İÇ İŞLERİ BAKANI NASIL OLDU?

Trabzon’un siyasi tarihinde ilk kez bir milletvekili İç işleri bakanı oldu. Süleyman Soylu’nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığından, İç işlerine bakanlığına atanması dün herkese sürpriz geldi.

Hatta, Soylu’nun kendisine bile. Ancak, dün öğlen saatlerinde saat 2 gibi, Soylu kimseye haber vermeden Külliye’ye gitti.

Orada, Cumhurbaşkanı ile buluştu ve iç işleri bakanlığı ile ilgili görev değişikliği kendine söylendi. Soylu, kendi bakanlığının katına geldi. Makam odasına çıktı, görev değişikliği açıklanmadan kimseye bir şey söylemedi. Sadece yanına Trabzon’dan getirdiği bir danışmanı ve müsteşar yardımcısı Mazhar Yıldırımhan’a bu görev değişikliğinin sinyallerini verdi. İç işleri bakanlığı açıklanıncaya kadar ki zaman sürecinde bakanlıkta rutin neler yapılacaksa onu yapmaya başladı.



TRABZON’UN SORUNLARI MASAYA YATTIĞINDA!

Dün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlık makamında;
Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Başkanı Haydar Revi ve Genel sekreter yardımcısı Cengiz Çolak, bakan Soylu ile bir araya geldi. Bu dörtlü zirvede Trabzon’un yatırımları, planlamaları ve il’in stratejik hedefleri masaya yattı. Enine boyuna Trabzon bütün bir konumu ile tartışıldı. O görüşmeler esnasında iste Soylu bir ara Külliye’ye çıktı.

Döndüğünde yine aynı toplantı devam etti. Heyet, Trabzon ile ilgili yapılacakları öncelik sırasına göre belirledikten sonra Bakan Soylu’nun yanından ayrıldı. Henüz, daha bakanlık katından ayrılmadan Soylu’nun iç işleri bakanı olduğu açıklandı. Revi ve beraberindekiler yeniden bakanlık makamına girdi ve Soylu’yu ilk tebrik edenlerden oldu. Muhtemelen bugün iç işleri bakanlığındaki devir teslim töreninde Trabzon heyeti de olacak.

BU FOTOĞRAFTA NE EKSİK?

Bakan Soylu ile Trabzon’un meselelerinin görüşüldüğü bu toplantının fotoğrafında ne eksik.
Belli ki bu görüşme daha çok Büyükşehir Belediyesinin yatırımları ve hedefleri ile ilgili oldu.
O nedenle, Büyükşehir Belediye başkanı ve sağ kolu Cengiz Çolak var. Olayın siyasi boyutunu da il başkanı Revi dolduruyor.
Bu fotoğrafı görenler hemen bu fotoğrafta bir eksik de tespit ediyor.

Böyle bir toplantıda belediye kanadında niye genel sekreter Davut Çakır’ın olmadığı merak ediliyor.
Çakır, kabiliyetli, şehircilik anlamında yetenekli bir isim ve biliyoruz ki belediye üst yönetimlerindekiler gibi yüreği Trabzon diye atan bir isim. Bu fotoğraf karesinde niye olmadığını en iyi büyükşehir belediye başkanımız açıklayabilir.



VE MEMURİYETİ ONANDI

Adı, Trabzon Kültür ve Turizm Müdürlüğüne geçen Ali Ayvazoğlu’nun geçen haftalarda, Ortahisar Belediyesine yapılan memur atamasında bekleme süresi doldu ve memuriyeti onandı.
Ayvazoğlu’nun şimdi Turizm Kültür il Müdürlüğüne atanması ile ilgili sürecin bir bölümü de tamamlanmış oldu.
Yakın bir zamanda; Ankara kulislerinde gelen bilgiyi göre Ayvazoğlu’nun tedbiren bakan oluru ile atamasının yapılacağı söyleniyor.
Hayırlı, uğurlu olsun

USTA’YA OKTAY VURAL TAKTİĞİ ÖNERDİ

Yayın Danışmanımız Ali Savaş bu akşam NTV’de canlı yayına çıkacak olan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’ya bir dönem MHP’nin TBMM’sindeki grup başkan vekilliğini yapan Oktay Vural’ın basın toplantıları ile TV programlarında yaptığı uygulamayı önerdi.
İşte Ali Savaş’ın o önerisi.
“MHP’nin TBMM’sindeki grup başkan vekillerinden Oktay Vural’ın her basın açıklaması olay olurdu.
Vural zaman zaman tablet bilgisayarını yanına alır iktidarın dün ne dediğini bugün ise o dediğini nasıl inkar ettiği halini, millete izlettirirdi. Bunu meclis kürsüsünden de yapardı.
Şimdi sevgili başkan.

Aziz Yıldırım’ın “Şikeyi yaptımsa, F.Bahçe için yaptım” dediği o konuşması var ya. O konuşmasını tablet bilgisayarınıza yükleyin, NTV’deki programda bütün Türkiye’ye yeniden izletin. Yıldırım’ın şikeyi itiraf ettiği bir çok öyle görüntüleri var. Onları da gösterin. FETÖ’cü hakim savcılara F.Bahçe forması giydirip maç yaptırdıkları görüntüleri en başta gösterin.
F.Bahçe, kongrelerinde Aziz Yıldırım’ı şike yaptığı için eleştiren kongre üyelerinin konuşmalarını da es geçmeyin.
Yapacağınız tespitler, anlatacağınız gerçeklere bu görüntüler güç ve kuvvet verecektir.
Bunu yapın.
Hatta, avukatlarınız ile konuşun bir hukuki sakıncası yoksa, mahkeme kayıtlarında yer alan TAPE’leri de dinletin.
Oktay Vural taktiği, Aziz’in anlayacağı dilden konuşmadır.



YENİ KAPI RUHU VE HAKAN TERZİOĞLU

Yeni Türkiye’nin ruhu olarak bilinen Yeni Kapı ruhunun Trabzon’a yansımasında en hassas isimlerden biri de Of Ak Parti ilçe başkanı Hakan Terzioğlu’dur. Terzioğlu, partisinin her kademedeki toplantısında bütün partililere özellikle bu ruhu zedeleyecek tavır takınılmamasını istiyor. Bunu bizzat öğütlüyor. Sosyal medya kullanılırken buna dikkat edilmesini de hatırlatıyor. Terzioğlu, ülke gündeminin yerele yansıması konusunda çok titiz.
Geçenlerde, Of’ta yeni göreve atanan MHP ilçe yönetimini ekip arkadaşları ile bizzat MHP ilçe binasına giderek, hayırlı uğurlu olsun dileklerini iletti. Terzioğlu’nun Of’da uyguladığı Yeni Kapı ruhu, siyaseten de Of’da müthüş bir olumlu hava estiriyor. Diğer ilçe başkanlarının da Yeni Kapı ruhu konusunda uygulamaları için Terzioğlu’nu örnek almaları gerekiyor.
Bravo Terzioğlu’na