NUSRET BEY’İ BİZZAT BEN ARADIM…!

Trabzon Barosunun ilk kadın başkanı Sibel Suiçmez, dün mazbatasını aldı. Suiçmez’in mazbaat töreni baro binasında yapıldı. Biz de gözlem için gittik. Oradan, baroda  bize dendi ki, ilk kez bir mazbata töreninde bu kadar kalabalık bir katılım var. Öyle mi değil mi bilemiyoruz. Ama hakikatten, bayağı bir kalabalık katılım oldu.

Suiçmez’in mazbata teslim töreninde gözlerimiz, seçimde rakibi, Nusret Yılmaz’ı aradı. Mazbata töreninde, AK Partililiği ile tanıdığımız bir çok avukat arkadaşımızı da gördük. Mesela bunların içinde, Ak Parti’nin kurucu il başkanı İbrahim Keskin de vardı.

Suiçmez, konuşmasında; her siyasi partiyi eşit yakınlıkta olduğunu belirtti ve özellikle 2010-11 futbol sezonunun şampiyonunun Trabzonspor olduğunu üzerine basa basa vurguladı, bu süreçte baro olarak Trabzonspor’un yanında olduklarını söyledi.

Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi, mazbata töreninde Nusret Yılmaz niye yoktu? Acaba davet mi edilmedi? Tören sonrası bunu Suiçmez’e bizzat sorduk. Dedik, Nusret Yılmaz’ı davet ettiniz mi? Suiçmez elbette Nusret Bey’i bizzat ben aradım, davet ettim. Dedi ki, fırsatım olursa geleceğim. Böyle demesine rağmen gelmedi.

SANAT EVİ’NDE DARBE GİRİŞİMİ KUTLANDI MI?

Trabzon Sanat evi, Uluslararası sanat günlerinin 8’incisiin düzenliyor. 8 kez üst üste kararlı bir şekilde çeşitli zorluklar yaşamasına rağmen Sanat Evi’nin bu etkinlikleri icra etmesi, sanat adına sevindirici. Adnan Taç ve arkadaşları bize göre geleneksel hale getirdikleri Sanat Günleri ile, Trabzon’un kültür geçmişine de dokunuyorlar.

Bilmiyoruz başka bir Anadolu kentinde böyle bir sanat günleri var mı?
Adnan Taç ve arkadaşları hakikatten bu alanda, örnek gösterilecek bir özveri ile Trabzon’u sanat ile buluşturuyor. Kendilerini tebrik ediyoruz. Sanat Günleri 12 Ekim’de başlayacak, bütün etkinliklerin hemen hemen hepsi, Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek. 14 Ekim’de de son bulacak.


Bu arada Sanat günlerine sponsor desteği veren; Çaykur, Hekimoğlu,Onduline, Vuslat, Yusuf Rizeli, Gündönümü ve Ata Eğitim Kurumlarına biz de teşekkür ediyoruz.
Bu arada dün Sanat Evi’ne uğradık çok ilginç bir gelişmeden de haberdar olduk.
15 Temmuz darbe gecesi Trabzon valiliğini bir ihbar gitmiş, Sanat Evin’de darbe girişimi kutlandı diye. Adnan Taç ve arkadaşları bu ihbar üzerine emniyette, ifade vermişler. Tabi, bu yalan alçakça ihbarın asılsız olduğu ortaya çıkmış. Kim ne için böyle alçak işlerle uğraşır anlamış değiliz.

ASLINDA AKYAZI’DA NE OLDU
Dün Akyazı stadının dışında TRT’nin konu ile ilgili olarak haber çekiminde istenmeyen olaylar yaşandı. İlginç. Hakikatten ilginç. Olayın taraftarını dinledik, TOKİ çalışanları ve müteahhit firmanın elamanlarının fair play ruhuna yakışmayan hareketleri nedeni ile arbedenin yaşandığını belirtelim.

TRT’nin Trabzonspor muhaberi Barış Yurduseven hem hümanist hem sağ duyulu hem de bu tür arbedelerden uzak bir yapısı vardır. O’nun bile sabrı taşmışsa, anlayın siz TOKİ ve müteahhit çalışanlarının kabadayı hallerini.
Ya, Allah aşkına.

