YENİ PARTİ VE TRABZON YAPILANMASI 

Milliyetçi Hareket Partisi’nde genel Başkan Devlet Bahçeli’ye karşı başlayan yeni parti ayaklanmasının tabanı yavaş yavaş oturmaya başlıyor. Edinilen bilgilere göre yeni partinin tüzük çalışmaları şimdiden başlanmış. Kucaklayıcı bir yönetimle MHP tabanı ağırlıklı merkez sağa yakın kesime hitap edecek olan yeni parti için kuruluş tarihi 2018 yılının ilk ayları olarak planlanıyor. 

Yeni parti ile ilgili Trabzon’da da Meral Akşener’in temas kurduğu MHP tabanından isimler yok değil. Fakat şimdilik iller bazında bir yönetici seçimi için erken. 

Buna rağmen Trabzon’da partinin kurucu il başkanlığı için gündemde 3 isim var. Bu isimlerin başında MHP eski il başkanı Muammer Demeli geliyor. Demeli il başkanlığı görevinden alınmasına rağmen taban ile bağını hiç koparmadı ve gündemden bir an olsun düşmedi. Bakalım yeni parti için Demeli ismiyle ilgili ne tür gelişmeler olur. Ama şu da bilinen bir gerçek Demeli için eski bakan Koray Aydın’ın yol haritası ve görüşleri de çok önemli. Demeli’nin atacağı her adımda Aydın’ın pozisyona göre hareket etmesi bekleniyor.  

Yine MHP tabanından Milletvekili aday adayı olan işadamı Hüseyin Kıran’da yeni partinin alternatif ve etkili isimlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. 
Trabzon siyasetinde MHP tabanının yanında diğer siyasi partililer tarafından da takip edilen Kıran’ında siyasetteki yol haritasını yeni partiye göre şekillendirmesi muhtemel. 
 Yeni parti için muhtemel isimlerden bir tanesi de Demeli’nin başkan yardımcılığı görevini yürüten Doktor Muhammet Erkan. Akşener hareketine yakın isimlerden olan Erkan’ın da yeni partinin il başkanı olması ihtimali yüksek. 

REVİ’DEN KONGRE AÇIKLAMASI 

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ile birlikte Genel Merkez’de 3 kademeli il başkanları toplantısına katıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı ve Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlık ederken, Başbakan Binali Yıldırım’da parti genel başkan yardımcısı olarak toplantıdaydı. 

Trabzon ekibi her zamanki gibi eksiksiz katıldı toplantıya. 300’e yakın partilinin katıldığı toplantıda kongre ile ilgili takvimin oluşturulduğu belirten AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi Trabzon’da kongrelerin 19 Ağustos’ta start alacağını, 18 ilçede yapılacak olan kongrelerin sonrasında Şubat ayının sonuna kadarda Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı kongresinin gerçekleştireceğini, kesin tarihlerin Cumhurbaşkanı ve Başbakanın programlarına göre takvim oluşturulduktan sonra açıklanacağını ifade etti. 

Toplantıda ayrıca 15 Temmuz ile ilgili de bir program yapıldı, basına açıklamayan programın detayları önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır fakat tüm Türkiye’nin ayağa kalkacağı bir organizasyon olması yönünde Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiği bilgisini iletelim. 

AK PARTİ BAŞARIYI NASIL ÖLÇECEK 

Ak Parti'de kongre süreci başladı. Peki adaylar neye göre belirlenecek. Başarılı olup olmadıklarına nasıl bakılacak?
Ak Parti, kurduğu AKBİS (Ak Parti Bilgi Sistemleri) programıyla teşkilatları takibe alıyor.
Kim tembel, kim çalışkan, hangi teşkilat nasıl çalışıyor, toplantılar gerçekleştiriliyor mu hepsini takip ediyor.
Ak Parti kongre sürecinde de ilk olarak bu verileri masaya yatıracak.
Çünkü AKBİS sistemine göre başarılı olan teşkilatların ilçelerindeki başarı da orantılı şekilde artıyor.
Teşkilatlar bu sisteme büyük önem veriyor. Rekor kıran ilçeler sistemle belli oluyor, hatta her ay hangi ilçe birinci olmuş takip ediliyor.
Trabzon'un AKBİS karnesinde Ortahisar, Of, Arsin, Araklı ilçeleri öndeymiş. 

Aday belirlemede de genel merkez önce ilçeleri AKBİS sistemindeki başarısına ardından da referanslara bakacak.

