TRAZONSPOR’UN 1632 ÜYESİ OY HAKKINA SAHİP Mİ?

Hatırlanacağı üzere Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde tüzüğe aykırı olarak yapılan 1632 üyenin usulsüz kayıt edildiği iddiaları şehirde büyük infiale yol açmıştı.

Hatta Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta bir toplantı yaparak usulsüz üyelerin iptal edileceğini söylemişti.

Ancak Bordo Mavili yönetim üzerinden zaman geçmesine rağmen gereken toplantıyı gerçekleştirmedi ve Hacıosmanoğlu döneminde yapılan 1632 üye bir dahaki genel kurulda oy kullanma hakkına sahip oldukları iddia edildi.

Olayla İlgili eski Başkan Hacıosmanoğlu’nun ise “Bakanlık izin verdi, müfettiş geldi. İncelemeler sonucunda herhangi bir olumsuz karar çıkmadı” dediği öğrenildi.

NEREDE BU ÇİMENTO KARŞITI ÇEVRECİ HOCALAR

Bakanlık yaptığı dönemde listesini çıkarmıştık, Trabzon’da tam 18 ilçede 121 ayrı noktaya yol, su, araç, konut, kamu kurumu, çöp kamyonu, işçi ve benzeri yatırımlar yapmıştı. Tabi ki bakanlığının verdiği avantajlar vardı, tabi ki İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile bir kıyaslama içine girmek büyük bir hata olur. Çünkü Soylu’nun bakanlığı tamamen ülke güvenliğini ilgilendiriyor. Ama dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ismi bugün muhalefetinden iktidarına, sağcısından solcusuna herkesin ‘Nerede Bayraktarlı günler’ dediği bir isim olmuştu.

Bayraktar Trabzon’a bir çimento fabrikası daha kurdurmak istemişti. Tonya ilçesi’nde vatandaş ile çok ilgili olmayan bir yerde, yatırımcısını da bulmuştu. Fakat hatırlayın o dönem millet ayağa kalktı, doğa katlediliyor, Tonya bizimdir bizim kalacak. Nihai kararı mahkeme verdi. Tonya’ya çimento olayını kapattı. Peki şimdi Çimento fabrikası nereye yapılacak, Akoluk’a.

Peki o zaman Tonya’nın yaylasına yapılacak olan Çimento Fabrikası için kıyameti koparan KTÜ’lü ve bölge üniversitelerinden bir takım hocalar nerede.


Neden Trabzon’un turizm vadisine fabrika mı olur diye kıyameti koparmıyorlar. Hani o bölge Trabzon’un turizm vadisiydi. Hani o bölgeden kömür ocakları kaldırılacaktı. Tonya tabi ki bizim en güzel coğrafyalarımızdan biri. Oraya yapılacak yanlış bir yatırımın en önce karşısına biz çıkarız.

Ama neden o zaman kıyameti koparan STK’lar, bilim adamları şimdi sus pus oldular. Neden Akoluk için seslerini çıkarmıyorlar. Acaba o dönem birileri birilerini finanse mi etti de böyle bir karşı koyma kampanyası düzenlendi.

Cevap verin Sayın Hocalar Tonya Trabzon’un ilçesi de Akoluk İspanya’nın mahallesi mi?

UKAME 3 MİLYONU NE YAPTI

Trabzon’da geçtiğimiz günlerde 61saat.com’un gündeme getirdiği bir olay vardı. Trabzon’da bir öğrenci servisinin şoförü, öğrencilere kızdığında toplu iğne batırıyordu. Konuyu derinlemesine araştırırken Trabzon Servis Araçları odası ile yaptığımız görüşmede ilginç bir gerçek ortaya çıktı.

Meğer Trabzon’da trafik düzenlemesini sağlayacak olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi servis araçlarından ve benzeri araçlardan 3 milyona yakın para toplamış. Ve servis araçları odası

UKAME’ye lütfen bir denetleme aracı tutup Trabzon’daki servis minibüslerini denetleyelim demiş. Fakat UKAME buna yanaşmamış. Trabzon’da eğer UKAME denilen kurum böylesine büyük paralara hükmediyorsa geleceğimiz olan öğrencilerimizin böyle insanlık dışı davranışlara maruz kalmasına neden göz yumdu. Neden ses çıkarmadı.

