ASKF’NİN VİTRİNİ VE!

Trabzon ASKF çok faal bir kurum. Başkanı Cahit Erdem de bu işi çok iyi biliyor. ASKF’nin görünen yüzü ile vitrinini iyi süslüyor. Güzel işlere de imza atıyor. ASKF’nin Trabzon’da çok ciddi ağırlığı da var. Erdem’in siyasi kişiliği olmasına rağmen ASKF’ye bu  yönünü hiç bulaştırmıyor. Ve bu anlamda da taktir topluyor. Siyasetin her bir dinamik gücü ASKF ile iyi ilişkiler içinde. Erdem canlı ve diri bir ekip oluşturmuş. 
Vitrinin görünen yönü bu.

Tabi, görünmeyen yönü fotoğraflarda ortaya çıktı. ASKF futbol sahasının kenarına bakın. Çöplükten öte içki şişeleri de var. Elbette ASKF sahaların temizliğinden sorumlu değil ama, böyle pis ve çöplük haline gelmiş sahalarda temiz futbol oynanır mı?
Cahit Başkan dikkatine.





OĞLUM HAKEMİ RAHATSIZ ET

Önceki gün belediye otobüsüne bindik. Tam önümüze orta yaşlı bir adam genç bir çocuk, lise öğrencisi oturdu. Konuşmalarına istemeyerek de olsa kulak misafiri olduk. Orta yaşlı adaman konuşmasından bir futbol kulübünün genç takım teknik adamı olduğunu yanındaki genç çocuk ise takımın kaptanı. Hocası genç çocuğu şöyle diyordu..

“Koçum, ya Anadolu lisesinde okuyorsun, hakemi rahatsız edeceksin. Hakemin üzerine üzerine gideceksin.. Korkmayacaksın, çaldığı her düdüğe itiraz edeceksin. Rahatsız olsun, çekinsin. Hiç hakemle konuşmuyorsun. Ben mi konuşayım kulübeden…”

Bu sözleri duyunca, Trabzon futbolunun alt yapısı ile ilgili karamsarlığa kapıldı. Bir hoca, henüz sakalları çıkmayan futbolcusuna fair play yerine, agresif olmayı öğütlüyor.
Böyle mi futbolu kurtaracağız, kalkındıracağız.

CHP, BEŞİKDÜZÜ'NÜ KOLLUYOR

Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun bütün belediye meclis üyelerin en son model cep telefonu hediye etmesi, ilçedeki gündemden fırladı, Ankara’ya ulaştı. CHP Genel Merkezi, Beşikdüzü’ndeki bu hediye olayını yakın takibe aldı. CHP’li belediye meclis üyelerinin hediyeyi kabul etmesi, ilçe başkanının bu konuda sıkıntı yok demesi, il başkanının da gelişmeleri kendi seyrinde devam ediyor babında açıklama yapması, genel merkezi hoşnutsuz etti.

CHP Genel merkezi Beşikdüzü’nde partili meclis üyelerinin aldığı son model cep telefonlarının geri iade edilmesi ile ilgili olarak bir karar alabilir ve o kararı da il yönetimine tebliğ edebilir.

Süreç o yöne doğru gidiyor.

SOYLU, MECLİSİ İKNA ETTİ

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, dün TBMM’sinde geniş kapsamlı açıklamalarda bulundu. İlk kez planlanan terör olaylarının önlendiğini söyledi. Soylu, kürsüde çok rahattı. Sakin ve tane tane konuştu. Siyaseten muhalefet partilerinin konuşmacıları Soylu’yu istifaya çağırdı ama, meclis TV’den de naklen yayınlanan konuşmasında Soylu’nun tespitleri, bakanlık olarak yaptığı çalışmalar ile ilgili verdiği bilgiler, kamuoyunu ve meclisi de tatmin etti.

