ESKİ BAKAN, TRABZON’A NEDEN GELDİ? 

Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, önce ki gün Trabzon’a geldi. Eski Bakan Yıldız’ın Trabzon’a gelişinden  çok fazla kişinin haberi olmadı. Kızıyla birlikte tatil ve kültürel gezi amaçlı Trabzon’a gelen Bakan Yıldız, yine bölgenin en gözde mekanlarından olan Kayabaşı Yaylasında ki tesislerde konakladı.  Daha sonra ise Trabzon Merkeze inerek burada şehrin tarihi ve turistik yapılarını gezdi ardından belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi aldı.  

Eski Bakan Yıldız’a Trabzon’da yine Eski Bakan Faruk Özak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ile Salih Cora eşlik etti.  

İlk olarak Meydanda bir restoranda kahvaltı yapan ekip, daha sonra belediyenin yaptığı Meydan Parkı 2. Etap Çalışmasını gezdi. Burasının tarihi kimliği ile ilgilide Eski Bakan Yıldız, Başkan Gümrükçüoğlu tarafından bilgilendirildi.  

Bakan Yıldız’ın Trabzon’a gelişi dediğimiz gibi sadece tatil ve kültürel gezi amaçlı... Trabzon’un yakından tanınması gereken ve gezilmesi gereken bir şehir olduğunu ifade ederken daha önce yaptığı ziyaretlerde şehri tam olarak gezemeyen Bakan Yıldız, bu şekilde bir kısa geziyle de şehrin kültürel yerlerini yakından inceleme fırsatı bulabildi...  

GÜMRÜKÇÜOĞLU, ‘SİNİRLİ BİR ANIMDA’…  

Başkan Gümrükçüoğlu ve Meydan Parkı 2. Etap... Başkan Gümrükçüoğlu, dün Meydan Parkı 2. Etap Bölgesini, Eski Bakan Yıldız ve milletvekillerine gezdirirken bölgede yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Bu sırada AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, bölgede yer alan ve tarihi binaların siluetini bozan binaların ne olacağını sordu. Başkan Gümrükçüoğlu esprili cevabı ise bir hayli ilginçti.. Başkan Gümrükçüoğlu, “Sinirli bir anımda, dozeri dayarım” cevabıyla herkes gülmeye başladı.  

Köseoğlu, ise bu binaların kamufle edilmesinin gerektiğini söyledi. Bölgede çalışmalar hala devam ediyor. Meydan Parkı 2. Etap çalışmaları henüz bitmiş değil. Burada çalışmalar bitince bu binaların bölgede ki tarihi kimliğe uygun hale getirilmesi için kamufle edileceği kaydediliyor.  

Ziyaret sırasında Eski Bakan Yıldız ve beraberindekiler daha sonra İskenderpaşa’nın kabrine giderek burada dua okudu. Burada bulunan yetkililerde İskenderpaşa ve bölgenin tarihi kimliği ile ilgili Eski Bakan Yıldız’ı bilgilendirdi...  

TRABZON’DA TABELALAR SÜREKLİ DEĞİŞİYOR...  

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden devam edersek Başkan Gümrükçüoğlu, eski binada Salı Günleri Halk kabulüne başladı. Burada ki eski makamında vatandaşları kabul ederek onları sorunlarını dinliyor. Ancak eski binanın girişinde bir şey dikkatimizi çekti. Binanın bitiminin hemen ardından açılışı yapıldığı sırada,  Trabzon Büyükşehir Belediyesi yazılı tabela değiştirildi. Yerine ahşap bir tabela asıldı.

Bu arada Merhum Başbakan Adnan Menderes’in, “Yeter söz milletindir” dediği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Pınarhisar Cezaevinden çıktıktan sonra siyaset yolculuğuna başladığı 2001 yılında yine Trabzonlulara seslendiği Balkona da “Millet Balkonu” adı verilmiş ve Belediyenin girişini de bu durumu anlatan tabela asılmıştı. Ancak bu tabela da belediye girişinden geçtiğimiz günlerde kaldırıldı. Büyük ihtimal yerine tarihi binaya daha yakışır bir tabela asılacaktır.  

