KAR YAĞDI BELEDİYELER SINIFI GEÇTİ Mİ?

Trabzon’da son 57 yılın en yoğun kar yağışı gerçekleşti. Yüksek kesimlerde 1.5 metreyi bulan kar yağışı ile ilgili belediyeler sınıfı geçti mi kaldı mı? Değerlendirmesi yapmadan önce, herkes evinde sıcak odasında istirahat ederken, gece gündüz demeyen yol tarayan, kazma kürek sallayan, direksiyon başında uyuyup yeniden yol açma çalışmalarını sürdüren belediye ve kamu kurumlarının çalışanları ile onları koordine eden belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz. Evet Beklenenin çok üzerinde bir yağış. Bir gecede şehrin merkezi dahil her tarafı kar altında kaldı. Geçen yılda yine aynı şekilde bir gecede bastırmıştı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ve Ortahisar’a geçen sene millet yenidir, tecrübesizdir diyerek çok eleştiride bulunmadı.

Fakat bu sene vatandaş özellikle de şehrin merkezindeki esnaf ve vatandaşlar belediyelere büyük tepki gösterdi. 
Haklı oldukları konularda vardı, haksız oldukları da. Ama şu bir gerçek ki Trabzon’un kalbi olan, tek işleyen caddesi olan belediye başkanlarının bu caddeyi kesinlikle trafiğe kapatamayız dedikleri Kahramanmaraş Caddesi’nde saat 14.30’a kadar hiç müdahale edilmemesi, büyük bir beceriksizlik ve koordinasyonsuzluk olarak kayıtlara geçti.
Esnaf sabah kendi dükkanının önünü açmak için saatlerde kar küreyip işine dönerken, saat 14.30’dan sonra koca iş makineleri ile tam 5 saat caddeyi trafiğe kapatmak, günün tamamını gerek vatandaş için gerek esnaf için çileye zarara dönüştürdü. 

Belediyeler, acil olan yolları açtık, hallettik, önemli olan ana yollar ve hastanelerdi dediler ama AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu bile özeleştiri yaparcasına KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi yolunun kapalı olduğuna dair sosyal medya paylaşımında bulundu. 

Geçen sene acemiydik, bu sene hazırdık, karın ne zaman yağacağını saati saatine biliyorduk. Ve sabah gün açtığında kar yağışı yoktu. Ama Şehrin merkezine 14.30’a kadar ne bir iş makinesi ne de doğru dürüst çalışan gönderilebildi.
Sahil yolu açıktı, Karayolları bu konuda gereğini yaptı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu havalimanı pistini bile kendilerinin açtığını ifade etse de şehir merkezinde yolda Maraş Caddesi’ni meydan civarını en azından öğleye kadar halletmeliydi. 

Mahalle aralarında çalışmalar gece sabaha kadar devam etti. Trabzon kar krizini yönetme konusunda özellikle Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerinin iyi bir eğitim almaları şart. 

TRABZON’DA AK PARTİ’NİN HESABI TUTMAYABİLİR 

Referandum tarihi resmi olmamakla birlikte 9 Nisan olarak açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım bu tarihte fikir birlikteliğine vardığı için 9 Nisan net tarih alabiliriz. 

Türkiye genelinde AK Parti özellikle sandık eğitimlerini hızlandırdı. Seçim sandıkta kazanılır sözünü her toplantılarında dile getiren AK Parti’liler Trabzon’da da çalışmalarına bu noktada ağırlık kazandırdı. 

Parti genel merkezinden referandum çalışmalarında kullanılacak afişlerde İl Başkanlığı’na mail yoluyla gönderildi. 
Yakında bunların baskısı yapılarak dağıtıma hazır hale getirilecek. 


Trabzon’da Gerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gerekse de İl Başkanı Haydar Revi hedefi yüksek tutarak yüzde 80 dediler. 
Fakat 1 Kasım Genel Seçim sonuçlarını göz önünde bulundurduğumuzda, en büyük desteği MHP’den alarak yüzde 66.8’lik oran ile rekor kırmıştı. 

Sadece MHP değil SP, DP BP, BTP gibi partilerden de AK Parti yüksek oranda oy aldı. 

Fakat referandumda SP başka olmak üzere MHP içindeki Trabzon’da kuvvetli bir ekip referandumda Hayır için çalışacaklarını açıkladılar. 

Ayrıca Trabzon eski milletvekili olan Koray Aydın’da Ankara’daki Hayır platformu ile hareket edeceğini dünkü açıklama ile duyurdu. 

CHP İl Örgütü bu manada teşkilatlarını çok diri tutuyor. Haluk Pekşen sürekli olarak referandum ile ilgili önemli açıklamalarla gündeme geliyor. Bu manada CHP referandumun saha çalışmalarına en erken başlayan parti olarak da öne çıkıyor. 

Hayırcıların birleşmesi ve hızlı başlaması nedeniyle, Trabzon’da yüzde 80 hedefinin tutturulması çok zor gibi görülüyor. 
AK Parti içinden bile bazı maddelerle ile ilgili partililerin eleştiride bulunduğu kararsız olduğu bu günlerde Bakan Soylu’nun bölgedeki çalışması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinfleri çok ama çok belirleyici faktörler olacak. 