TRT ve ekibi ile Trabzonspor’u temsilen orada olan Gökhan Saral elin oğlu mu? İnşaatın içine mi girmiş? Dışarda hem de çok dışarda canlı yayın yapıyorlar. TOKİ böyle canlı yayınları bizzat teşvik etmeli. Yapmayın. Kimsiniz siz? Nesiniz siz?


Bu arada hiç de kulağımıza hoş gelmeyen bazı söylentiler duyduk.
Olay gazeteciler arasındaki rekabetten doğmuş.
TRT ekibinin oraya gittiğini duyan bazı gazeteciler bize izin yok TRT’ye niye var diye taaa, TOKİ’in en üst birimlerine kadar ulaşmışlar.
Eğer bu doğruysa yazık yazık çok ama çok yazık.

Hani mesleki dayanışma.
Olur bu böyle arkadan hançerlemek. Ama biz bu iddiaya inanmıyoruz. İnanmak istemiyoruz.

TGC’NİN YENİ ÜYELERİ

Trabzon’da ikinci bir gazeteciler cemiyetini kurulma çalışmaları sürerken, TGC yönetimi ve başkanı bir hamle yaptı. 47’ye yakın üyelik başvurusunun hemen hemen hepsini kabul etti.

Başkan Yusuf Turgut da üyelikleri kabul edilen gazetecilere, cep telefonundan mesaj göndererek, üyelik başvurunuz kabul edilmiştir dendi. İkinci bir cemiyet kurma çalışmaları ise devam ediyor. Kurucu başkanlık için Hikmet Aksoy’a öneri getirilecek. Doğu Karadeniz Gazeteciler Cemiyetinin kuruluş mantığında şu alacak; bir gazeteci iki cemiyete de üye olabilir.

TRABZON TURİZMİNDE ŞİMDİ YAPILACAK OLAN

Uzun zamandın boş tutulan Trabzon Kültür ve Turizm il müdürlüğü koltuğu doldu. Ali Ayvazoğlu samimi bir şekilde hevesli işe başladı. Başarılı olur diye temenni ediyoruz.
Şimdi, Trabzon turizminde halkanın tamamlanması gerekiyor.

O halka da bir önceki Kültür ve Turizm il müdürü İsmail Kansız’ın bakanlıkta üst düzey bir göreve getirilmesi. Bunun için Kansız’a söz verilmişti. Kansız ile Ayvazoğlu birlikte biri yerelde öteki genelde kol kola verip Trabzon Turizmine kültürüne büyük yararları olur.Siyesi iradenin artık bu konuyu ciddi şekilde takip etmesi gerekiyor. Kansız, kenara alınıp bekletilecek bir bürokrat değil. Üstelik kendisine de söz verilmiş durumda ve yine üstelik bu Trabzon’un çıkarına bir görevlendirmedir, Kansız’ın çıkarına değil.

Bu konuda Bakan Soylu’ya büyük görev düşüyor. Soylu da Turizm konusunda nasıl Trabzon için emek sarf ediyor, biliniyor.



NURİ ALBAYRAK’IN GÖNLÜNDE…

İddia o ki, Nuri Albayrak’ın gönlünde yeniden Trabzonspor başkanlığı yatıyor. Ve iddia o ki, Trabzonspor ile yakından ilgili önemli simalar Nuri Bey’in nabzını tutuyor. Nuri Bey’in de içinde bir uhde var. İadeyi itibarının geri verilmesi. Hoş, bu itibar Trabzonspor taraftarlarının vicdanında çoktan verildi.

Nuri Albayrak yeniden Trabzonspor başkanlığına aday olur mu?

Siyasi iradenin tepesindekilerin böyle bir talebi olursa sizce Albayrak hayır der mi?
Peki ortada samimi ve iyi niyeti ile çalıştığına inandığımız bir yönetil varken şimdi bu Nuri Albayrak adı nereden çıktı?
Biz çıkarmadık.
Trabzonspor’un derin kulislerinde seslendiriliyor. Albayrak’ın tek handikabı bu girişimine direnecek olan kardeşleri olabilir. Ama onlarda bir yere kadar direnir değil mi..?