USTA VE FİKRET ORMAN’IN ARASI MI AÇILDI!

Trabzonspor geçtiğimiz günlerde deneyimli forvet oyuncusu Burak Yılmaz’ı KAP’a bildirerek Türkiye’ye getirdi.

Ancak deneyimli oyuncunun Trabzonspor’a transferi Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın arasını açtığı iddia ediliyor.

Gelen bilgilere göre Burak Yılmaz ile bir süre önce görüşen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Burak’a “seni alacağız” mesajını vermiş bu haberler basına da yansımıştı.

Beşiktaş taraftarının ve yönetiminin Burak’a gösterdiği tepkilerden dolayı geri adım atan Beşiktaş Başkanı Orman bu gelişmelerden sonra tepki görmemek için işleri yavaşlatma kararı almıştı.

ARALARI AÇILDI
Bu esnada Trabzonspor’un gündemine giren ve transfer edilen Burak Yılmaz’ın Başkan Fikret Orman’ın moralini bozduğu ve Usta’ya karşı tavır aldığı konuşuluyor.

YUSUF’U BEDAVA İSTEDİLER
Öte yandan Beşiktaş’ın Yusuf Erdoğan’ı bedava transfer etmek istemesi üzerine Usta “Bedava vermeyiz” demiş ve transfer suya düşmüştü.

Bakalım önümüzdeki günlerde Usta ve Orman ikilisi arasında neler yaşanacak.. İzleyip göreceğiz..

CUMHURBAŞKANI TRABZON’DA KİMLERİ UYARDI   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gece Trabzon’a gelerek baba ocağı Rize’ye gitti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Trabzon protokolünün karşıladığı Erdoğan, protokoldekilerle tokalaşırken Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ile tokalaştı, ardından Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün ile tokalaştı, ve bu esnada iki başkanında bıyıksız olduğunu görünce esprili bir şekilde, ‘Bizim başkanlar neden bıyıksız’ dedi ve ekledi ‘bıyık size yakışır’ dedi.  

Tüm protokol birbirine bakarak bıyıksız olanlara takıldılar.  

Bilindiği üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da İçişleri Bakanı olduktan sonra bıyık bırakarak imaj değişikliğine gitmişti.

Artık Trabzon AK Parti’de de bürokraside de Cumhurbaşkanının bu uyarısı ile bıyık bırakma yarışı başlar.  
 
KARŞILAMA DA KRİZ ÇIKTI? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda da partini genel başkanı. 

Ve teşkilatlarda partilerinin genel başkanını görmek için her karşılamada olduğu gibi atılan mesajlar üzerine bu karşılamada da havalimanına akın ettiler.  

Fakat birçok il başkan yardımcısı ve teşkilat mensubu partili, 'A PROTOKOL harici alana alınmayacak' kuralı nedeniyle Cumhurbaşkanını apronda karşılayamadı.


İl müdürleri, ilçe başkanları, STK başkanları ve fahri konsolosların aprona girdiği yerde teşkilat başkanı dahil çok sayıda il başkan yardımcısının alana alınmaması tepkilere neden oldu. 

Bazı partililer ‘Önceleri Cumhurbaşkanımız’ derdik, siyasetten ayırırdık ama şimdi partimizin genel başkanını göremez olduk’ siteminde bulundular.  

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin karşılamada olmaması da dikkatlerden kaçmadı. Edindiğimiz bilgilere göre il başkan yardımcısı Aydın Gündoğdu’nun yakınına kız istemek için il dışına çıkmış. 


Karışlama ile ilgili en ilginç görüntüye de İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş tarafından oluşturuldu. Mavi Saray gemisinde dün akşam Sinan Yılmaz konseri nedeniyle büyük bir izdiham vardı.  

Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’a indiği anda Mavi Saray gemisi havalimanı açıklarında ışıklarını söndürüp dombra müziğini çalmaya başadı. 
 
TRABZON’DA KADIN MÜDÜRLERE EŞLERİNDEN VETO  

Trabzon’da geçtiğimiz günlerde kadın dernekleri bir araya geldi. Kadınların daha fazla söz sahibi olması gerektiğinin altını çizdiler ve yönetimlerde daha etkin olması gerektiğine vurgu yaptılar.  


Söz milli eğitime geldi. Kadın müdürlerin az olması nedeniyle serzenişlerde bulunuldu.  

Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’a bu konu iletilmiş.  


Aktaş ise kadınların daha fazla yetkili görev alması için çalıştıklarını söylemiş. Bir de; “Biz kadın müdürler olsun istiyoruz fakat bu yönde çok da talep görmüyoruz.  
Hatta eşleri, daha fazla sorumluluk sahibi olacak olmasından ve daha fazla zamanını ayıracak olmasından dolayı müdürlük görevi verilsin istemiyorlar. Ama biz yine de bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” yorumunu eklemiş. 
Kadın dernekleri bu konunun takipçisi. Bakalım eğitimde yeni atamalarda kadın ağırlıklı bir müdür ataması gerçekleşecek mi? 