Kendi evlatlarına böyle bir şey yapılsaydı susarlar mıydı? Neden UKAME’nin bir denetleme aracı yok. İçinde bir trafik polisi, bir zabıta birde UKAME’den denetleyicinin olduğu bir araç Trabzon’da denetim yapmıyor. Yoksa şoförlere söz geçiremeyecek olmaktan mı korkuyorlar. Trabzon kamuoyu işte bu sorunun cevabını bekliyor.

TRABZON’DAKİ HASTANE BİMER’E ŞİKAET EDİLDİ

Trabzon’da iki şubesi bulunan özel hastane giden Adnan Bayraktar isimli vatandaş ödediği faturadaki ayrıntıları görünce şok olmuş. 60 tl muayene ücretinin yanında iki adet diğer hizmetler ücretini hastane yönetimine sormuş cevap alamamış. SGK’ya gitmiş yine bir cevap alamamış. Trabzon Muhasebeciler Odası’na gitmiş oradan da bir cevap çıkmamış. 

Son olarak BİMER’e hastaneyi şikayet ederek diğer ücretlerin ne olduğunun yazılmamasının haksız kazanç olduğunu bunun faturada belirtilmesi gerektiğini ifade etmiş. Fotoğrafta da gördüğünüz üzere faturada 10 TL’lik bir diğer hizmetler bedeli yer alıyor. İki alt satırda da diğer sağlık hizmetleri adı altında 29 TL yer alıyor.

Adnan Bayraktar diyor ki ben sadece doktora muayene oldum. Tahlil yok, röntgen yok, mr yok. Peki nedir bu diğer sağlık hizmetleri. Bakalım bu iki şubeli özel sağlık kuruluşu iki farklı satırdaki diğer sağlık hizmetleri ile ilgili nasıl bir savunma yapacak.

REKTÖR BAYKAL O SUÇLAMAYI KABUL ETTİ

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un basın toplantısı esnasında sosyal medya üzerinden takipçilerimiz Vali’ye sorulması üzerine bir soru yöneltmişti. Sorularında KTÜ Rektörü Süleyman Baykal üniversite içinde öğrencilerin ücretsiz taşındığı ring servislerinin kaldırılmakla suçlanıyordu. Olayı Vali Yavuz’a yansıtmadan önce doğruluğunu araştırmak üzere Rektör Baykal’a sorduk.

Baykal öğrencinin şikayetinde haklılık payı olduğunu ringlerin kendisi tarafından kaldırıldığını belirtti ama…

Meğer ring uygulamasını da başlatan Rektör Baykal imiş. Göreve gelir gelmez öğrenciler arasında yaptığı ankette talep edilen ring servisi uygulamasını üniversite içinde hemen faaliyete geçirmiş. Otobüsler 15 dakika ara ile A kapısından ve Orman Fakültesi önünden kalkıyormuş. İlk hafta kendisi bizzat otobüsleri denetlemiş. Bakmış ki ringleri kullanan öğrenci sayısı 10’u bile geçmiyor. Ring orada beklerken öğrenciler dolmuşlara biniyor. Sonra ring süresini yarım saate çıkarmış. Bu kez bakmış kullanan öğrenci sayısı 3-5. Otobüsler günde defalarca boş sefer atıyor. Buna rağmen 3 ay sabretmiş fakat bakmış iş rantabl değil. Milli servete yazık diyerek uygulamadan vazgeçmiş. Ring durakları da halen daha yerinde duruyormuş. Demek ki yargısız infaz yapılsa gerçek ortaya çıkınca Rektör Baykal haksız yere suçlu ilan edilecekti.

TRABZONSPOR ÜZERİNDEN DOLANDIRIYORLAR MI?