Soylu’nun günde 4 saat uyku ile 7/24 görev başında olduğu biliniyor. Soylu, meclisteki konuşmasında genel tespitler yaparken, muhalefet partilerinin milletvekilleri ile polemiğe de girmemesi O’nun yararını oldu. Soylu tecrübeli bir siyasetçi olmasının getirdiği avantajı meclis kürsüsünden çok iyi değerlendirdi.

2017 DE TEMENNİ YILI MI OLACAK?

Dün, Trabzon valisi yerel ve ulusal medya ile bir araya geldi. 80’e yakın gazeteci ile buluşan Vali Yücel Yavuz,  2017 yılı ile ilgili olarak Trabzon’un beklentilerini sıralarken daha çok temenni dileklerinde bulundu. Gazetecilerin özellikle 2016 yılında beklenen mega projelerle ilgili ciddi adımların atılmamış olması ile ilgili tespitleri ile 2017’de de sanki aynı şey olacakmış izlenimi vermesi, Vali Yüksel’i biraz zorladı.

Günebakış Gazetesinin imtiyaz sahibi Ali Öztürk, Vali Yücel Yavuz'un 2017’de her şey güzel olacak tespitine katılmakla ilgili önemli bir veri ellerinde bulunmadığını belirterek “Ne yazık ki, biz sizin gibi iyi niyetli değiliz. Trabzon’un mega yatırımlarına daha başlanmadı. Bu da 2017 yılı ile ilgili karamsarlığa kapılmamıza neden oluyor “ dedi.

Sitemizin imtiyaz sahibi Erhan Esaspehlivan ise daha çok durum tespiti yaptığı konuşmasında trafiğin artık şehir için kangren olduğunu söyledi. Pehlivan, emniyetin özellikle uyuşturucu ile ilgili mücadelesinde taktire şayan işler yaptığını ama okul önlerinde öğrencilerin sigara içmelerinin ise artık sıradan bir olay haline geldiğini de belirtti. Esaspehlivan sosyal medya üzerinden takipçilerine valiye sorulmasını istediği soruları aldı ve yazılı bir şekilde Vali Yüksel’e de teslim etti.

ORTAHİSAR İKİ İLÇE Mİ OLMALI?

Trabzon büyükşehir olunca, merkezde iki ilçenin kurulması gündeme geldi. O zaman bakan Erdoğan Bayraktar’dı. Bayraktar’ı  bazı partililer yanılttı. Dediler ki, Ortahisar ikiye ayrılırsa, birinde seçimi kaybederiz. O zaman da merkez tek ilçe oldu. Oldu da ne oldu?

Sorunların altında boğuldu.

Şimdi, Trabzon yeniden Ortahisar’ın ikiye ayrılmasını tartışmalı. Merkezde iki ilçenin bir çok yararları vardır. Ortahisar’ın tek olması, yığınla sorunun altından kalkmayı önlüyor.
Hantal yapı, bütün bir ilçeye hakim olamıyor. Hem belediye hem de kaymakamlık olarak.
Burada kimse ile bir derdimiz yok. Ne Ortahisar’ın şu anki belediye yapısından ne de bir başka özelliğinden. İlçe, olması gerektiğinden büyük.

Trabzon ile aynı anda büyükşehir olanların merkezinde, iki ilçe kuruldu. Urfa, Manisa gibi.  Bizim onlardan ne eksik yanımız vardı. Merkezde iki ilçe olsaydı, birini de muhalefet partisi kazansaydı, merkezdeki bu rekabetten, Trabzon kazanacaktı.

Şimdi tek ilçe olunca, doğal olarak siyasi çekişme, yetki kargaşası derken, istenilen ivme kazanılamadı. Bir de tek ilçe Ortahisar’a büyükşehir paylaşımından alması gerekeni de (gayri mülk ve sokak gibi) alamayınca, yetki kargaşası hala devam ediyor.

Hazır olağanüstü hal varken bir KHK ile Ortahisar ikiyi ayrılarak bir ikinci ilçe oluşturulabilir. İktidar partisini bütün dinamikleri bu konuda ürkek değil cesaretli olmalıdırlar.