BARO’DA SÜRMEN KİME DESTEK VERECEK

Trabzon’da Baro seçimleri ile ilgili dün flaş bir gelişme yaşandı. Önceki gün Sibel Suiçmez’in Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen’den yana çekileceği yönünde iddialar ortaya atılmıştı. 
Fakat dün tam tersi oldu. Ali Sürmen aday olmayacağını açıkladı. Fakat kimden yana çekildiğini, kime destek olacağını ifade etmedi. Açıklamasında uzun zamandır yeniden baro başkan adayı olmam camia ve benim tarafımdan değerlendirilse de, yapılacak baro başkanlığı seçiminde aday olmayacağımın bilinmesini isterim.
Nedenlerini seçimi etkilememek adına, seçimden sonra açıklamayı daha uygun buldum.
Konu ile ilgilenen herkese teşekkür ederim ifadelerini kullandı. 

Bazı iddialara göre Sürmen, sağ tarafın böleni olmamak adına böyle bir karar vermiş, kimilerine göre de İçişleri Bakanı Soylu ile karşı karşıya gelmemek adına. Bunu ilerleyen günlerde açıklayacaktır. 
Fakat şehrin en eski ve tecrübeli avukatlarından biri olan Trabzonspor’un da divan başkanlığı görevini yürüten Sürmen’in kime destek vereceği çok ama çok önemli. Çünkü etkileyebileceği kitle az değil. 

TUTUKLU BAŞKAN İBRA EDİLECEK Mİ? 

Trabzon Barosu seçimleri gündemi bugün eski yönetimin faaliyetlerinin ve harcamalarının ibrası ile start alacak. Seçimler Kanuni Anadolu Lisesi Konferans salonunda 10.00’da başlayacak. Mevcut Baro Başkanı Orhan Öngöz tutuklu olduğu için açılış konuşmasını ve faaliyet raporlarını vekili Gülcihan Özgür okuyacak. 
Sonrasında bu raporlar ibra edilecek. Fakat burada özellikle iktidara yakın kanadın, raporların altında başkan Orhan Öngöz’ün imzası olması nedeniyle ibra etmeme yönünde bir örgütlenmede bulunabileceği de iddialar arasında. 
İbra sonrası ile Başkan adayları kürsüye gelerek konuşmalarını yapacak. 

476 avukatın oy kullanma hakkına sahip olduğu Trabzon Barosu seçimlerinde tutuklu olan mevcut başkan Orhan Öngöz ile S.K oy kullanamayacak olmalarına rağmen delege listesinde isimleri yer alacak. Çünkü Barolar Birliği’nden üyeliklerinin düşürüldüğüne dair bugüne kadar bir yazı Trabzon Baro’suna ulaşmış değil. 
Bakalım bu kritik, şehrin her yanından ve özellikle Ankara’dan da müdahaleler olduğu iddia edilen seçimlerin kazananı kim olacak. 

İL YÖNETİMİ TEMİZ Mİ?

Türkiye devam eden FETÖ PYD soruşturmaları kapsamında AK Parti Trabzon İl Yönetimi de, kendi içinde tüm yöneticileri ile ilgili bir araştırma süreci başlatmış, yönetimdeki isimlere anket uygulaması yapılmış ve hepsi hakkında İL Başkanı Revi’nin talimatıyla tek tek istihbarat çalışması yapılmıştı. 
Elimize ulaşan bilgilere göre yapılan araştırma ve soruşturmalar neticesinde AK Parti Trabzon İl Yönetimindeki isimlerin tamamının FETÖ PYD ile bir bağının olmadığı resmi makamlarca da onaylanmış oldu. Son olarak raporların genel merkeze gönderilmesi kaldı.  
İl Başkanı Revi özellikle FETÖ PYD soruşturmaları kapmasında net bir duruş sergilemiş ‘Kim olursa olsun sonuna kadar araştırılacak’ demişti. 
Tüm yönetimin temiz çıktığı yönünde gelen resmi bilgilerle Trabzon İl Yönetiminde FETÖ yanlısı olduğu yönündeki iddialarında asılsız olduğu öğrenilmiş oldu.

