SON KHK İLE KTÜ’DEN İLİŞKİSİ KESİLENLER

Dün gece olağanüstü hal kapsamı içinde Kanun Hükmünde Kararname açıklandı. Açıklanan son KHK ’name ile bir çok kamu kuruluşunda görevden uzaklaştırılanların listesi de yayınlandı.
Bu listede bir çok üniversitede olduğu gibi KTÜ’den de isimler var. Özellikle Üniversitelerden FETÖ’cülerin temizlenmesi ile ilgili çok titiz davranan hükümetin KHK ile görevden uzaklaştırıldığını resmi gazete ile ilan edilmesinden sonra, listelerde yayınlandı.
Bu listelerden KTÜ ile ilgili olan elbette dikkatimizi çekti.
İşte KTÜ’den son KHK kararname ile görevinden uzaklaştırılanların listesi.



KHK’DE İLGİNÇ BİR AYRINTI

Son KHK’de son derece ilginç bir karar da dikkatimizi çekti.
Bu karar, İç işleri Bakanlığında bir adet Müsteşar Yardımcılığı kadrosunun tahsis edilmesiydi.
Kararnamede bir çok bakanlık için bir çok kadro tahsis edildiği duyuruldu. Bu duyurular arasında İç işleri Bakanlığına müsteşar yardımcısı kadrosu ile ilgili olarak hemen Mazhar Yıldırımhan adı ilişkilendirilebilir mi?
Zaman gösterecek.
Zira, iş işleri Bakanımız Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki yakın çalışma ekibini yeni bakanlığına getiriyor.
Özel Kalem müdürlüğünden iki kişi, Erdem Sürmen, Serap Ayvaz ve Selahattin Aydınlı, İç işleri bakanlığına nakil oldu.
Mazhar Yıldırımhan’ın da aynı unvanla iç işleri bakanlığına geçmesi de bekleniyor.



SOYLU’YA EN İLGİNÇ HEDİYE

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Soylu veda ederken bakanlık çalışanları tarafından uğurlandığı esnada, bakanlığın usta ahçılarından ahçı başı, Soylu ’ya bir vosvos araba maketi hediye etti.
Soylu’nun araç maketlerine karşı büyük bir ilgisi olduğu bu hediye ile anlaşılmış oldu. Meğer Bakan Soylu, araba maketleri koleksiyonu  varmış. Taa gençliğinden bu yana böyle bir meraka olan Soylu ‘ya bakanlığın ahçı başının hediye ettiği Volkswagen  otomobil maketi bakanı çok duygulandırdı. Bakan da, maket aracı makam aracına koydu, koyarken de unutturmayın eve getireceğim dedi.



KÖSEOĞLU, HANGİ MHP’Lİ VEKİLE GOL ATTI!

TBMM’sinin istisnasız bütün milletvekilleri tarafından tanınan bir isim A.Sula Kesöoğlu. Köseoğlu partisinin haricinde muhalefet partisi MHP ve CHP’nin de sıralarında rahatlıkla oturuyor, muhalefet kulislerine gidiyor onlarla sohbet ediyor. Yani, Köseoğlu; MHP’nin de CHP’nin de Ayşe ablası gibi. Bir gün mecliste oylama yapılacakken nefes nefese genel kurula giren Köseoğlu, MHP grubunun oturduğu sıralarda elektronik oylamaya katıldı. Bunu gören MHP’li vekiller Köseoğlu’na, aramıza hoş geldiniz deyince tabi hazır cevap Köseoğlu hemen karşı atağını şöyle yaptı…” Eeee, bir Ayşe Ablanız yok. Birkaç dakikalığına Ayşe Ablanız olsun diye oturdum”
Köseoğlu’nun MHP’de en samimi olduğu milletvekillerinden biri de Saffet Sancaklı. Köseoğlu, Sancaklı’nın Trabzonspor’da bir dönem forma sırtlamasından ötürü özel bir sempatisi var. 
Zaman zaman mecliste Sancaklı ile futbol sohbetleri de yapıyor. Hatta Sancaklı kürsüye çıkıp futbol ile ilgili konuşma yaparken, Köseoğlu onu oturduğu sıralardan uyararak sakın Trabzonspor’a bir laf etme diyor. İki vekil arasında böyle sıcak bir samimiyet var. Bir ara Köseoğlu, MHP kulisinden genel kurula girerken Saffet Sancaklı “Ne olacak bu ülkenin hali Ayşe Abla de bakayım” der. Köseoğlu da “Vallahi O’nu büyüklerimiz bilir” diye cevap verir. Saffet Sancaklı da espriyi patlatır..” Ya Abla biz seni AK Parti’nin büyüğü olarak tanıyoruz…” Tabi Köseoğlu sözün altında kalır mı o da esprisini patlatır…” Madem öyle büyük olarak tanıyorsun, büyükler küçüklere bu konuda pek fazla bilgi vermezler…” Köseoğlu bunu dedikten sonra yine devam eder…” Nasıl iyi gol attım mı..” Sancaklı da “İyi goldü “ der.



MUHARREM USTA’NIN NTV PERFORMANSI

Bütün bir camia, NTV’de Muharrem Usta’ya kilitlendi. Usta’nın performansı nasıl olacak diye merak ediyordu.
Bize göre Usta, başarılı bir performans sergiledi.
Duruşu, vücut dili ve de söylem taktiği ile Usta Fener’in iddialarını tek tek çürüttü. Yanına, kimseyi da almayarak biz tek başımızı da haklılığımızı savunuruz mesajı verdi.
Şikenin futbol hukuku kulvarından hiç ayrılmadı. Meselemiz şikedir dedi ve Trabzonspor’un bu konuda tamamen kusursuz ve günahsız olduğunu da verilerle ortaya koydu.
Fener’in FETÖ kumpasına kurban gitmesine karşı dik duracaklarını da söyleyerek, Trabzonspor’un FETÖ ile ilişkilendirilmesinin iddialarını öyle bir çürüttü ki, helal olsun dedirtti.
Muharrem Usta’nın NTV’deki notu 10 üzerinden 10’dur.
Yüreğine diline sağlık başkan.



EEEE HADİ PAMUK ELLER CEBE

Biz adların açıklamayacağız ama siz biliyorsunuz.
Trabzonspor sayesinde Trabzon’da mülk zengini olan eski futbolcularımız var.
Özellikle şehrin en albenisi olan caddelerinde dükkânlar, kat tak iş yerlerine sahip bu futbolcu kardeşlerimizin aylık kira gelirlerinin hesabını yapmak bize düşmez.
Önceki gün Trabzonspor’da şu anda aktif futbol oynayanların A.Aker’de loca aldıkları haberi Trabzon kamuoyunca öğrenildi.
Şimdi, bu mülk zengini futbolcularımızın da loca almasını bekliyoruz. Bir aylık kire gelirleri ile haydi haydi loca alabilirler.
Hadi görelim sizleri de.