KUL’A ANKARA YOLU MU GÖZÜKTÜ?

Trabzon büyükşehir olunca il genel sekreterliği ve özel idare kapatılmıştı. İl genel sekreteri olarak başarılı hizmetlere imza atan İbrahim Kul da büyükşehir belediyesinde genel sekreter yardımcısı oldu. Özellikle inşaat alanında yüksek düzeyde bilgi birikimi ile tanınan ve bilinen Kul’un, iç işleri bakanlığı inşaat emlak dairesi başkanlığında üst düzey bir göreve gelebileceği belirtiliyor. Bu konuda Semih Peker’in de iç işleri bakanlığında göreve gelmesi ile ilgili bazı söylentiler var. İbrahim Kul, özellikle il genel sekreterliği dönemindeki başarısı, Trabzon bürokrasi tarihindeki yerini almıştı.

İLERİYİ GÖREN İL YÖNETİCİSİ ...

 Enes Aslan... Ak Parti'nin kuruluşundan itibaren partinin içersinde oldu. Haydar Revi döneminde de il yönetimine girdi ardından da yürütmede ARGE başkanı görevini aldı. 
Geçtiğimiz günlerde de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından, Ali Faik Hacıoğlu'nun Bakanlıkta görevlendirilmesinin ardından, Mali İşler Başkanı görevine getirildi. 
Elektrk mühendisi olan Enes Aslan ticaretle uğraşan tecrübeli bir isim..

Aslan geçtiğimiz günlerde doların yükselişini gördükten sonra basın açıklamasıyla beraber, "Ülkemize yapılmaya çalışan ekonomik ve mali operasyon var. Milletimiz nasıl 15 Temmuz darbe kalkışmasına 27 gece meydanlarda kalarak, Cumhurbaşkanına, Bayrağına, Bağımsızlığına nasıl sahip çıktıysa bugün de üzerimize oynanan bu ekonomik ve mali oyuna gerekli cevabı verecektir. Milletimizi acilen kenarda bulunan az ya da çok demeden ne kadar dövizi varsa bunların hepsini Türk Lirasına çevirmeye ve Türk lirasında kalmaya davet ediyoruz" diyerek çağrı yapmıştı.

Hatta hatırlayanlar vardır darbeden sonraki ilk iş gününde de dövizlerin bozdurulmasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunmuştu...  


Bu çağrısı daha sonra herkes tarafından yankılanmaya başladı. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan da her gittiği yerde dolarlarınızı bozdurun çağrısında bulundu. Teşkilatlar Aslan'ın ileriyi görmesini ve bu çağrı hamlesini tebrik ederek ve tam not verdi.
    
ZİHNİ’NİN PERFORMANSINA TAM NOT

Ak Parti’nin medya tanıtım başkanlığına getirilen Ahmet Uğur Zihni’nin kıza zamanda siyaseten de engin tecrübesinin katkısı ile  bu görevinde kendini kabul ettirmesi, Başkan Haydar Revi’nin taktirini kazanmasına neden oldu.

Medyanın bütün birimleri ile Trabzon özelinde iyi ilişkiler kuran Zihni, zaman zaman gazete merkezleri ve internet haber sitelerine yaptığı ziyaretleri ile de ilişkilerini üst düzeyde tutuyor.
A.Uğun Zihni’nin bu performansı, Bakan Süleyman Soylu tarafından da taktir ediliyor.

TRABZONSPOR’UN İDMANLARI VE…

Ersun Yanal’ın Trabzonspor’un idmanlarını basına kapatması ile ilgili tepkiler özellikle takımın başarısız futbolu da gündemde olunca giderek büyüyor. Yerel gazetelerin spor müdürleri bu konuda Yanal’ı yakında idmanları taraftara ve medyaya aç çağrısında bulunmayı düşünürken, Kayseri galibiyetinden sonra, yayın danışmanımız Ali Savaş, Trabzonspor idmanlarını izlemek istiyorum diyerek şunları yazdı..

Bak hocam, sevgili dostum, arkadaşım, kankam; Dünkü geceki maçta; Okay’ın orta alanda Konya ovası gibi boş alan karşısındayken topun etrafında dönüp, rakibini önüne almasını idmanlarda yapıyor mu? Yapıyorsa siz ne müdahalede bulunuyorsunuz? Bulunuyorsanız, niye maçta bu akıl almaz hatayı yapıyor?

