GENÇ EVET DİYOR AMA VATANDAŞ 

Yerel yöneticilerin milletvekillerine göre işleri biraz daha zor. Çünkü onlar, hizmet noktasında halkı ile her gün yüz yüze olan insanlar. Milletvekilleri seçimler bittiğinde hizmet noktasında yine belediye başkanlarına ricada bulunmak zorunda kalıyorlar yerel hizmetlerde.  

İşte bu nedenle yerel yöneticilerin işi referandum da bir hayli zorlanıyor. Ortahisar Belediye Başkanı merkezin yükünü bu manada sırtlanan isimlerden biri. Her gün sahalarda, kapı kapı gezip evet için destek istiyor, evet diyeceklere teşekkür ediyor ama Hayır diyecek biriyle karşılaşınca, o vatandaşı Evet’e ikna edene kadar esnafın işyerinden dışarıya adım atmıyor.  

Uzunsokak çalışmasında şahit olduğumuz hususlardan bir tanesi de Genç’e olan yoğun ilginin yanında yoğun iş talebi, gören herkes tamam başkan gönlümüz seninle ama bizim çocuğun işi ne oldu, seçimlerde bize söz verilmişti, bizim köyün yolu, bizim mahallenin suyu.  

Genç ‘Yahu şimdi zaman referandum zamanı’ deyip kestirip atmıyor, talepleri bir bir toplayıp yarın sizi arayacaklar diyerek vatandaşın işini mümkünse çözeceğinin sözünü veriyor.  
Genç’e sadece Ortahisar ile ilgili değil Büyükşehir Belediyesi ile ilgili sıkıntıların da anlatılması dikkatlerden kaçmadı.  
Ama Genç’in saha performansının çok iyi olduğunu söyleyebiliriz.  
 
CORA HEP ZORUN PEŞİNDE  

Yine referandum çalışmalarının hızlı ismi AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora zoru seven bir isim, anayasa değişiklik maddeleri düzenlenirken komisyonda yer alan Cora belki de sahanın değişen maddelere en hakim isimlerinden biri. Sadece Trabzon değil Türkiye genelinde böyle. Cora’da Trabzon sokaklarını adım adım geziyor, arşınlıyor ve özellikle zor bölgeleri kendisine yazdırıyor. Geçtiğimiz günkü programında DP İL Başkanı Ali Akar ile karşılaşan Cora, Akar’ın tüm tezlerini bire bir savunup kendi görüşleriyle çürüttü.  

Akar ‘Bizim görüşümüz de böyle’ diyerek Cora’ya hak vermediğini söylese de Akar’ın tüm soru ve suçlamalarından Cora bilgi donanımı ile sıyrılmasını bildi.  
Cora yine CHP’li olduğunu bildiği esnaflara da bizzat girerek onların kafalarındaki soru işaretlerini gidermeye çalıştı, ve birçok yerde de bunu başardı.  


Cora çalışmalarında vatandaşın aklına takılan meseleleri ayrıca not alıyor, ve bununla ilgili ağırlıklı olarak SKM’nin çalışma hazırlaması talimatını veriyormuş.   

GÜMRÜKÇÜOĞLU ADAY OLACAK MI 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile ilgili şehirde  şöyle bir kanı var, büyük yatırımlara devlet kanallarının imkanlarını seferber ederek imza atarken şehrin öncelikli sorunlarını ve halkla diyaloğu eksik bıraktı.  

İşte bu eleştiriler yüzünden de yeniden aday olmasına veya gösterilmesine uzak bir ihtimal olarak bakılıyor. Fakat kendisi bir ikinci kez adaylık sinyalini eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın Trabzon ziyaretinde verdi.  

İlk sinyali bildiğiniz gibi Almanya’da gerçekleştirilen Trabzon Tanıtım günlerinin değerlendirme toplantısında Sahildeki Olimpiyat parkında vermişti, ömrümün sonuna kadar Trabzon’a hizmete hazırım demişti.  
Gümrükçüoğlu bu kez eski bakan Mahir Ünal’a şehri gezdirirken 2. Kez aday olacağını sinyalini şu sözlerle verdi.  

Trabzon Meydan Parkı 2. Etabı tanıtırken Bakan Ünel İskenderpaşa Otopark’ını işaret ederek ‘Buralar ne  olacak Orhan Bey dedi. Gümrükçüoğlu’da ‘Sayın Bakanım orası Şehrin bir balkonu, şu anda Otopark olarak hizmet veriyor. Ama ömrüm yeterse orayı 3. Etap olarak yapacağım. Halkımızın faydalanabileceği bir şehir balkonu yapmayı düşünüyorum. Ömrüm yeterse onu da hayata geçireceğim’ ifadelerini kullandı.  
Başkan Gümrükçüoglu iki adaylık sinyalinde de ‘Allah ömür verirse, ömrümüz yeterse’ ifadelerini kullanarak ömrünün sonuna kadar Trabzon’a hizmet etmeye hazır olduğunu duyurmuş oldu.  