KÖSEOĞLU’NDAN HEM ZİYARET HEM SİYASET 

Ak Parti Trabzon Milletvekili ve MKYK Üyesi Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneğini ziyaret etti. Dernek Başkanı Rıdvan Olgun ve dernek üyesi iş adamlarıyla Trabzon ve Türkiye gündemini konuştu.
Milletvekili Köseoğlu toplantıda işadamlarıyla sırayla tanıştı ve dertlerini tek tek dinledi. Hem not aldı hem de sorunları anında çözdü.

Bir işadamı toplantı esnasında karayollarıyla ilgili bir şikayetini iletti. Milletvekili Köseoğlu bölge ayrımı olamayacağını düşünerek Karayolları Genel Müdürü'nü direk aradı.

Genel Müdür ile telefonla konuşan Milletvekili Köseoğlu sorunu kendisine iletti ve cevabını alırken telefonu hoparlöre verdi. İşadamı merak ettiklerini de genel müdürle anında paylaştı. Toplantı esnasında sorunu çözen Milletvekili Köseoğlu bu hareketiyle tam not aldı. Hatta TSGİAD'ın Trabzon'a deniz üst komutanlığı kurulmasıyla ilgili dosyayı yakından takip edeceğini Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ileteceğini söyledi. Sosyal medyadan da takip edildiği üzere Milletvekili Köseoğlu, Başbakan Binali Yıldırım ile sürekli yan yana. Trabzon için de projeleri direk kendisine iletiyor ve cevabını alıyor. 


Milletvekili Köseoğlu ve İşadamları buluşmasında konu mecliste kendisini kelepçeleyen Nazlı Aka konusuna da geldi. Köseoğlu kürsünün işgalden kurtarılması için oradaydık yorumunda bulundu. Ayrıca Avukat olduğu için detaylarını bildiği başkanlık sisteminin de merak edilenlerini cevapladı.

BAŞKANIN AKLI BURSA’DA 

Garip ama ilginç, Trabzonspor başkanını aklı hala Bursa’da elde edilen galibiyette. Medical Park Arena’da kazanılan farklı galibiyet sonrası Başkan Usta ile sohbet ederken atılan 4 golün hangisini beğendiğini sorduk.

Hazırlanış, estetik ve yardımlaşma gibi faktörlerle hangi gol en güzel goldü sorumuzu başkan şöyle cevaplandırdı.

“Benim hala aklım Bursa galibiyetinde. Orada Yusuf’un attığı golde. O gol ve galibiyet bizi kendimize getirdi. Ben hala Bursa galibiyetindeyim…”

Demek ki, Bursa galibiyeti deyim yerindeyse hem başkanı hem teknik adamı hem de yönetimi ipten aldı.

Eğer o galibiyet gelmeseydi, Başkana göre G.Antep farklı galibiyeti de gelemeyebilir. Başkanın aklının hala Bursa maçında olması bu açıdan önemli demek ki..

NERESİNDEN BAKARSAN "DİK DURUŞ"

Sezona istediği başlangıcı yapamayan Trabzonspor, bir yandan takıma direkt katkı sağlayacak transferler yaparken bir yandan da oyuncularına gelen transfer tekliflerini değerlendirdi.

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Mehmet Ekici, Başkan Usta'nın tüm girişimlerine rağmen takımdan ayrılmak isteyince Fenerbahçe devreye girmişti.

Şike sezonunun ardından kulüpler nezdinde ilk kez bir transfer görüşmesi gerçekleşti. Fakat devreye Beşiktaş girince işin rengi değişti ve Ekici'nin Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşmedi. Yaşanan tüm bu kaos ortamının ardından Başkan Usta oyuncuyu kadro dışı bırakması için teknik direktör Ersun Yanal'a talimat verdi ve Mehmet Ekici sezon sonuna kadar kadro dışı bırakıldı. 

Tüm bu gelişmeler yaşanırken son yıllarda İstanbul kulüplerin oyuncularımızı takımdan birbir koparmasının ardından taraftar Trabzonspor Başkan'ı Muharrem Usta'nın yaptığı bu hamleyi yerinde buluyor. Öte yandan oyuncunun verdiği karardan dönmeyerek, "Ben Fenerbahçe ile anlaştım sezon sonuna kadar kadro dışı kalmaya razıyım" açıklaması taraftarı memnun etmese de hem Başkanın hem de oyuncunun tüm baskılara rağmen kararlarından dönmeyerek dik duruş sergilemesi şüphesiz ki Türk futbol tarihinin unutulmaz olayları arasında yerini alacaktır.

ÇEBİ’NİN TELEFONU 

Trabzon’da ağır kış şartlarının yaşandığı bu günlerde Ortahisar Belediye Başkanı A.Metin Genç’in yerine Selahattin Çebi vekalet ediyor. 
Genç, Trabzon’a uçaklar inemeyince gelemedi. Çebi de vekaleti aldı. Çebi’nin kar mücadelesi yapan ekibi ile 7/24 mesaide olduğunu gördük.
 Bu arada Çebi, meclisin muhalefet partisi üyelerini telefonla arayarak bir önerileri olup olmadığını sorması, taleplerini alması, kar mücadelesi ile ilgili kendilerine vereceği bilgilere açık olduğunu söylemesi, hakikatten çok doğru ve güzel bir hamle.