SORUN BAKALIM NİYE ÖYLE YAPTIK

Trabzon’da şaka gibi uygulamalar devam ediyor. Tam bir Ramazan şakası gibi ya da Temel fıkrası da diyebiliriz. Şimdi size iki ayrı Temel fıkrası gibi bir uygulamadan bahsedeceğiz.
Cudibey İlk öğretim okulunun önündeki dar sokak, oto park haline geldi. Hele Ramazanda tam bir felaket yaşanıyor. Anılan bölgede bir kaldırım çalışması yapıldı. Kaldırım biraz genişletildi, tanjanda yayaların çıkması için de merdiven yapıldı. Gelin görün ki, fotoğrafta da görüldüğü gibi merdivenin önüne da demirden parmaklık çekildi. Yani, yanan kendine ait bölümü kullanamıyor.
Peki bu bir yapım hatası mı?
Unutkanlık mı?
Yayanın önüne konulan demir engel de nereden çıktı.
İlgililere sorduk, çok güzel ilginç ve Temel fıkrası gibi bir cevap aldık.
Çünkü,  o kaldırıma o engeli koymaz isek, araçlar kaldırıma çıkıp park ediyor.
Yetkili gözünden bakılınca hak veriyorsunuz.
Artık Trabzon’da yayaya saygı yok.
Kaldırımlar işgal altında.

Öyle olunca da fotoğraftaki ki ilginç bir olayla da karşılaşabiliyorsunuz..?

BU DA İKİNCİ TEMEL FIKRASI

Sadece kaldırıma korkuluk yapmak mı Temel fıkrası… Değil tabi.
Önceki gün, yayın danışmanımız Ali Savaş şehir dışından gelen iki arkadaşını sessiz sakin ferah bir yer alan hem de tarihi mekan açısından mükemmel bir yere getirmek istedib Ortahisar Kanuni Parkı… Gittiler ama ne görsünler, sandalye ve masalar kaldırılmış. Niye? Ramazan.
Ali Savaş’ın iki misafiri bu denli tarih kokan bir mekanda insanlar iftarı da bekleyebilir niye burası açık değil diye şaşırdı kaldılar.
Evet, sahi Kanuni Parkı niye açık değil.

Kanuni Evi Müzesini gezmeye gelenler oturamayacak. Mahalleli oturamayacak, sessiz sakin bir yer arayan oturup iftarı bekleyemeyecek.
Bu nasıl bir uygulama.

MUHARREM USTA’YA ÖZEL DANIŞMAN

Ve Muharrem Usta, kendin özel bir danışman daha aldı. Bu danışman, İstanbul’da görev yapacak. Danışmanın görevi Usta’nın İstanbul medyası ile istanbul’da ilişkilerini kurmak olarak açıklandı. Edinilen bilgilere göre bu danışman, Foto Maç genel yayın yönetmeni Zeki Uzundurukan’ın kardeşi, Ferdal Uzundurukan.
Ferdal Uzundurukan, Usta’nın İstanbul’daki ayağı olacak. İstanbul medyasına, Trabzon’dan değil istanbul’dan bilgiler verilecek. Başkan Usta’nın İstanbul medyası ise ilişkilerini sağlayacak.

OF’UN AĞZINI YÜREĞİNE GETİREN KAZA

Önceki gün bütün Of Uzungöl’de yaşanan kaza ile büyük bir panik atlattı. Ak Parti Of ilçe başkanı Hakan Terzioğlu’nun babası Nazım Amcanın içinde bulunduğu araç Uzungöl yolunda yuvarlandı. Nazım Tarzioğlu, ciddi şekilde yaralandı. Anında hastaneye kaldırılan Terzioğlu, Kaşüstü Devlet Hastanesinde, tedavi altına alında. Yoğun bakımdaki Terzioğlu’nun sağlık durumu giderek iyileşiyor.
Terzioğlu ailesine büyük geçmiş olsun.

BARO’NUN MESLEKİ DAYANIŞMASI

Trabzonspor’u kupalara haciz konusunda kadrolu avukatını hatalı bulup, işten el çektirilmesinden sonra ilgili avukat Trabzonspor’dan tazminat almak üzere mahkemeye başvuracağını ifade etmişti. Bu konuda yasal işlemlerle ilgili olarak baro yönetim kurulu üyesi Av Hande Burma, görevinden el çektirilen avukatı savunda ve baro olarak da hakkını koruyacakların dair açıklama yaptı. Av Hande Burma’nın açıklaması şöyle..

“Bu Trabzonspor'un ilk olayı değil. Yaklaşık 4 yıldır, işten çıkardığı insanlara yaşattığı mağduriyet nedeniyle birden fazla dosyada Trabzonspor'a karşı işçi vekili olarak mücadele ediyorum.
Borcunuz varsa, ödemeniz gerekir. Borç nedeniyle usulüne uygun icra takibi yapılmış ve takip kesinleşmişse, avukatınız takibin gereği olarak hacze gelinmesine engel olamayacağı gibi, haberdar edileceğine dair bir usul de yoktur.

Sevgili meslektaşım Anıl'ın arkasındayım. Yapabileceğim ne varsa da yapmaya hazırım…”


Bu açıklamaya yorumumuz kıza ve net; Meslek ve baro dayanışması, Trabzonspor hassasiyetinden önde geliyor… Ne diyelim..

CHP’NİN TEK ADAYI
İddia o ki, CHP’nin büyükşehir belediye başkan adayı, KTÜ’den makine mühendisliği bölümünden Prof Burhan Çuhadaroğlu. Çuhadaroğlu’na son yerel seçimlerde de sen adaysın denmiş ama son dakikada Volkan Canalioğlu büyükşehre aday olmuştu. Şimdi artık CHP kulislerinde Çuhadaroğlu’ndan başka kimsenin aday olmayacağı, gösterilmeyeceği yönünde genel kanaat hakim. Ancak, eğer CHP büyükşehir adayını ön seçim ile belirlerse, Çuhadaroğlu’nun şansı bu kez azılır diyenler var. Bunu tabi ön seçim yapıldığına göreceğiz.