TRABZON’DAN BAHÇELİ’YE AĞIR SUÇLAMA 

Trabzon’da MHP’nin önemli isimlerinden Hüseyin Kıran, MHP içinde Trabzon’da sosyal medyayı en iyi kullanan isimlerden biri. Kıran sosyal medyada Referandum’da hayır kararını destekleyen önemli açıklamaları ile büyük beğeni alıyor. Kıran sadece paylaşımda bulunmakla da kalmıyor, takım elbisesini giyip facebookta canlı yayına girip büyük bir cesaret  örneği sergileyerek gelen sorulara ekran karşısında cevap veriyor. 

Neden hayır diyeceğini canlı yayınlarla madde madde açıklayan Kıran son canlı yayıyında bir izleyeninin sorduğu ‘Devlet Bahçeli’nin duruşunu neden değiştirdiği konusuna verdiği sert cevap çok dikkat çekti. Kıran Devlet Bahçeli’nin ülkücü hareketi sabote ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı. ‘

Devlet Bahçeli duruşunda bir değişim olmadı, 19 yıldır ülkücü hareketi bilerek sabote etmiş durumdaydı. Biz bunu geç anladık. 1 Kasım seçimlerinde kralın çıplak olduğu ortaya çıktı.

Devlet Bahçeli 7 Haziran 1 Kasım arasında gündeme gelen koalisyona hayır dedi: AK Parti ile koalisyona taban sıcak bakıyordu. Ama Bahçeli 7 Haziran gecesi çıkıp hemen erken seçimi işaret etti. Belli ki o saate kadar belli anlaşmalar yapıldı.  

Akabinde gündeme gelen koalisyon seçeneklerinde Bahçeli her şeye hayır dedi. Aslında taban ve Türkiye böyle bir koalisyonu benimsemişti, hükümetin bu şekilde kurulmasını istemişti. Fakat Devlet Bahçeli hiç geçerliliği olmayan, yapılması mümkün olmayacak, veya zaten yapılabilecek 4 madde şartıyla ille de hayır dedi. Ama şimdi evet diyerek ne olduğunu partiyi nasıl sabote ettiğini ortaya koydu. Fakat duyarlı ve her şeyin farkında olan Ülkücü camia bu oyunu görecektir ve Bahçeli’nin oyununa da, AK Parti’nin referandumuna da hayır diyecektir’ ifadelerini kullandı. 

BELEDİYE CHP’YE AMBARGO MU UYGULADI?

Trabzon’da dün CHP il danışma toplantısında partililer ile bir araya geldi. Toplantının ana gündemi referandumda ‘Hayır’dı…
Partililer ‘Hayır’ vereceğiz ama sebeplerini öğrenmek için bir nevi il danışma toplantısında büyük ilgi göstermişti…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu ve CHP Parti meclisi üyesi İdris Yıldız gibi önemli isimler toplantıya katıldı.

Her biri CHP’nin görüşüne göre referandumda neden hayır denilmesi gerektiğini açıkladı. Salonda partililerin açıklamalar üzerine daha fikir sahibi oldukları konusunda kendi aralarında görüşmeler yaptığı görüldü.

Ancak salonda üzücü bir olay da yaşandı. Yoğun katılımın olduğu toplantıda Bayraktutan, Pekşen, Bektaşoğlu ve Yıldız’ın açıklamalarının ardından çok sayıda partili salondan ayrıldı.

Partililerin salondan ayrılmaması için kürsüden duyuru yapılmasına rağmen partililer ayrılması üzüntüye neden oldu.


Basına kapatılan bölümden sonra katılımcıların yarısının salonu terk etti. Trabzonlu vekil Pekşen ve diğer parti yöneticileri durumdan rahatsız olduğu gözlemlendi.
Salona gelmişken Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör’ün de bir sitemi vardı. Güngör, ‘’Hamamizade’de yapmak istiyorduk. O günlerin dolu olduğunu söylediler… Dolu olduğunu söylediler… Ancak ne kadar doğru onu bilemiyoruz’ dedi.

TRABZON’DA ABDULLAH ÖCALAN KİTABI ÇIKARINCA…

CHP Trabzon’da dün 35. il danışma toplantısı yapıldı. Toplantıya çok sayıda partili yoğun katılım gösterdi. İl danışma toplantısının ana konusu Yeni Anayasa Değikliği’ne ‘Hayır’ çalışması oldu.

Burada en hazırlıklı açıklamayı CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen yaptı.