AK PARTİ İL YÖNETİMİ GBT SORGUSU  

AK parti içindeki FETÖ’cüler tartışması 17 25 Aralık’ta başladı ve 15 Temmuz sürecinde sonra ülkenin her kademesinde yapılan tavsiyelerde sürekli olarak gündeme geldi.  
Hatta tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da il yönetiminde bir sorgulama sisteminden tüm il yöneticileri geçirildi.  

Bazı isimlerde görev değişikliği yapıldı. Nedeni bu sorgulama mı değil mi tabi ki bilemeyiz. Peki temizlik tam anlamıyla yapıldı mı, bunu sadece Trabzon için değil, tüm Türkiye için soruyor her AK Partili.  
Edindiğimiz bilgilere göre 16 Nisan Referandum sonrasına evet çıkarsa ertelenen kongreler hızla başlayacak. Tüm teşkilatlar kongreye gidecek. 

Mahallelerden ilçelere, illerden genel merkeze.  Yapılacak olan kongrelerde parti yönetimine girecek üyelerle ilgili de tek tek GBT (Genel Bilgi Tarama) sorgusundan geçecek. Sadece bununla da kalmayacak, tüm hesapları, ticari ilişkileri, 15 Temmuz ve sonrasında sosyal medya paylaşımlarına varıncaya kadar bir süzgeçten geçirilecek.  


Peki bu süzgece Trabzon’da takılanlar olur mu? Olsaydı, il yönetiminin yaptığı sorgulamada ortaya çıkardı diyenlerde var, aksini söyleyenlerde. Bunu zaman gösterecek.  
 
 BAKAN SOYLU BU SOYGUNA DUR DEMELİ  

Her konuya Bakan Soylu yetişemeyebilir. Fakat öyle şeymer var ki bu işlerin tepeden bitirilmesi gerekir. Geçtiğimiz günlerde yine gündeme getirmiştik. Anadolu Jet firmasının Trabzon’a uyguladığı fahiş fiyat politikası.  

Vatandaş bilet fiyat sorgusu yaptığında karşısına çıkan fiyatı görünce neye uğradığını şaşırmış. Ankara Trabzon 519 TL. Bu fiyatı gören vatandaş Trabzon’a Anadolu Jet’in çifte standart uyguladığını belirterek ‘Bakıyorum Güneydoğu’daki illere verilen fiyatlara bizimkinin yarısının yarısı, Anadolu Jet’ten başka firmenın da Trabzon Ankara seferi yapmasına müsaade edilmiyormuş.  
Trabzon özellikle sayın bakanımız sayesinde bürokratik ve siyasi yönden Ankara ile köprü kuran bir şehir. Ama bu fiyatlarla biz nasıl Ankara’ya gidip gelelim. Yoksa birileri Ankara’ya gitmeyelim diye mi bunu yapıyor. Biri bizi bilgilendirsin. Lütfen’ ifadelerini kullandı.  

Bu işi biz kime desek, ucu açık kalır. THY’nin alt kuruluşu olan Anadolu Jet ile ilgili talimatı yine verse verse Sayın Bakanımız Süleyman Soylu verecek ki bu işe birileri el atsın. Böyle bir fiyat olmaz olamaz, bu soyguna dur denilmeli.  
 
BAŞKAN USTA YÖNETİMİ DEĞİŞİYOR MU? 

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın, yakın zamanda seçime gideceği şu sıralar en çok konuşulan konular arasında. 
Göreve geldiğinden itibaren ısrarla ‘sabır ve istikrar’ diyen Başkan Usta, bugüne kadar yönetiminden birçok isimle yollarını ayırdı. 
Ara ara da Trabzon-İstanbul kanadındaki yöneticilerin aralarında yaşanan tatsız olaylar gündeme gelmişti. 

Başkan Usta da yakın zamanda seçimli bir kurul yaparak hem eksik yöneticilerin yerini doldurmak hem de görevini tam anlamıyla gerçekleştirmediğini düşündüğünü yöneticilerle yollarını ayırmak istiyormuş. 
Gelecek süreç için daha güçlü ve daha etkin bir yönetimle yoluna devam etmeyi planlayan Başkan Usta, şampiyonluk parolasıyla başlayacağı yeni sezon için yeni bir oluşumla her zorluğun üstesinden daha kolay bir şekilde gelmeyi hedefliyor. 

Başkan Usta, en kısa sürede kurul kararı alarak güven tazeleme yoluna gitmenin hesaplarını yaparken yeni genel kurulda karşısına rakip çıkar mı endişesini de taşımıyor değil.