AK PARTİ-CHP, TRABZON İÇİN…!

Önceki gün TBMM'de çok ilginç bir gelişme yaşandı. Trabzon’un iki önemli mega projesi içini kıyı kenar kanununda bir değişiklik yapılması gerekiyordu. Bunun için yasanın bütün alt yapısı hazırlanmıştı. Kanun öyle ince ayar kanundu ki, sırf Trabzon’a özel hazırlanmıştı. Kanun çıktığında Yatırım adası ve Şehir hastanesinin yapımı için yasal engel kalmayacak, Trabzon’un iki mega proje gerçekleştirildiğinde de yasa kendiliğinden geçersiz kalacak. İşte bunun için komisyonda çok ilginç bir ittifak yaşandı.
Gelin olayı özetleyelim.

Komisyonda olmamasına rağmen Salih Cora komisyon toplantısına Bakan Soylu’nun talimatı ile katıldı. Üyelere Trabzon’u anlattı, neden bu kanunun gerekli olduğunu söyledi. Sunum bile yaptı. CHP’nin komisyon üyeleri, çevre hassasiyeti ile olaya önce soğuk baktı. Cora, Haluk Pekşen’den yardım istedi. Pekşen, komisyon toplantısına katıldı. Yatırım adası ile ilgili Trabzon’un beklentilerini anlattı. Yetmedi, Cora Akif Hamzaçebi’yi de komisyona gelmesi için rica etti. O da geldi, CHP’li üyelere Trabzon’u anlattı. Yetmedi, Cora komisyondaki bir CHP’li vekilin Volkan Canalioğlu ile çok yakın dost olduğunu öğrendi, Canalioğlu’nu arayarak, telefonla arkadaşını ikna etmesini istedi. Ve CHP’nin bu üç önemli ismi, komisyondaki arkadaşlarını ikna ederek, yasa tasarısının TBMM’si genel kuruluna indirilmesi yönünde karar verdiler. Ve ilk kez uzun bir aradan sonra Trabzon için Ak Parti ile CHP bir araya geldi. İşte Trabzon hassasiyeti. İşte Cora’nın hamleleri. İşte, demokrasinin en güzel anı.. Emeği geçenleri kutluyoruz..

KOMİSYONDAKİ BU BİRLİKTELİK NEYE YANSIDI
TBMM’si komisyonunda yukarıda izah ettiğimiz bu birliktelik, dün Ortahisar Belediye ve Kaymakamlık binasının temel atma töreninde de yaşandı. Her iki binanın yüklenicisi olan CHP’li Ali Türen Öztürk’ün de ortak olduğu şirketler yapacak. Temel atma töreni ile ilgili bütün ayrıntıları, Öztürk düzenledi. Şantiye alanında en ince ayrıntısına kadar her şey ile ilgilendi. Törenin güzel ve hoş olması için çapaladı. Ve CHP’den siyasetteki yol arkadaşları da Türen’i yalnız bırakmadı, temel atma törenine katıldılar. CHP il başkanı Turgay Güngör ve Celal Akaç ile CHP’nin belediye meclis üyeleri törende hazır bulundular. Bakan Soylu, konuşmasının giriş bölümünde Turgay Güngör’ü de anons etti. Temel atılırken de Güngör platforma çıktı. TBMM’si komisyonundaki Trabzon dayanışması, böylelikle Trabzon’a da böyle yansımış oldu.

SOYLU-USTA-YANAL ZİRVESİ
Dün, Trabzon’a gelen Bakan Süleyman Soylu’lu havaalanında karşılayanlar arasında Muharrem Usta ve Ersun Yanal da vardı. İkili, Soylu’nu VİP salonunda karşıladı. Usta, uçağın kapısına kadar da gitti. Yanal ise VİP salonunda bekledi. Soylu, herkesle selamlaştıktan sonra VİP’e girdi Usta ve Yanal ile baş başa görüştü. Bu görüşmenin nedeni neydi…?

Sonradan edindiğimiz bilgilere göre Yanal, Soylu’dan büorkasideki bir işlemi nedeni ile talepte bulundu.

Tabi bu görüşme esnasında Soylu, Trabzonspor’u da sordu. Usta’dan kupalara gelen haciz konusunu dinledi. Soylu’nun, Yanal’a görüşme sonunda 50’inci yıl ile ilgili üzerinde ağır sorumluluk var, bütün Trabzon arkanda dediği de duyuldu.

HİSSETTİRMEDEN ETKİN ÖNLEM
Süleyman Soylu’nun dünkü Trabzon ziyaretlerinde her ne kadar burası seçim bölgesi olsa da bu zamana kadar görmediğimiz ama halka da pek fazla hissettirilmeyen yeni güvenlik önlemleri alındığını gördük. Soylu, teröre karşı cansiperane dik duruşu nedeni ile terör örgütlerinin hedefinde. Bunun için her yerde çok iyi korunuyor, Trabzon’da ise bu güvenlik önlemleri pek fazla halka hissettirilmeden yapılıyor. Mesela, dün Soylu havanına inmeden, dinleneceğin vip salonları, kimyasal silahlara karşı da arama ve tarama yapıldı. Özel cihazlarla oda tarandı. Bir de, artık Soylu’nun hemen arkasında bir güvenlik görevlisi, suikaste karşı özel çelik çanta da taşıyor. Temel atma töreninde tam Soylu’nun arkasında durarak, görevini yaptı.

GİRAY BULAK BAKIN NE YAPTI?
Trabzonspor’un eski teknik adamlarından TRT’de futbol yorumculuğu yapan Giray Bulak, Trabzonlu İstanbul Üsküdar Belediye başkanını kırmadı, halka açık iftar çadırına giderek, orada yemek dağıttı. Üzerine önlüğünü de giyen Bulak, çadıra gelen İstanbullulara, yemek servisi yaptı.

Yaptığı bu işten son derece haz duyduğunu belirten Bulak, başkana da hemşeri dayanışması yaptık dedi. Yemek dağıtırken özellikle Trabzonsporlu taraftarların Trabzonspor ile ilgili sorularını da cevaplandıran Bulak’ın bu işte de profesyonel olduğu görüldü.

KARDEŞLİK İFTARINDAN NE SİYASİ KULİSLER ÇIKTI
İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye başkanı Trabzonlu. Hem de iyi bir Trabzonlu. Trabzon’la bağlantısı sağlam. Son yerel seçimlerde OFG’ye ve Ahmet Metin Genç’e destek olmak için de Trabzon’a geldi seçim çalışmalarına başladı.

Dün gece Yavuz Selim’de belediyesinin organizasyonu ile kardeşlik iftarı verdi.

Bilindiği gibi Süleyman Soylu’da Gaziosmanpaşa’da siyaset yaptı. Adalet Partibi döneminde gençlik kollarında DYP ve DP dönemine de ilçe başkanlığında bulundu. Bu nedenle, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı özellikle Trabzon’u bakan Soylu için de seçti. İftarda elbette siyasi kulislerde iftar sonrası kulaktan kulağa fısıldandı.

En önemli fısıltı ise, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanının Trabzon’dan belediye başkan adayı olabileceği yönündeydi. Tabi bu bize göre hiç olasılığı olmayan bir gelişme. Ancak, özellikle iftar sonrası siyasi kulislerde en çok konuşulanlar şuydu..

-Muhammet Balta’nın Erdoğan’ı takip ederek yelekli takım elbise giyimesi.
-Ayşe Sula Köseoğlu’nun yine aktif hareketli ve her masaya uğrayarak merhaba demesi.
-OFG’nin bundan sonra hedefi milletvekilliğidir diye öngörüde bulunulması