OFLU AVRUPA’DA MİLLETVEKİLİNİ BULDU 

Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar Avrupa'nın üç önemli ülkesi olan Almanya, İngiltere ve Hollanda'da programlara katılarak 15 Temmuz olaylarını anlattı.
Trabzon milletvekillerini gurbette Trabzonlular karşıladı ve yakın ilgi gösterdi. Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının ülkemizdeki olayları yakınen takip ettiğini söyledi. 

Dün ayaküstü sohbet ettiğimiz milletvekili Köseoğlu bu programlar sırasında yaşadığı bir kaç anısını da anlattı. 
Bunlardan en ilginci ise Oflu bir vatandaşla yaşadığı diyalogdu. Köseoğlu ilginç anısını şöyle anlattı: "Karadenizli vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gördük. Memleket sevdasını o kadar üst düzeyde yaşıyorlar ki şehrin nereleri değişti bile soran vardı. Bir Oflu arkadaşımız da yanıma gelerek bizim 'sayın vekilim, Of'taki köyümün yolları çok bozuk orayla bir ilgilenir misiniz' dedi. Hep beraber bir tebessüm ettik ve dedik ki işte Trabzonlu memleketine böyle sevdalıdır."


İPEKDAL’A TEŞEKKÜR 

Tüm Türkiye’de eğitim öğretim sezonunun başlaması ile birlikte özellikle yurtlar konusunda bir aksaklık olmaması, Trabzon’da bu işin koordineli ve sorunsuz bir şekilde halledilmesi büyük memnuniyet yarattı.

Bu konuda özellikle Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Adnan İpekdal’ın gayreti büyük. Her ne kadar son günlerde muhalefetin hedefinde olsa da İpekdal tüm il merkezi ve ilçelerde yurtlar ile ilgili sistemi sorunsuz bir şekilde yönetmeyi başardı ve işi yoluna koydu.

Konuyla ilgili Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu’da bir açıklama yaparak KYK’nın gerek Trabzon’da gerek ilçelerde başarılı bir sistem oturttuğunu belirterek ‘Sayın İpekdal sağ olsun, böylesine kritik bir önemde Trabzon’da sorunsuz bir sistem oturttu. Bölgemizde öğrenci sayısı artmasına rağmen sıfır sorun ile yerleştirmeleri tamamladı. Of ilçemizde de yurtlarla ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadık. Hatta ikinci bir yurdun temellerinin de yakın zamanda atılması için bize önemli katkıları oldu. Böyle çalışkan bürokratların sayısının çoğalması lazım. Kendisine teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı. 

SEL MAĞDURLARINA TTSO NE YAPTI?

Dün Beşikdüzü’nde ticaret yapan TTSO üyelerinden bazıları ile yaptığımız görüşmelerde özellikle Trabzon Ticaret Sanayi Odası’nın bölgedeki ticaret erbabı ve esnafa daha çok ve net destekler sağlaması gerektiği yönünde sitemler aldık. 
TTSO üyesi olan ve zarar gören esnaf TTSO’nun somut bir yardım açıklaması yapmadığını belirterek ‘Samsun’da yaşanan afette, Zonguldak’ta, Rize’de bu tür olaylarda TTSO özellikle aidat borçlarının silinmesi konusunda radikal kararlar almışlardı. 
Ayrıca zarar gören esnafın devlete olan vergi-sgk ve benzeri borçlarının hibe kapsamına sokulması için çalışmalar yapılmıştı. Sağ olsun TTSO Başkanımız selden 3 gün sonra geldi. Buradaki perişanlığımızı gördü. Fakat halen daha Beşikdüzü için neler yapacağını açıklamadı. Temennimiz  Samsun’daki, Rize’deki ticaret erkanı için yapılan çalışmaların TTSO tarafından bizler içinde yapılmasıdır’ ifadelerini kullandılar. 

Olay henüz sıcak, mutlaka TTSO’da o bölgedeki üyeleri için bir çalışma planlıyordur ve Başkan Hacısalihoğlu bunu yakın zamanda paylaşacaktır.