USTA, NEYİ DEFTERE YAZIYOR…!

Trabzonspor elbette çok zor bir dönemden geçiyor. Herkes diken üzerinde. Ne olacak bu kulübün hali diyor. Çözüm için türlü öneriler getiriliyor. Şu anda camia, Ersun Yanal’ın istifası ile sorunun belli ölçüde çözümleneceğine inanıyor. Ama Başkan Usta direniyor. Bir kısım yönetici arkadaşları ile.
Usta, dost sohbetlerinde şunu söylüyor.
“Bu kötü süreçte benle birlikte olanlar müthiş bir dik duruş sergiliyor. Hepsini defterime yazıyorum. Olmayanları da…”
Eğer, Usta’ya göre, süreç Trabzonspor’un ayağa kalkıp düzeldiği koştuğu bir döneme gelirse, Usta, yanında durmayanlarla ilgili yaptırımlar yapacak.
Tabi, Trabzonspor ayağa kalkarsa.
O nedenle, Usta; yaşadıklarını bir bir deftere yazıyor.

KİMLER YANAL’CI KİMLER DEĞİL

Trabzonspor yönetiminde geleneksel hale gelmiştir. Bütün kulüplerde de öyledir. Kötü sonuçlar kaos ortamlarında ilk neşter teknik adama atılır. Trabzonspor’da da bu bekleniyor ama yönetim direniyor. Direnen yönetimde kim, Ersun Yanal kalsın diyor kim gitmeli. İşte kulislerden sızan bilgilere göre, Yanal’cılar ve karşıtları.

Yanalcılar: Muharrem Usta, Önder Bülbüloğlu, Gençağa Meriç, Gökhan Saral, Okan Alemdaroğlu, Özer Bayraktar,Turcay Bekiroğlu, Adem Beder, İsmail Yüksek, Nevzat Aydın

Yanal’ın karşıtları; M.Yiğit Alp, Orhan İlaslan, Ali Rıza Egemen, Asım Örem, Emre Aksoy, Fatih Vardaroğlu.


Peki, As Başkan Ahmet Çubukçu ne tarafta.

Çubukçu her iki görüşe sahipler arasında arabulucu. Net fikrini belli etmiyor.

AYDIN’IN İSTİFASININ PERDE ARKASI

Yönetim kurulunda futbol ile ilgili görevlerinden istifa eden Nevzat Aydın aslında bütünü ile yönetim kurulu üyeliğinden de istifa etti. Ancak, Başkan Usta bu konuda Nevzat Aydın’a izin vermedi. Sen istifa edersen ben de ederim dedi.

Yani, Usta kendini ortaya koydu.


Nevzat Aydın’a bunu çok kararlı bir şekilde hissettirdi.

Hem de öyle kararlıydı ki, istifa ettiğin an bende gidiyorum dedi ve şimdi yönetimden istifa edeceksen et dedi.
Aydın da, bu sefer yönetimdeki görevlerinden istifa etti.

İstifa ettiğini açıklarken de yönetimde başka görevler üstleneceğini söyledi.

Bu görevi, alt yapı olabilir. Çünkü Aydın, alt yapı ile ilgili olarak da birçok Avrupa kulübünün sistemlerini uzun zamandan bu yana araştırıyordu. Bir ihtimal o ki, Sümer, kulübün teknik CEO’luğuna atanırsa, Aydın da alt yapı ile ilgili birimin yönetimsel olarak başına gelecek.

Bakalım zaman ne gösterecek.

BARINAKTA VEDA

YÖK, deneteme kurulu üyeliğine atanan Prof Dr Orhan Aydın’a herkes, KTÜ yönetimi bir veda programı yapacağını bekliyordu ama olmadı. Ve KTÜ’nin resmi internet sitesinde de hala Aydın’ın bu göreve atandığında dair bir bilgi de yer almıyor.
İlginç ve enteresan.
YÖK, denetleme kurulu üyeliği; sıradan bir görev mi?
Pazartesi’nden itibaren KTÜ’den ayrılacak olan Prof Dr Orhan Aydın’a üniversiteden arkadaşları bir veda gecesi düzenlediler. Prof Dr Kenan Çelik’in balıkçı barınağında epeyce dostu Aydın’a yeni görevinde başarılar dilediler.

AYHAN SÜRMEN İŞ BAŞI YAPACAK

FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında el konulan Koza Şirketler grubunun başına  kayyum atanmış ardından TMSF'ye devredilerek başına da Trabzonlu Müminhan Bilgin getirilmişti.

Daha önce şirketin basın işlerinin başına Osman Diyadin’i getiren Bilgin şimdi de, iş adamı Ayhan Sürmen’i KOZA grubuna bağlı bir şirkette göreve başlattı.
Edindiğimiz bilgilere göre KOZA grubuna bağlı bir maden ocağında makine mühendisliği ile ilgili bir alanda boşluk olduğu Sürmen'in de bu boşluğu doldurabilecek güvenilir bir isim olduğu için KOZA şirketinde göreve başladığı fakat merkez de değil şirketin bir şantiyesinde görev yapacağı öğrenildi.

Bakalım KOZA'da Trabzon'dan kaç isim daha görevlendirilecek.

CHP’Lİ BAŞKANDAN AK PARTİLİ BAŞKANA DESTEK..!
CHP’nin Düzköy belediye başkanı Abidin Çelik, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun gelen bu ödeneklerle memur maaşı bile ödeyemem diyerek, personelinden 20-25  kişinin başka kurumlara yatay geçiş yapması için her kapısı çaldığını açıklamasına destek verdi. Çelik, Orhan bey iktidar partisi belediye başkanı, o isteği kapıyı çalıyor ama hala sıkıntıları var, bir de beni düşünün “dedi.

Çelik, büyükşehir yasasının ilçe belediyelerinin belini büküyor dedik, Orhan Bıçakçıoğlu’nun cesaretle imkansızlıklarını dile getirdiğini, diğer Ak Partili belediye başkanları ise mecburen sessiz kaldığını ama dost sohbetlerinde de dert yandıklarını ifade etti.
Bıçakçıoğlu, konu ile ilgili olarak ne demişti.


Bakanlarımıza elimdeki kağıtları tutuşturuyorum. Ödenek istiyorum, ‘belediyedeki fazla personeli benden alın’ diyorum. 70 civarında personelim var. 20-25 personelle Beşikdüzü Belediyesi hizmet üretir. Şu anda personelin çoğunu izne çıkardım. Sadece maaşlar 200 bin lira tutuyor. Gelen ödenekle maaşları bile ödemek zor. Acilen ödeneklerimizi artırıcı yasal düzenlemeler yapılmalı. Belediyelerdeki fazla memur ve işçiler de ihtiyaç duyulan başka kurumlara gönderilmeli. Perişan haldeyiz. Nasıl dayanacağız bilmiyoruz? ” (Günebakış- Nabız köşesi..)