İşin ilginç yanı ise tarihi binada ki tabelalar sürekli değiştiriliyor. Daha önce eskiden Zabıta Biriminin yer aldığı yerde açılan Turizm Enformasyon Ofisinin tabelası da yaklaşık 3 kez değişikliğe uğradı. Büyükşehir Belediyesinin de tabelasının aynı akıbete uğrayıp uğramayacağı ise merak konusu olurken yapılan israfı da birilerinin görmesi gerekiyor.  

AK PARTİ’DE GÖLGE BAŞKANLAR MI GELİYOR? 

AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, dün AK Parti’de ki kongre süreci ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda en dikkat çeken noktalar Revi’nin aday olup olmayacağı ve 3 dönem kuralının uygulanıp uygulanmayacağı oldu. Revi, 3 dönem kuralının uygulanacağını ve 5 ilçe Başkanının Dernekpazarı, Sürmene, Çarşıbaşı ve Çaykara’nın yeniden aday olamayacağını açıkça dile getirdi.  Ancak Başkan Revi, bu ilçe başkanlarının ilçe yönetim kurullarında görev alabileceklerini de söyledi. Burada yapılan yorumlarda, eski Başkanların ilçe yönetim kurullarında görev alması durumunda ‘Gölge’ ilçe başkanlarının mı yönetim kurullarında yer alacağı şeklinde oldu.  

Bu isimlerin yeni yönetimlerde yer alıp almayacağı henüz netleşmiş bir durum değil, ancak yapılan yorumlar bu şekilde.. Tabi bu durumun gerçekliğini de önümüzde ki günlerde göreceğiz...  

Bir diğer nokta ise Revi’nin aday olup olmayacağı... Revi, aday olmayacağım demedi, aday olacağım da demedi. Zaten bu noktada böyle bir şey demesini de beklemiyoruz. Ancak şu bir gerçek ki Revi, eğer Genel Merkez tarafından kendisine İl Başkanlığı tevdi edilirse devam edeceği bir gerçek. Ancak yönetim kurulunu da büyük oranda değiştirecektir... 

BİR OFLU PRATİKLİĞİ

Trabzon’un en büyük ilçelerinden biri olan Of’ta ne yazık ki, bir kapalı yüzme havuzu yoktu. İnşası ile ilgili çalışmalar sürüyordu. 

Ama belli ki bu yıla yetişmeyecek gibi. Peki kapalı yüzme havuzu yok diye, Of’ta özellikle çocuklar yüzme öğrenemeyecek mi? İlçe müdürü Özcan Demirel, Oflu pratiği ile hemen çözüm buldu.

Denizde, yüzme yaz okulu açtı. İlçenin en sakin koyunda yüzme yaz okulu açan Müdür Demirel, çözüm üreterek, bir anda dikkatleri üzerine çekti. Benim havuzum yok yüzme yaz okulum da yok demedi, imkanları zorladı ve yüzme yaz okulunu açtı.

Hem veliler hem de minikler bu konuda son derece memnun. Of’un bu yaratıcılığı, denizde kıyısı olan diğer ilçelerce örnek alınır mı bilemiyoruz ama Of’u tebrik ediyoruz. 

HALİM KAYA'NIN ÜZERİ ÖRTÜLÜ!

Ak Parti Trabzon teşkilatının önemli isimlerinden biri olan Büyükşehir belediye meclis üyesi Halim Kaya’nın ani Ankara ziyareti, kulisleri hareketlendirdi.

Bir yakınının rahatsızlığı nedeni ile Ankara’ya gittiğini söyleyen Kaya’yı son iki günde genel merkezin 5’inci katında görenler oldu. 5 ve 7’inci katlarda mekik dokuyan Kaya’nın bu ziyaretleri rutin mi yoksa, bir hesap kitap mı var.

Özellikle ilçe kongrelerinin tarihlerinin de belirlendiği şu sıralarda Kaya’nın genel merkezde sık görülmesi hayra alamet değil. Kaya, il başkanı Revi’nin en yakın arkadaşlarından biri ve ekibinde. Kaya’nın özellikle il genel meclisi üyesi olduğunda Vilayetler Birliğinde yönetim kurulu üyesi olması Ankara bağlantılarını güçlendirmişti. Kaya’nın üstü örtülü Ankara ziyareti her türlü kulis zenginliğine gebe.