HAYIR CEPHESİ SON TURA HIZLI GİRİYOR

Trabzon özelinde, referandumda hayır cephesini oluşturan partili ve partisizler sandık başına gitmek için geri sayımın başladığı şu günlerde bayağı atak.

CHP, birkaç koldan Trabzon’a adeta çıkarma yapıyor.

Bir taraftan tabanın sevip saydığı eski vekillerden Akif Hamzaçebi alanı inerken diğer taraftan Tuncay Özkan’ın da bulunduğu CHP’li milletvekilleri ve Trabzonlu PM üyeleri şehre karargah kurdu.

Haluk Pekşen liderliğindeki bu ekip, ilçeleri de geziyor, miting düzenliyor.

Hayır cephesindeki bir gelişme ise, ülkü ocakları başkanlığı yapmış önemli isimlerin Trabzon’a gelmesi oldu.

Ülkücülerin buluştuğu bu toplantıya CHP’liler de bayağı ilgi gösterdi.

8 Nisan’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapacağı mitingi de hayırcı cephenin Trabzon özelinde referanduma doğru son hamlesi olarak nitelendiriliyor.

AVRUPA 'EVET'E ÇALIŞIYOR

Bir dönem, Trabzon Milletvekilliği ve yapan şu anda İstanbul milletvekili olan TBMM’si başkan vekilliği görevini de sürdüren Akif Hamzaçebi, sebze halinde referandum çalışması yaparken özellikle Avrupa’ın hayırcı olduğu yönündeki görüşlere halkın kanmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi.

“Aksine, Avrupa evet’e çalışıyor. Bu yaptıkları hayıra değil evete yarıyor. Sayın bakanlara yapılan,gösterilerde Sayın Cumhurbaşkanının hedefe gösterilmesi, afişlerde başına silah dayanmış fotoğrafların kullanılması ve gazetelerin Türkçe başlık kullanmaları evete çalıştıklarının kesin delilidir. Avrupa hayıra değil evete çalışıyor. Çünkü yaptıkları her şey evetin işine yarıyor…”

ERDOĞAN BAYRAKTAR O SORUYA NASIL CEVAP VERİYOR

Erdoğan Bayraktar üç günden bu yana Trabzon’da ayakta.

Özellikle önceki gün Of ve diğer ilçeler Hayrat, Dernekpazarı ile Çaykara’da çok büyük ilgi ile karşılaşan Bayraktar’ın da morali yerinde.

Of’ta ve Caykara’da vatandaşlar Bayraktar’a, yeni anayasa taslağı kabul edildiğinde dışarıdan bakan olarak atanma ihtimalini sorduklarında şu cevabı verdi.

“Ben siyaseti noktaladım. Ama bu davanın bir neferiyim. Ülkem ve milletim için siyaseti noktalamış, bir daha siyasete dönmeyecek iş adamı hüviyetim ile çalışmaya davam edeceğim. Ben bir dava adamıyım. Bu davamın peşinden de sizler gibi gideceğim. Siyaseti yaptım ve bitirdim, nokta koydum” dedi.

TRABZON'UN İKİ GÜÇLÜ BAKANI VAR

Trabzon’da alana inen Erdoğan Bayraktar Of’ta özellikle dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Bayraktar, Trabzon’un hükümette iki güçlü bakanı olduğunu ifade ettiği Of’ta da şunları söyledi.

“Bakın Süleyman Soylu ve Berat Albayrak hükümette çok güçlü bakan. Bu Trabzon’un şansı. İki arkadaşımızın da yüreği Trabzon için çalışıyor. Çok işler yapacaklarına inanıyorum. Çünkü hem bakanlıkları güçlü hem de kendileri. Trabzon destek vermeli. Trabzon’a gerekli hizmetleri yapacaktırlar. Çok çalışıyorlar. Bu bölgenin evlatları, bu bölgenin ihtiyaçlarını biliyorlar. Şehrin yapacağı iş var. Desteklerini vermeli, gereksiz işlerle onları yormamalı…”

YANAL BEŞİKTAŞ'I NASIL EZBERLİYOR

Trabzonspor teknik direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş’ı ezberliyor.

Beşiktaş’ın geriye dönük maçlarını özel yazılımlarla bilgisayara yükleyen Yanal, maçları dev ekranda futbolcularını da izleterek, veri üzerinden teknik çalışma yapıyor.Böylelikle Beşiktaş’ın maçlardaki oyun mantığı çözülüyor.

Bundan sonra da alınacak önlemler ile hamleler planlanıyor idmanlarda da hayata geçiriliyor.

Yanal’ın Beşiktaş maçına özel bu uygulaması futbolcuların da ilgisini çekiyor.

Hoca, teknolojiyi ve verileri iyi kullanarak donanımlı bir şekilde takımını sahaya çıkarmaya çalışıyor.

O TOPLANTIDA SÖZ HAKKI SAİT GÜRSOY'DA

Hani Ak Parti’de özellikle büyükşehir belediye meclis üyeleri sahada alanda yok diye serzenişler var ya…

Bu serzenişleri Ak Parti büyükşehir meclis grubu başkanı Sait Gürsoy’a gözlerin çevrilmesine neden oldu.

Duyumlarımıza göre Pazartesi günkü grup toplantısında Gürsoy, bütün meclis üyesi arkadaşlarına siz sessiz durun ben konuşacağım, aklınıza gelen her şeyi de soracağım eğer benim konuşman size tatmin etmez ise siz de benden sonra konuşabilirsiniz demiş.

Pazartesi bakalım o toplantıda neler olacak?