merkez İlçe Başkanı Turgay Şahin'in partili bir dostuna rastladık. Bize Şahin'in il başkanlığına kesinlikle aday olamayacağını söyledi. Şaşırdık. kendi bilir siz onun adına karar veremezsiniz dedik. O da bize "Zaten kendi söyledi, ilçe başkanıyken il başkanlığına aday olamayacağını kendi ifade etti dedi." Bizim bu gelişmeden haberimiz yok. Yine partinin dinamiklerinden birine konuyu açtık. "Turgay bey ilkeli bir siyasetçi olarak söylediği sözü yerine getirir. Evet ilçe başkanı olurken il başkanlığına aday olmayacağını bende duymuştum. Bence de olmaz" dedi. Bakalım Sayın Şahin bu dedikodulara ne cevap verecek. 

AK PARTİDE AYRILIK VAR

Belediye ile teşkilatlarda diyaloğu iyi görünen tek birim Kadın Kolları. Fakat Başkan Aslıhan Bezirganoğlu bırakacağını söylemiş. Başkan Gümrükçüoğlu'da buna çok üzülmüş. Peki yerine kim gelecek. Şu anda Leyla Kalaycı Yavuz olabilir diyenler var. Ak Parti'nin Trabzon'daki en duygusal, en sevecen ve en aktif kadınlarından biri olarak, başkan olmaması için hiçbir neden görülmüyor. Peki çalışkan ve güleryüzlü olmak yetiyor mu. Tabii ki lobi gerekiyor. Leyla ablanında hiç sevmediği iş bu lobi işleri. Onun işi çalışmak. Kimileride Ayşe Sula Köseoğlu ismini ön plana çıkarıyor. Olur mu. 10 kişiden 1'i olur diyorsa 9'u attan inip eşeğe binmez diyor. Kendisinede soracağız bakalım neler diyecek.

 ÖZAK NEREDE YANLIŞ YAPTI ?
Trabzon'da iki dönem üst üste bakanlık yapan Faruk Nafiz Özak 3. dönemde de Milletvekili olarak TBMM'ye gitti. Şimdi nerelerde bilinmez… Pek görünmüyor Trabzon'da. Herkes ona AK Parti'nin küskün milletvekili diyor. 1. sıraya koyularak gönlü alındı ama hiçbir etkisi yok pasifize edildi deniyor. Oysa Bakanlığı döneminde Trabzon'a kazandırdıkları çok çabuk unutuldu. Faruk Özak'ın tek hatası şuydu. Birileri dedikodu yaparken o Trabzon için kendini hırpaladı. Birileri kulis atıp kendi yerini garantilerken o Trabzonspor'u düşündü. Birileri Ankara'larda şahsi işleri ve makamları için cirit atarken o dağda bayırda sarı çizmeleriyle halkın yanında oldu. Göstermelik ziyaretler yapmadı. Ve hal böyle oluncada kendine sağlam bir taban oluşturamadı. Şu an bunu istese yapamaz mı. Gücüde var. Fakat Özak'ın buna tenezzül edeceğini zannetmiyoruz.

YATIRIMLAR PROGRAMDAN ÇIKIYOR
Trabzon'da 60. hükümetin yatırım programına aldığı birçok projenin bir bir programdan çıkarıldığı bilgisi geliyor kulağımıza. Acaba diyoruz Trabzon iktidar ve muhalefet milletvekillerinin bundan haberleri var mı, Yok mu? Bir araştırın bakalım DSİ, Ulaştırma ve Milli Eğitim'de son aylarda yatırım programından çıkarılan projeleri. Son olarak Şinik yolu çıkarıldı programdan. Sonra güç bela yeniden eklenmiş diyorlar. Ama daha ne yatırımlar var programdan çıkarılmış. Bunları muhalefet partisinin gündeme getirmesi gerekir, ama demiryolu gibi önemli meseleyi bile takip etme zahmetinde bulunmayan muhalefet partileri yatırım programından nasıl haberdar olsun ki. Yönetimleri geçtik. CHP ve MHP Trabzon Milletvekilleri de Trabzon'u unuttu. Gidişat karanlık. Trabzonspor gündemi ile herkes yatmış. İktidarı da, muhalefeti de...