Trabzonspor eski yöneticisi Köksal Sadıklar zaman zaman ilginç uyarıları ile gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde de yine bir paylaşımında kendisine İstanbul’dan bir telefon geldiğini, arayan kişinin ‘Trabzonspor’dan arıyorum’ diyerek kendisine kaşkol satmak istediğini, şirket merkezini sorguladığında telefondaki kişinin İstanbul Tuzla dediğini ifade etmiş. Ve telefondaki kişiye ‘dalga mı geçiyorsunuz Trabzonspor’dan arıyorum diyorsunuz, Trabzonspor’un merkezi Trabzon’dadır, Trabzonspor üzerinden dolandırıcılık yapıyorsunuz’ demiş. Evet bu konu son günlerde çok tartışılıyor. Bizde konuyu yetkililere sorduk, Trabzonspor’un ürünlerini satan herkes biz Trabzonspor’dan arıyoruz diyebilme hakkına sahip mi? Dedik.

Aslında kaşkol üzerine isim yazma hakkı Trabzonspor tarafından özel bir şirkete verilmiş. Ve Trabzonspor adı kullanılarak Trabzonspor adına bir şirketin bu işi yaptığı şeklinde ifade kullanabileceklerine dair hak da kendilerine tanınmış. Belli bir miktar kaşkol için peşin para alınmış ve belli bir miktarın üzerindeki her satış içinde Trabzonspor’a para ödenmesi konusunda anlaşılmış. Yani şirket Trabzonspor ismini kullanabilir ama Trabzonspor’dan arıyoruz demek yerine Trabzonspor adına çözüm ortağı bir şirket deseymiş daha anlaşılır olurmuş. Yani burada Köksal Sadıklar’ın isyanı da haklı, bir nevi aldatmaca var. Gelelim bu telefon numaralarının kim tarafından bu özel şirkete verildiği. Trabzonspor kulübü kendileri ile böyle bir data paylaşımı yapılmadığını ve asla yapılmayacağını ifade ediyor. O zaman bu sorunun cevabını verecek olan kişilerde kaşkollar için tüm Trabzonspor üyelerinin datasını alan şirket.

Dileriz yukarıda bu olayın tüm ayrıntılarını açıkça ifade edebilmişizdir. Artık bu şirket Trabzonspor adını kullanarak sizleri dolandırıyor mu, yoksa kendisine sağlanan hakkı mı yasal bir şekilde kullanıyor. Onun cevabını da şirketten bekliyor siz kamuoyunun taktirine bırakıyoruz.

MANŞET İLAÇ GİBİ GELDİ

Yusuf Turgut Başkanlığındaki Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor. Her ay yeni bir sürprizle bir farklı icraatla meslektaşlarını ve kamuoyunu şaşırtmaya devam eden Trabzon Gazeteciler Cemiyeti sadece bayramlarda çıkan Manşet gazetesini artık aylık yayın haline getirdi ve 2017’nin ilk günlerde gazete basıldı.

Her sayıda şehrin önemli bir sorununu ele alacak olan Manşet gazetesinde bu sayıda Trabzon’un trafik sorunu kaleme alındı.

Trabzon’daki gazetecilerin köşe yazıları ve haberleriyle desteklediği Manşet Gazetesi’nin bu sayısında herhangi bir yayın kuruluşunda çalışmayan veya iş bulmakta güçlük çeken 4 meslektaşımıza da gelir sağlandı.

İş bulamayan gazetecilere gelir amaçlı reklamlar alan Manşet gazetesin Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin internet sitesinde de yayınlanacak. Bu arada cemiyetin internet sitesinde de önemli değişiklikler teknik düzenlemeler oluyor. Manşet Trabzon’umuza yeniden hayırlı olsun. TGC yönetiminin işsiz meslektaşlarımıza yönelik bu çalışmasına Trabzon’daki basın yayın kuruluşlarının da destek vermesini bekliyoruz. Özellikle de ‘İşsiz gazeteciler için bu cemiyet ne yapıyor’ diyenlerin.