O GENERAL DE, TRABZONLU

Son YAŞ kararlı ile iki Trabzon çocuğu, hemşerimiz komutanlar, önemli yerlere atandı. Yaşar Güler paşa Kara Kuvvetleri Komutanlığına, Hasan Küçükakyüz’de Havca Kuvvetleri komutanlığına. Bu iki atama, Trabzon adına elbette gurur verici.

Ancak Deniz Kuvvetlerinde ilginç bir uygulama oldu.

Kuzey Deniz Saha komutanı olan, H. Şükrü Korlu, koramiral olarak Deniz Kuvvetleri komutanı olmayı beklerken bir alt rütbeden bir general bu göreve atandı.
H. Şükrü Korlu da Trabzonlu bir general.

Eski kuşak bilir. Babası Muzaffer Korlu, Trabzon’da bir süre belediye başkanlığı da yaptı. Korlu başkanlığı bıraktıktan sonra da, bir yerel gazetede uzun yıllar köşe yazarlığı da yaptı. Korlu’nun belediye başkanlığı başarılı bir dönem olarak bilinir.

Oğul Korlu’nun deniz kuvvetleri komutanlığı beklerken, atamasının yapılmaması üzerine temayüllere uyulmadığı gerekçesi ile istifa ettiğini de belirtelim. Eğer o da temayüllere göre ataması yapılsaydı, Türkiye’nin Deniz, kara ve Hava kuvvetleri ülkenin çimentosu Trabzon’dan olmuş olacaktı.


DİKKAT, KTÜ’NÜN YOLLARI KAPALI

Doğal gazın hala getirilemediği KTÜ içindeki çalışmalar başladı. Bu durum. KTÜ içindeki bazı yolların trafiğe kapanması demek. Kanuni Kampüsü Peyzaj Mimarlığı ile Tıp Fakültesi arasındaki(İktisat Fakültesi arkası) yol 9 Ağustos’a kadar kapalı.

Bu arada KTÜ ile ilgili ilginç bir iddia var.

KTÜ’deki otopark sıkıntısı nedeni ile Bakan Süleyman Soylu’nun da büyük gayretleri sonucu ciddi bir mali destek KTÜ’ye geldi. KTÜ yönetimi de bir profesör ve ekibine, otopark projesi çizdirdi. Bunun için de iddia o ki, ekibe 300 bin liralık bir ödeme yapacak.

Kendi bünyesinden bir hocaya proje görevi verilmesi güzel. Verilecek emek bedeli ilginç. Böyle direkt ödeme yapılır mı? Bunun mevzuatta yeri var mı?
Bazı mimar dostlar, keşke KTÜ yönetimi yarışma açsaydı diyorlar.

CUMHURBAŞKANI ALARMI..!

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti genel başkanı R. Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’ye sürpriz bir şekilde gelmesinden sonra Trabzon’da tam alarm durumu var.

Özellikle de Belediye başkanları ekipleri ile 24 saat nöbette. Her an, Cumhurbaşkanının belediye ile ilgili brifing alabileceği ihtimali üzerine. Bu arada, belediye basın büroları da çok alışık olunmayan şekilde Pazar günü de, medya organlarına belediye başkanları ile ilgili haber servisi yapmaları da dikkat çekici.

Alarm durumunda olanlar sadece Belediye başkanları değil bürokratlar da. Gelen bir talimat ile üst düzey Trabzonlu bürokratların her an alanları ile ilgili bilgi sorulabilir diye ulaşılabilecek yerlerde olmaları istendi.
Ve tabi Trabzon parti teşkilatları.

Onlarda alarmda.

Kısacası Cumhurbaşkanı bölgeden ayrılıncaya kadar, herkes tetikte.

BAŞKANLARIN PERFORMANSINI İNCELEDİ

Bize gelen bir bilgiye göre, dün gece Cumhurbaşkanı Güneysu’daki evinde bölgedeki il belediye başkanları ile ilgili olarak son yapılan memnuniyet anketi sonuçlarını inceledi.

Rize ve Trabzon belediyelerindeki bu anketi didik didik eden Cumhurbaşkanının dönüşte, Trabzon havalimanında anket sonuçları ile ilgili olarak belediye başkanlarına kısa bir açıklama yapacağı da belirtiliyor. Bu arada,  kabine değişikliğinde Rize’den Gençlik ve Spor Bakanlığına atanan Osman Aşkın Bak ile birlikte, Rize’deki bütün dengeler değişti.

Rize’de bu bakan ataması ile ilgili olarak Ak Parti kulislerinde “ Bak’ın bakan olarak atanması ile Hasan Karal’ın etkinliği azaldı” yorumu yapılıyor.

YAZIK, 6 BİN KİŞİ BİLE OLAMADIK

Vallahi ayıp. Horon kursak, 10 bini buluruz. Kemençe işe çoşarız. 

Atma türküler ile yeri göğü inletiniz. Ama kombine satışında 6 bini bile bulamadık. 
Geçen okuduk, Barcelona’da, tamı tamamına 152 tane boş kombine kalmış. 5 bin kişi arasında kıyasıya mücadele olmuş. O 152 kombine de ölen taraftarlarınmış. Yani adam eceli ile ölmüş, yeniden alamamış. Barça taraftarları ölen renktaşını takip ediyor. 

Biz yaylara en kalabalık horan halkasını kuruyoruz. Geliyoruz kombinede Konya’dan geriye düşüyoruz. Valla bu iş sosyolojik araştırma konusu. 
Taraftarı ile ünlü büyük Trabzonspor’da, kombine niye satılmıyor? 

Efendim mazeret belli. 
-Transfer yok. 
Bırakın bu işi transfer yok ama stat doluyor. Kombine satışı yok.
 Bunun transferle alakası yok. 
Bir kıvılcım gerek kıvılcım. 

Eskiden kombinelerde 25 bine vurduğumuz sayılar vardı. Ama şehir top yekün olaya sarılmıştı. Şimdi yönetim tek başına. Kombine konusunda kimse destek olmuyor. 

Bu iş destekle mi olmalı? Değil elbette.

 Çuvaldızı yönetime batıranlar, iğnenin acısını da hissetmeliler. Kombine konusunda, taraftar
 -Vurdumduymaz 
-Ben merkeziyetçi 
-Bedavacı Bu işin başka izah tarzı yok.


USTA’NIN UNUTTUĞU VE BİR ÖNERİ..

Trabzonspor TV’yi unuttuk mu?

 Kuruluş yıl dönüme etkinliklerinde bir kez daha kulüp için çok ihtiyaç olan Trabzonspor TV’nin ne kadar gerekli olduğu ortaya çıktı. 

Bu yönetim Trabzonspor TV konusunda söz vermişti. O sözünü unutmamalı. Trabzonspor TV’yi bekliyoruz. 

DIŞARDAN GELDİLER, OKUL AÇTILAR 

Trabzon’da aileler kaliteli eğitim veren okul arıyoruz. Yatırımcılar dışarıdan geldi birçok kolej açtı. Kayıtlarda sıra var. Kuyruk var. Bu konuda pazar hazır. Trabzonspor koleji için de şartlar uygun.

İstinye Üniversitesini kuran başkan, Trabzonspor kolej için de adım atmalı. Dediğim gibi  pazar hazır. Hadi Trabzonspor…