VE BUGÜN SAVUNMASINI YAPACAK

Trabzon eski baro başkanı Orhan Öngöz uzun bir zamandan bu yana FETÖ soruşturması nedeni ile tutukluydu.

Bahçecik Ceza evinde tutuklu olarak bulunan Öngöz’ün de içinde bulunduğu bir grup avukatın yargılanmasını hafta başında başlanmıştı. Bugün, gün içinde, Öngöz savunmasını verecek.

Mevcut baro başkanı Sibel Suiçmez’in de yakından takip ettiği mahkeme oturumları aralıksız Cuma gününe kadar sürecek
.

Öngöz’ün bugünkü savunması bütün bir meslektaşları tarafından da merakla bekleniyor.

Öngöz’ün mahkemede çapraz sorguya da alınması bekleniyor.

Öngöz’ün savunmasına Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen’de yardımcı olacak.

FİZİĞİ SEVDİREN ADAM

Özelllikle son yıllarda üniversitelerin Fizik bölümlerini mezun olduktan sonra iş imkanları olmadığı gerekçesi ile kimse tercih emiyor.

Ülkenin en önemli ve köklü fizik bölümlerinden biri de KTÜ’de dir. Bölümün bilim insanlarından Prof Dr Uğur Çevik, kendi gayretleri ile Fizik’i sevridmek yeriden bu bölüme ilginin artmasını sağlamak için Trabzon’da bilim sanat merkezindeki ögrencilere Fizik ile ilgili temel bilgileri veriyor. Sırf fizik’e ilginin artması için. Fizik’in yaşamın temeli olduğunu belirten Çevik, sadece Trabzonla sınırlı değil.

Geçenlerde de Batman’a gitmiş ve orta öğretim öğrencilerine Fizik ile ilgili temel bilgiler vermişti. Türkiye’nin en genç fizik profesörü olan Uğur Çevik alanında ülke genelinde de tanınmış bir fizikçi. Genç neslin, fizik’e olan ilgisinin giderek arttığını söyleyen Çevik, özellikle lise eğitiminde Fizik’e çok daha önem verilmesi gerektiğini belirtti.

KİM DEMİŞ YÖNETİMİ BİLE YOK

Genellikle tabela partisi olarak bilinen DP’nin Trabzon il örgütünün derler ki, yönetimini bile toplayamaz.

Ali Akar’ın il başkanlığı döneminde tek başına teşkilat gibi çalışması ile DP, Trabzon’da her zaman gündemde olmuştu. Şimdi nöbeti, Ümmet Öksüz devraldıktan sonra düzenli şekilde yönetim kurulu toplantılarını yapıyor.

Kim demiş yönetimini bile toplayamıyor diyerek, toplantı gündemi ve sonuçlarını gazetelere ileten Öksüz, yakında kurulacak yeni bir merkez partinin, Türkiye’nin kaderini değiştireceğini iddia etti. Öksüz, yeni partinin DP çatısı altında toplanabileceğinin sinyallerini verdi.

BAŞBAKAN, KILIÇDAROĞLU İLE YÜRÜDÜ

Sakın heyecanlanmayın. Ya da bu bir asparagas haberdir demeyin.

Evet, Başbakan Kılıçdaroğlu’nun Adalet yürüşüyüne katıldı.

Trabzonspor’un Başbakan lakaplı futbolcusu Lemi Çelik, dün adalet yürüyüşündeydi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 5 km yürüyen Lemi kardeşimiz, o süreç içinde de Trabzonspor ile ilgili bilgileri Kılıçdaroğlu’na iletti. Son yerel seçimlerde İstanbul’dan belediye başkan aday adayı olan Lemi Çelik, siyasete de yakın ilgi gösteriyor. Kulislerden gelen bilgiyere göre Çelik, önümüzdeki milletvekilliği seçimlerinde de İstanbul’dan aday olacak. Lemi kardeşimizin umarız, Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdüğü esnada, Trabzonspor’un şike ile gasp edilen kupası konusunda da adelet istediğini söylemiştir ki, aldığımız bilgilerde göre Lemi, bunun için de yürüdüğünü genel başkana ifade etmiş. 

ORTAHİSAR AK PARTİ’YE TIRPAN

AK Parti Genel Merkezi, Temmuz ayı itibariyle ilçe kongrelerinin startını verirken, teşkilat bazında da bazı değişikliklere gitti. 

Bu değişikliklerden biri de ilçe yönetim kurulundaki üye sayısı. Yapılan yeni düzenleme ile daha önce 30 olan Ortahisar İlçe Yönetim Kurulu üye sayısı değişiklikle 25’e indirildi. 

Trabzon’un bazı ilçelerinde de yeni düzenlemeyle ilçe yönetim kurulu üye sayısı aşağıya düşürüldü. 

İl yönetim kurulu üye sayısında ise bir değişiklik olmadı. 


AK Parti Genel Merkezi’nin yaptığı bu düzenleme ile ilçe yönetimleri ilçelerde şu sayılarda oluşacak: Nüfusu 10 bine kadar olan ilçelerde yönetim kurulu üye sayısı 15’ten 11’e, nüfusu 10 bin ile 50 bin arasında olan ilçelerde 20’den 15’e, nüfusu 50 bin ile 100 arasında olan ilçelerde 25’ten 20’ye, nüfusu 100 binden fazla olan ilçelerde ise yönetim kurulu sayısı 30’dan 25’e indirildi.

SAĞIROĞLU, A.METİN GENÇ’İ İŞARETLEDİ..

Avrasya Üniversitesi hafta sonu rektör değişimi töreni düzenledi. KTÜ’nün müthiş beyinleri şimdi Avrasya’da öğrenci yetiştiriyor. Bu eğitim kadrosunu o tabloda görünce insan gerçekten keyifleniyor. Programa dışarıdan Büyükşehir Belediye Başkanı, Ortahisar Belediye Başkanı ve Yomra Belediye Başkanı davetliydi.

Ortahisar ve Yomra belediye başkanları programa katılırken Büyükşehir Belediye Başkanı iştirak etmedi. Hakkı Emiroğlu’nun olduğu yerde bazı ciddi konular şakayla tartışılır. Bunlardan biri de önümüzdeki süreçteki büyükşehir belediye başkanlığıydı. Emiroğlu lafı Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’na atarak adayını sordu.

Sağıroğlu yanındaki Ahmet Metin Genç’i işaret ederek “İnşallah arkasında duracağız.” yorumunu yaptı. Gecenin en unutulmaz ânı ise halef-selef rektörlerin birbirlerine sarılarak vedalaşmasıydı.(Günebakış-Nabız köşesinden alınmıştır)