Bu arada 130 yıllık olan Trabzon Lisesi müdürü geçtiğimiz gün görevinden alınmış ve yerine Gülsüm Memişkaptanoğlu atanmıştı. Böylelikle Trabzon Lisesi tarihinde ilk kez bir kadın müdür koltuğuna oturmuştu. 
 
KAVŞAK TARTIŞMASI ALEVLENDİ  

Turizm sezonuyla birlikte Trabzon’da yoğun bir trafik yaşanıyor. Ulaşım hem Trabzonluları hem de turistleri çileden çıkarıyor.  

Ortahisar Belediyesi Başkan Vekili Selahattin Çebi trafik sorunu için kısa süreli bir çözüm önerdi. Çebi Kaşüstü’nde yapımı devam eden kavşak çalışmasının 1 ay boyunca ara verilmesi ve eski döner kavşak geçici olarak hizmet vermeli” yorumunda bulundu. 

Çebi’nin bu önerisine bazı kesim tam destek verirken bazı kesim ise karşı çıktı.  

Trabzon Belediyesi eski başkan yardımcısı olan Karayolları Jeoloji Mühendisi Osman Necip Sevinç, “O yolu 3 şeride hemen çıkarmak mümkün. Ama iş bilmezlerle olmaz. Hala uyuyanlar varsa ne yapacağız?” cevabını verdi. 


Kimi vatandaşlar ise hastane yolunda kavşak kapalı mı olur?  

Ambulanslar Yomra’dan, havalimanından dönmek zorunda kalıyor eleştirisinde bulundu.  

Çebi’nin teklifine bir cevap da CHP Ortahisar eski ilçe başkanı Ahmet Kaya’dan geldi. Kaya, Çebi’nin tam aksi gibi düşündüğünü belirterek, şunları söyledi; “Kavşak inşaat çalışmaları hızlandırılmalı" diyorum! Bugün Trabzon şehir içi trafiği çekilmez hale gelmiştir. 

Trafik sorununun ivedilikle çözülmesi için öncelikle; çömlekçi kavşağı, Erdoğdu kavşağı, Haçkalıbaba Hastanesi önü ve Kaşüstü kavşak çalışmaları hızla bitirilerek trafik akışı rahatlatılmalıdır. 
Kaşüstü kavşak inşaatı Selahattin Beyin önerdiği gibi durdurularak değil, aksine hızlandırılarak bir an önce bitirilmelidir. 

Gün içinde trafik akışına engel olmayacak şekilde düşük yoğunlukta çalışılma yapılırken gece 12'00'dan sonra rahatlayan trafik akışı ve gece serinliğinden faydalanarak ve çalışma alanlarına iyi aydınlatma yaparak sabaha kadar tam kapasite çalışacak ekiplerle iş hızla bitirilmelidir... 

Yoğunluklu çalışma gece 00.00-06.00 saatleri arasında yapılırsa iş çok daha hızlı yürür,trafik aksamaz ve çalışanlar da yaz sıcağından bunalmaz diye düşünüyorum.” 

Evet bakalım kavşak konusunda yetkililerden bir açıklama veya yaptırım gelir mi… 
 
ORTAHİSAR’DA BAŞKAN ADAYI BOLLUĞU  

Ak Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanlığı kongresi şehrin en çok rağbet gören makamları arasında yer alıyor şu sıralar.
 
Öyle ki şimdiden aday sayısı 6 oldu. Daha çok isimlerde mutlaka çıkacaktır, derinden çalışma yürütenler de mutlaka vardır.  

Kulağımıza gelen bilgilere gere Aydın Demirci, Kerim Aykan, Yasin Aydın, Hüseyin Yılmaz, Halil İbrahim Demirtaş isimleri başkanlık için kulaktan kulağa yayılıyor.   

Fakat mevcut Başkan Temel Altunbaş henüz ‘Ben aday değilim’ demedi. Ve yakın çevresine de, genel merkezin devam et demesi halinde görevine devam edeceği yönünde görüş belirttiği ifade ediliyor.  

Bu nedenle Altunbaş’ın yönetiminden şimdilik kimse adaylık için ortaya çıkmıyor. Mutlaka onun yönetiminden de Başkan ‘aday değilim’ dediğinde bu göreve talip olacak tecrübeli isimler vardır.  
Altunbaş, her ne kadar bazı eleştirilere maruz kalsa da işini severek yapan ve devam etmesi halinde aynı heyecanla işini götürecek olan deneyimli bir siyasetçi.  


Yerel yönetimler olsun, genel siyaset olsun verilen her görevi yapabilecek donanıma sahip. 

Delege konusunda da kendi yönetimiyle birlikte ince eleyip sıkı dokuyarak önemli değişiklikler yapıyor. Bu manada seçime girdiğinde herkesten 1 puan önde başlar.  

Genel merkez Altunbaş’a çekil derse çekilir mi? Derseniz. Bunun olacağını tahmin etmiyoruz. Görünen tablo her halukarda Ortahisar kongresi çok adaylı olacak.