Peki hocam. Mehmet Ekici oyun kurucu değil mi? Niye topu derinlemesine göndermiyor. Niye o da etrafında dönüp duruyor. Eğer derinlemesine top gönderecek bir arkadaşını o anda bulamıyorsa idmanda bunun çalışması yapılmıyor mu? Top Ekici’ye geldiğinde kimin ne görevi var bilinmiyor mu? İdmanda bunun çalışması yok mu?

Eeee, hocam. Zeki Yavru’nun hücuma kalktığında karşısında rakibe nasıl çalım atacağını ezberledik. O’da idmanlarda bu sitilini değiştir hiç demiyor musun?
Topu yanlara taşıyoruz da, ceza yayına muz orta konusunda niye bu kadar beceriksiziz. İdmanlarda bunun çalışması var mı? Merak ediyoruz.
N’doe’ye koçum, ceza alanı içinde rakibin arkasına gizlenme, kendini göster demiyor musun? Bunun için özel çalışman yok mu? Dünkü maçta bir kere kendini topa ve arkadaşına göstermedi, idmanda da böyle mi? Böyle ise kulağını çekiyor musun?
Sıcak soğuk alanlar çalışmasında nerede top tutulur nerede tutulmazın çalışması yok mu?
Dünkü maçta soğuk alan sıcak, sıcak alan soğuk oldu hocam. İdmanda bunun bir cezası, yaptırımı yok mu be hocam.
Ve nedir bu skor koruma korkusu, ürkekliği.
İdmanlarındaki çift kale maçlarında skoru koruyan takıma, hiç mi müdahale etmiyorsun en iyi savunma hucümdur demiyorsun.
Eyyy Ali Savaş tüm bunları diyorum diyorsan, o zaman Trabzonspor’un idmanlarını tümünü bize aç izleyelim ve görelim.

 Hakikatten öyle mi?

EN İYİ FINDIK ANALİZCİSİ KİM?    

Trabzon medyasında fındık üzerine üç kişi yazı yazar. Bu üç kişinin analizleri merak edilir.
Biri, Murat Taşkın.
Bir diğeri Osman Cudi Yılmaz öteki de Yusuf Turgut.
Bu üç gazeteci fındık analizcisi aynı zamanda fındık üreticisidir. Aralarında en çok fındığı Osman Cudi Yılmaz yapar. Yılmaz’ın hatırı sayılır fındığı vardır. Taşkın’ın çok az. Yusuf Turgut’un ise Taşkın’dan biraz daha fazla fındığı bulunur.
Bu üç fındık analizcisi gazeteci kendi fındıklarının piyasadaki durumuna göre pozisyon aldığı söylenir ama biz buna katılmıyoruz.
Zaman zaman Yusuf Turgut’un dedikleri çıkar.
Zaman zaman da Murat Taşkın’ın.

Osman Cudi ile daha çok fındık politikaları üzerine kalem oynattığı için fındığın ne zaman satılacağı konusunda fikir yürütmez zira o kadar çok fındığı var ki, zarar etmesi mümkün değildir.
Bu sezon, Murat Taşkın, fındığını satma da gör dedi, üreticiyi uyararak fındığını sat mesajı verdi, üretici bu mesajı almadı. Fındığını satma da gör yazısı sanki üreticiye tehdit olarak algılandı. Oysa, fındık 15 lira iken Taşkın, üreticiyi elindeki fındığı çıkarmasını söyleri satmazsan gör bak başına neler gelir demek istedi. Nitekim şimdi fındık 9 liralarda.
Genellikle fındık konusunda doğru teşhisleri Taşkın sanki daha iyi yapıyor gibi.

RÜŞTÜ ARAZ’I BİR LAF KÜSTÜRDÜ

Trabzonspor’un uzun yıllar disiplin kurulu başkanlığı yapan Rüştü Araz bundan üç gün önce aday olduğunu açıkladı. Dün de aday değilim dedi. Peki, Arz’ı geri adım attıran neydi.
Aldığımız ve duyduğumuz bilgilere göre, Araz için bazı abiler “Kadrolu disiplin kurulu başkanı mı” demişler. Bu da Araz’ın kulağına gitti. Siz mi öyle dersiniz dedi, adaylıktan çekildi. Kadrolu disiplin kurulu başkanlığı sözü Araz’ın çok ağrına gitti. Çok titiz bir kişiliğe sahip olan Rüştü Araz bu laf üzerine aday olmadığı kararını arkadaşlarının bütün itirazlarına rağmen geri almadı.