SOYLU’NUN MASASINDA NELER KONUŞULDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün akşam Trabzon basını ile bir raya geldi. Soylu’nun düzenlediği yemeğe Trabzon basını yoğun ilgi gösterdi.  Trabzon’da bir otelin salonunda gerçekleştirilen yemekte Bakan Soylu’nun masasında neler konuşulduğunu merak edenler vardır.

Soylu ile aynı masayı Trabzon’daki gazete sahipleri ile önde gelen internet sitelerinin sahibi paylaştı. 

Masanın ilk konusu referandumdu. Bakan Soylu referandumda Trabzon’da değil Türkiye’de en dikkat çeken çalışmayı 61saat.com’un 18 ilçe ve il merkezinde yaptığı röportajlarla gerçekleştirdiğini dile getirdi, .com ekibini takdir ettiğini ifade etti. 
Masada Trabzon’daki turizm potansiyeli otel yatırımları ve köy evlerinin turizme açılması çok konuşuldu. 

Masadaki diğer bir konu ise Trabzon’un uyduda bir kanalının olmayışıydı. Bu manada Sonnokta gazetesi ve Trabzon Radyo TV’nin sahibi Selahattin Bahadır’ın niyetinin olduğu Karadeniz Gazetesi ve Günebakış Gazetesi sahipleri tarafından dile getirildi.  Bakan Soylu elimizden ne geliyorsa yaparız ama bu çok maliyetli bir iş. Profesyonelce yapılması gereken bir iş dedi. İki gazetenin yetkilisi Selahattin Bahadır’ın bu işi yapabileceğini dile getirdi. Fakat RTÜK’ün aldığı 250 bin liralık payın yüksek olduğunu bunun 50 bine indirilmesi konusunda Külliye’ deki toplantıda Numan Kurtulmuş’un söz verdiğini ifade etti. 


Bakan Soylu ’da bu manada desteğinin tam olduğunu fakat giderlerin bir hayli yüksek olacağını ifade etti. 



Sonuç olarak Bahadır’ın kısa zamanda Trabzon TV’yi uyduya taşıma noktasında elinden gelen tüm imkânları seferber edeceği kanaatine varıldı. 
Dileriz Bahadır bu noktada geri adım atmaz ve Trabzon uyduda bir kanala sahip olur. 

SALİH CORA’DAN İTİRAF GİBİ SÖZLER 

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora her zaman bildiği doğruları söylemekten çekinmeyen bir isim olmuştur. Cora bu özelliğini dün katıldığı bir açılış programında da ortaya koydu. 

Cora Selçuk Aydın’ın spor ve sağlıklı yaşam merkezinin açılış programında yaptığı konuşmada AK Parti iktidarının spor alanında başarılı olamadığını ifade etti. 

Cora konuşmasında sporun sadece tesislerin modern hale getirilmesiyle olmayacağını ifade ederek, ‘AK Parti olarak bizler çok modern tesisler yaptık, spora çok önem verdik ama istediğimiz başarıyı ortaya koyamadık. İstediğimiz başarıyı elde edemedik. Tesislerin içine yeni sporcular yetiştirecek isimleri bulmak koymak lazım’ ifadelerini kullandı. 


Cora’nın tespiti yerinde ve çok doğru idi, AK Parti iktidarı döneminde Trabzon’da tesis sayısı artmasına rağmen profesyonel manada dünya şampiyonluklarını mumla arar hale geldik.
Dileriz Ortahisar Belediyesi’nin sporculara verdiği bina desteği ile milli sporcularımız yeni modern tesislerde yeni sporcular yetiştirerek Trabzon’un adını eskilerde olduğu gibi dünyada konuşulur hale getirirler. 

AYKAN HERYERDE BUNU YAPIYOR 

Kurduğu dernek ile sosyal yaşamdaki etkinliğini kat kat arttıran Trabzon eski milletvekili ve belediye başkanı Anadolu Kültür İrfan Derneği Başkanı Asım Aykan katıldığı her programda eğer söz verilirse kendi derneğinin reklamını yapmaktan hiç geri kalmıyor. 

Yapması da iyi oluyor, çünkü öylesine etkili ve sistemli bir sivil toplum kuruluşu hizmeti veriyor ki anlattıkça onu dinleyen diğer STK’lar kendilerine bizde STK’cılık yapıyoruz diyorlar zaman zaman. 
Selçuk Aydın’ın açılış programında Asım Aykan’da yer aldı. Protokol konuşmalarında ona söz verilmeden tam duaya geçiliyordu ki Selçuk Aydın buna müsaade etmedi. 

Ben hayatını vefa üzerine kurmuşum, benim bu günlere gelmeme büyük katkısı olan Asım Aykan başkanımızın da birkaç kelam etmesini isterim dedi.  Bir anda tüm katılımcıları Aykan için ‘Babadır baba’ diyerek alkışı kopardı. 
Aykan mikrofonu alır almaz Nazım Dalkıran ile olan anısını anlatmaya başladı. Belediye Başkanı iken akşam eve gitmiş, yorgun argın yerel bir kanal açmış. Dalkıran isyan ediyor, boksa destek verilmiyor, biz sahipsiz miyiz diye. Aykan telefon ile aramış, belediyeye davet etmiş. Nazım Dalkıran’a destek olmuş, sonra Dalkıran Selçuk Aydın’ı getirmiş ona. Ardından Bülent Ulusoy ve böyle ce şampiyonluklar gelmeye başlamış. 