AKYAZI’DA ÇİVİ ÇAKILAMIYOR 

 Bilindiği üzere TOKİ, Trabzonspor’a yeni bir kompleks inşa etti. 

Ardından prosedür gereği yer Gençlik Spor Bakanlığı’na devredildi. Tüm yetkiler de Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildi. 
Ancak Trabzonspor ise yeni stadını henüz devralma işlemlerine başlamadı. Ne zaman başlayacağı konusunda da bir açıklama yapılmış değil.  
Öğrendiğimize göre Bordo-Mavili kulüp burayı 1, 3 ve 10 yıllık kiralama haricinde bir de maçlık olarak kiralayabiliyor. 


Yeni stadıyla ilgili sponsorunu da henüz belirlemeyen Trabzonspor, devralma işlemlerini Ağustos ayına bırakmış. 1 yıllık kiralanacaksa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne, 3 yıllık kiralanacaksa Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü’ne, 10 yıllıkta da başbakanlığa başvurulacak. 

Statta birçok eksik yapılmayı bekleniyor ama devralma gerçekleşmediğinden Trabzonspor’un çivi dahi çakmaya izni yok. 

Bir an önce devralınıp yeni sezonda tüm eksiklerin giderilmiş olması lazım…

ERSUN YANAL’DAN ‘KARA KUTU’ KARARI

50.yılda şampiyonluk parolasıyla yeni sezon hazırlıklarına bugün start veren Trabzonspor kapalı kapılar ardında çalışmalarını sürdürecek.

Teknik direktör Ersun Yanal’ın kamplarda basın mensupları için aldığı kararlara göre tecrübeli teknik adam dışarıya bilgi çıkışını sınırlayacak.

Ersun Yanal’dan önce gelen teknik adamlar antrenmanların tamamını basın mensuplarına açarken taraftarlar basın mensupları aracılığıyla takımlarını yakından takip etme fırsatı buluyordu.

Macaristan’da yeni sezon hazırlıklarına start veren Trabzonspor’da Ersun Yanal teknik direktörlük dönemlerde basın mensuplarına antrenmanları sadece 15-20 dakika açan Ersun Yanal bu bölümde ise sadece düz koşu yaptırıyordu. 

Bu kamp döneminde ise  çoğu antrenmanları basın mensuplarına kapatacak olan Ersun Yanal rakiplerine sezon öncesi koz vermek istemiyor…

Trabzonspor Medya Birimi’nin servis edeceği görüntüler ve fotoğrafların alacağı ifade edilirken taktik, futbolcu analizleri vb. Görüntülerin kesinlikle paylaşılmaması konusunda teknik direktör Ersun Yanal’ın uyarılarıda bulunduğu öğrenildi.


Hatta servis edilecek olan görüntüler Ersun Yanal’ın önünden geçecek…

Alınan bu karar üzerine Macaristan’da hazırlık çalışmalarını Anadolu Ajansı’ndan Selçuk Kılıç, Doğan Haber Ajansı’ndan Tolga Sağlam ve A Spor Trabzonspor Muhabiri Yunus Emre Sel takip edecek.

3 gazetecinin takip edeceği Trabzonspor 15 günlük sürenin ardından Slovakya’da hazırlık maçları yapacak. 

Maçlar Trabzonspor’un youtube sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

O iSİMLERiN GERi DöNüŞÜ YOK 

Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal tarafından kiralanan oyuncular geri dönüş yolunda veto yedi. 

Eskşehirspor’a giden Ramazan Övüç, Gaziantep’e giden Sefa Yılmaz, Gaziantep’e giden Muhammet Demir ve Osmanlıspor’a giden Aykut Demir teknik direktör Ersun Yanal’ın kararı ile Macaristan kampına götürülmedi. 

Külfeti yüksek bu 4 oyuncunun kaderleri belli oldu. 4 isim de Temmuz’un 5’inde Trabzon’da olacak. 

Her gün düzenli olarak antrenman yapacak olan oyuncular Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde özel hocalar eşliğinde çalışmalar yapacak. 

Sözleşmeleri devam eden oyuncular ile ilgili Bordo Mavili kulüp yetkilileri bir çok takım ile temas halinde olduğu biliniyor. 

Bakalım Musa Nizam gibi kolaylık sağlayıp gidecekler mi yoksa oturup maaş almaya devam mı edecekler zaman her şeyi gösterecektir.