Pekşen, sözlerine başlamadan önce doluluktan fermuarı kapanmayan çantasından yaklaşık 10 kitap çıkardı. 
Kürsüde kitapları çıkaran Pekşen’i ise partililer pür dikkat takip etti.


Kitapların içerisinde anayasa kitabından yeni anayasa değişikliği metnine kadar, yeni anayasanın yorumlandığı kitaplar ile hain terör örgütü başı Abdullah Öcalan’ın yazdığı Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü isimli kitabı vardı.

Pekşen bu kitaplardan örnek vererek yeni anayasa değişikliği ile terörist başı Öcalan’ın kitabında yazan benzerlikleri anlattı. Partililer önce bunu şaşkınlıkla karşıladı fakat Pekşen’in açıklamalarıyla aslında niyetinin farklı olduğu ortaya çıktı. 

Pekşen, ‘Bu anayasa Öcalan anayasasıdır’ diyerek eleştirdi. 

CHP’nin Trabzonlu milletvekili konuşmasından önce bazı partililerin salondan ayrılmasına üzerine, ‘’Keşke salondaki arkadaşlar ilk baştaki dolulukta olsaydı anlatacaklarımızdan gidecekleri ve çalışacakları bölgede bazı hususları akılların kenarlarına tutar paylaşırlardı’’ şeklinde sitem etti
Pekşen’in referanduma hazır olduğunu tüm partililere hissettirdi. Pekşen’in açıklamaları Trabzon’da çok konuşulacak bizden söylemesi…. 

MAHALLE BAŞKANLARINA OFG’DEN TAM DESTEK

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dün Trabzon Ak Parti Ortahisar İlçe Binasını ziyaret etti. 
Ortahisar ilçe başkanı Temel Altunbaş'ı ziyaret eden Başkan Gümrükçüoğlu, mahalle başkanları toplantısına katıldı. 

Başkan Gümrükçüoğlu Türkiye Gündemi, Referandum Süreci ve Trabzon gündemini konuştu.
Toplantı boyunca Başkan Gümrükçüoğlu bir çok müjde verdi ve alkışa boğuldu...

Gümrükçüoğlu toplantıda partinin herseçimde en önemli yükünü çeken mahalle başkanlarına önemli ayrıcalıklar ve fırsatlar sundu. 

Programın sonunda mahalle başkanları tek tek söz alarak sorunlarını anlattı. Başkan Gümrükçüoğlu ise sorunların muhataplarını direk telefonla arayarak hoparlörden talimat verdi. 
Toplantı o kadar verimli geçti ki mahalle başkanları Gümrükçüoğlu'na, "Orhan abi ayda bir sizi toplantımıza bekliyoruz" istediğinde bulundu. 


Başkan Gümrükçüoğlu ise her zaman mahalle başkanlarının ve teşkilatladır yanında olduklarının ve olacaklarının sözünü verdi. 
Toplantı sonunda fotoğraf çekilen ekip adeta referandum startının verildiğini gösterdi.

KANSIZ GELDİ PEKİ ŞİMDİ AYVAZOĞLU NE OLACAK?

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinden neden alındığını kimse anlayamadı. Turizm sezonunun başında, Trabzon Valisi ve dönemin Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile yeni turizm sezonunun hazırlığını yaparken ansızın görevden alındı. Ne il başkanı bu görevden alma ile ilgili bir şey diyebildi, ne vali,  ne de bir milletvekili. 
Kansız, görevden alınmasıyla ilgili bir gerekçe gösterilmediği için bir yanlış anlaşılma olabileceğinden yola çıkarak Trabzon Milletvekillerine, bakanına ve vali beye güvenerek mahkemeye gitme konusunda ağır davrandı. 

Kendisiyle birlikte görevden alınan birçok il müdürü mahkemeye giderken o kendisine sahip çıkılmasını bekledi fakat bir hareket olmayınca o da en doğal hakkını kullanarak mahkemeye gitti. 

O sırada Trabzon’da Ak Parti’nin önemli isimlerinden aday öğretmen  Ali Ayvazoğlu Ortahisar Belediyesi’nin Özel Kelam Müdürlüğü görevine atandıktan sonra vekaleten Trabzon’da İl Kültür ve turizm Müdürü oldu. 


Kansız yine sessiz kaldı, mahkeme sürecini başlattı. 

Ve mahkeme en doğal hakkını kullanan Kansız’ı hakkını teslim etti. Kansız yeniden Trabzon İl Kültür ve Turizm müdürlüğü görevine atandı. Görevden alınması Trabzon’da gerek turizm camiasının gerekse kamuoyunun tepkisine neden olan Kansız’ın göreve yeniden iadesi kararıyla büyük sevinç yaşandı. 
Peki şimdi ne olacak, göreve geldiği günden bu yana önemli projeleri hayata geçirmeye gayret eden, gece gündüz çalışan Ali Ayvazoğlu ile İsmail Kansız aynı anda tabi ki il müdürü olarak görev yapamayacak.