Aykan bu anısının ardından yine ANADER’e sözü getirerek ‘Biz 150 öğrenciye burs veriyoruz. Bu öğrencilerin 50 tanesi spor yapan öğrenciler.  Hocalarımız bu öğrencileri kendi alanlarında eğitiyor, istiyoruz ki bir yerlere getirelim bu çocukları’ ifadelerini kullandı. 
Aykan yaptığı her işi küçük olsun büyük olsun büyük bir titizlikle yapar, ANADER’de de bunu gösteriyor. 

ERSUN YANAL KABUL EDECEK Mİ?

Bilindiği üzere Trabzonspor efsane oyuncu Fatih Tekke’yi sportif direktörlük kursuna göndermişti. Kursu bitiren Tekke Bordo Mavililerden görev beklemeye başladı. Bir diğer efsane futbolculardan olan Orhan Kaynak’ın da ismi kulağımıza gelmeye başladı.

Fatih Tekke’yi Trabzonspor’un ilk yarıdaki kötü performansından dolayı sezon sonu için düşünen Bordo Mavililer takımın iyi gitmeye başlamasının ardından Tekke’yi ne aradı ne de sordu. 
Kulislerde ismi geçen 2 eski futbolcunun her ne kadar ismi sportif direktörlük için geçse de otoritesi ile bilinen Yanal’ın kendisinden üst mevkiliye birisinin getirilmesini kabul edip etmeyeceği büyük bir merak konusu olarak göze çarpıyor.

SEÇİM BİTTİ ŞİMDİ BEKLENTİ ZAMANI 

Anayasa Değişikliği için 16 Nisan’da yapılan Halk Oylamasının üzerinden yaklaşık 20 gün geçti. Halk oylamasının Trabzon açısından bir de artısı yaşandı.

Bu noktada özellikle iktidar partisinin üst düzey yöneticileri, Bakanlar ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’a geldi... 

Yani referandum sürecinde Trabzon, sanki yıldızlar geçidine sahne oldu desek yeri olur...

Özelikle Bakanların Trabzon’a gelmesi, bölge için bir avantaj. Daha önce sorunları Ankara’ya giderek bakanlara aktarmaya çalışan yöneticiler, bu kez hem sorunları yerinde gösterdi hem de bire bir aktarma imkanı buldu. Tabi şimdi burada esas merak edilen nokta Bakanların ve iktidar partisi yetkililerinin sorunlara ne kadar ilgi göstereceği... 


Tabi ki 20 günde üst düzey sorunların çözülmesini beklemiyoruz ancak beklemede olan bazı projelerin önünün açılıp açılmayacağını ilerde net göreceğiz.  Yarım kalan bir sürü proje ver. Vaat edilen başlanmayan bir sürü yatırım sözü var. 
Her bakan Trabzon için vaat verdi. Mesela Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Şehir Hastanesinin Trabzon’da yapılacağını açıkladı... Bakan Soylu, ilçe ilçe yatırımların sözünü verdi.. Bakan Berat Albayrak, bazı ilçelerin doğalgazla buluşacağı müjdesini verdi.. Tabi bu şekilde bir çok örnek sayabiliriz  kaldı ki bu örnekler kamuoyu hafızasında yerini aldı.. Tabi ne kadar sürede yapılır artık zaman gösterecek...

BÜYÜKŞEHİRİN’İN ADAYI ÖRS NE DEDİ?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu son dönemde projelerine hız verdi. 
Demiryolu, gül cemal, teleferik derken 100. Yıl Parkı’nın yeniden düzenleneceğini açıkladı. 

Projeye göre 100. Yıl parkında restoran, dinlenme alanları, kamelya köyü, piknik alanları, mendirekler, otopark ve plaj alanları olacak.

Evet 100. Yıl parkı güzel bir konumda fakat hak ettiği değeri ve popülerliği bulamadı. Eğer bu proje uygulanırsa bölge daha fazla ilgi görecektir.
Başkan Gümrükçüoğlu'na şehrin sevilen isimlerinden olan Hüseyin Örs de destek verdi. 


Büyükşehir belediyesinin projesini takdirle karşıladığını belirten Örs, belediye başkan adaylığı döneminde bölgeyle ilgili kendisinin de bir projesi olduğunu hatırlattı ve sen ben yok Trabzon var kolay gelsin Orhan Fevzi başkanım dedi.
Örs Trabzon'u seven ve fikir ayrılığı olmadan şehrin çıkarlarını savunan bir isim. Şu anda MHP'de siyaset yapıyor ama gelecek dönemde neler olacak hep birlikte göreceğiz. Çünkü Örs CHP'lilerin adayı olabilir mi diye konuşulmuştu.
 Ama Ak Parti'ye de geçeceği gündeme gelmişti. Hatta Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu bir programda Örs’e ne zaman sizi bizim partiye kayıt ediyoruz demişti. 
Her kesim tarafından sevilen Hüseyin hoca bakalım yol haritasını nasıl belirleyecek.