GÜNNAR İLE BAŞKAN NE KONUŞTU
Herkes acaba ne zaman diyordu. Ve o gelişme AK Parti Maçka İlçe kongresinde yaşandı. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ak Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar yan yana oturdu. Flaşlar ardı ardına patladı. Ve kumaoyuna "Başkan Gümrükçüoğlu ile Günnar arasında hiçbir sırun yok" imajı verildi. Acaba konuşacaklar mıydı? Kafa kafaya verdiler. Kimilerine göre merhabalaştılar. Kimilerine göre helalleştiler. Kimilerine göre selamlaştılar. Ama öyle meraba-meraba konuşması değildi. Bakışlar keskin olsada konuşma samimiydi. Merkez ilçe kongresini bile etkileyecek bu görüşme bakalım bir daha tekrarlanacak mı?

DEMİRTAŞ SESSİZ VE DERİNDEN
Ak Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanlığı seçimleri ile ilgilide önemli gelişmeler var. Zeki Kavanoz kendinden emin ve rahat gibi görülsede ezeli rakibi olarak kamuoyunda Halil İbrahim Demirtaş'ın isminin lanse edilmesinden rahatsız. Demirtaş'ta henüz ben aday değilim demediğine göre ciddi ciddi bu işe soyunuyor. Demirtaş Trabzon Belediye başkanına yakın bir isim ve partinin ana kademelerinin yapamadığı bazı hamleleri yapabilme yetki ve imkanlarına sahip. Bu avantajı pek dillendirmesede kamuoyu ve partililer bunun farkında. 

ÇELİK ÇEKİLMİYOR
Trabzon'un Of İlçesi kongresi ile ilgili derin kulisler devam ediyor. Çelik'in çekilmesi hususunda AK parti Genel merkezi'nin kesin kanaati vardı. Çelik bu karara rağmen adaylıktan geri çekilmedi. Çalışmalarını sürdürdü. Çünkü eski belediye başkanı ve İstanbul Milletvekili Oktay Saral Of ilçesinden ayrılırken Çelik'e, "Ben kongreye müdahil değilim. Siz partiye zarar vermeyecek bir şekilde ne yapıyonrsanız yapın" demişti. Çelik tabandan gelen desteklede geri adım atmadı. İlerleyen günlerde ne olduysa Saral'ın bazı delegeleri arayarak Hakan Terzioğlu'ndan yana durmaları şeklinde talimatlar verdiği dedikodusu hem Çelik'i hemde destekleyenlerini şok etti. Çelik geri adım attığının imasını versede alttan alttan çalışmalarını sürdürüyor. Seçim günü güçlü bir liste ile ortaya çıkarsa kimse şaşırmasın. Diğer bir dedikodu ise Hakan Terzioğlu'nun aradığı birkaç belde başkanı ile ilgili. İddialara göre Terzioğlu Of'taki bazı belde başkanlarını aramış. Destek istemiş. Fakat belde başkanları "Biz tarafız" diyerek teklifi geri çevirmiş. Of'ta genel merkeze Of çektiren bir seçim süreci var. Bakalım daha neler olacak.

HAYIRLI OLSUN BURGUCU
İlk röportajını okuduğumda "Trabzon'da iş yapmak istiyorsan biraz deli olman gerekiyor" demişti Sayın Burgucu. Fizyotem'den sonra aldığı mimoza Cafe-Restaurant'ı kısa zamanda Trabzon'un en gözde mekanı haline getirdi. Önünden geçerken yeni yaptığı kış bahçesini gördük. Güzel nezih bir mekan daha katıyor Bulgucu Trabzon'a. Her mekanın bu tür yenilikleri görmesi, ileriye bakması şart. Burgucu'da yeni ısındığı bu restorant işinde bayağı hızlı yükseliyor. Kış bahçesinin diğer müesseselere örnek Bulgucu'ya hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

USTABAŞI'NA GEÇMİŞ OLSUN
Trabzon'un önemli kalemlerinden TAKA Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Levent Ustabaşı'nın geçtiğimiz günlerde trafik kazası geçirdiğini öğrendik. Haberleriyle Trabzon gündeminin nabzını tutan ve çarpıcı yazılarıyla dikkatleri üzerine çeken Ustabaşı'na geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz.

TRABZON’U NASIL KAZANDIK ANTALYA’YI NASIL KAYBETTİK..
Ak Parti Genel Merkezi, son yerel seçimlerde Trabzon’u nasıl kazandıklarını, Antalya’yı nasıl kaybettiklerini irdeleyen araştırması kitaplaştırıldı. Kitap, eski Bakan Faruk Özak’ın Karayollarındaki makamında. Epeyce kalın olan kitapta, Trabzon’da yerel seçimlerin kazanılmasında Özak’ın kendi faktörü ciddi ölçüde belirleyici olduğu ifade edilirken iki gizli kahraman Ufuk Hoş ile Mustafa Akkaya’nın da adları geçiyor. Kitap kalın olduğu için okuyamadık. Dünden itibaren kitabı en ince detayına kadar okumaya çalışacağız. Orada gördüğümüz ilginçlikleri de size aktaracağız. Ak Parti’nin bu bilimsel araştırmasında Kuzey Ekspres Gazetesi’nin de seçimlerde belirleyici bir rol aldığı ve Volkan Canalioğlu’nun 50 bin oy almasında söz konusu gazetenin önemli bir katkısının olduğu yazılı..Şu sıralar Hasan Kurt da kendi köşesinde bunları yazıyor.. Kendi kendini överek. Haklı ama..!