Kansız’ın yasal olarak önce göreve atamasının yapılması gerekiyor.

Yapıldıktan sonra da yine Trabzon’da Kansız ile çalışmak istenilmezse Kansız’ın bir üst makama görevlendirilmesi gerekiyor.


 Bunun yapılmaması durumunda Kansız göreve atanmaz ise yeniden dava açma ve hatta tazminat davası açma hakkına sahip oluyor.
Yerine bakacak kişi Kansız’ın davası bitene kadar da ancak vekaleten görevini sürdürebiliyor.  

KAFKAS FENA FAKA BASTI 

Trabzon’un önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği’nin geçtiğimiz günlerde Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirilen ulusal medya ekonomi yazarlarının katıldığı toplantıda TÜRKONFED Yönetim Kurulu üyesi ve Estonya Fahri Konsolosu Zeyat Kafkas sert bir çıkış yaparak Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu toplantıya katılmadıkları için sert bir imada bulunarak eleştirip ‘Demek Trabzon’un ekonomik olarak sorunu yokmuş, olsaydı Trabzon Valisi ve Belediye Başkanı burada olurdu’ ifadelerini kullandı. 

Fakat konuyla ilgili yaptığımız araştırma da Zeyyat Kafkas’ın bilmeden konuştuğu, TSİAD’ın ne Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u ne de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu toplantıya davet etmediği ortaya çıktı. 

STK’cılık konusunda deneyimleri olan Trabzon iş dünyasının önemli isimlerinden Zeyyat Kafkas’ın nasıl böyle bir hataya düşmesi ve bilmeden gerek şehrin valisini gerekse şehrin belediye başkanını ulusal medya yazarları önünde eleştirmesi şaşkınlık yarattı.
 Bakalım Kafkas bu sert çıkışı ile ilgili bir özür açıklamasında bulunacak mı? 

KAFKAS CEVAP VERDİ

TÜRKONFED Yönetim Kurulu üyesi ve Estonya Fahri Konsolosu Zeyat Kafkas, hakkında yaptığımız kulis haberine cevap verdi.

Bir açıklama yayınlayan Kafkas ;

"Her zaman keyifle takip ettiğim 61saat.com sitenizdeki ki köşenizi bugünde okudum.30 yıla yakın STK geçmişi olan tecrübeli biri olarak böyle bir gaf yapmamam gerektiğini söylemeniz beni onure etti teşekkür ederim. Tıpkı tahmin ettiğiniz gibi oldu diyebilirim.

Toplantı esnasında yanımda oturan TSİAD Başkan yardımcısı Aytaç beye,Ticaret ve Sanayi Odası Başkan'ımızın, Büyükşehir Belediye Başkan'ımızın ve kıymetli Valimizin davet edilip edilmediğini sordum ve edildiğini ifade ettiler, zaten bir gün önceki görüşmemizde TSİAD Başkanı Sn. Hasan Kamil Hayali de aynı ifadeyi kullanmıştı. Benim hassasiyetim kişilerle ilgili değildir, burada üzerinde durmak istediğim; Ekonomi yazarlığının duayenlerinin davet edildiği ve Trabzon Ekonomisinin masaya yatırıldığı böylesine önemli bir toplantıda Şehrimizin en önemli yerel temsil makamları olan Ticaret Odasının, Büyükşehir Belediyesinin ve Valiliğin üst düzeyde temsil edilmemesi durumuydu.

50 yılını Trabzon'da geçirmiş ve 30 yıla yakın gönüllülüğün esas olduğu STK’larda yöneticilik ve başkanlık yapmış birisi olarak her zaman çalışmalarını takdir eden ve başarılarıyla gurur duyduğum insanları yada kurumları hata yapıldığında eleştirmek yada uyarmak benim görevimdir. 


Sizlerde sorumlu medya mensupları olarak, insanları karşı karşıya getirelim, küstürelim, kavga ettirelim düşüncesinde değilsinizdir elbet, konu Trabzon ve Kalkınması olduğunda aynı gemide olan hepimiz daha hassas olmalıyız. Şehir olarak sizler, bizler ve tüm dinamikler "birbirimizin açığını arayan değil, açığını kapatan “rolünü aldığımız anda başarı kaçınılmaz olacaktır. Sevgilerimle. "