61SAAT, EVET –HAYIR KARARGAHLARINDA

61saat.com’un gezici referandum anket röportajları büyük bir ilgi gördü. 61saat olarak ilçelerde tuttuğumuz nabızların yayınlanmasından sonra hem evet hem de hayırcıların SKM’lerinde bu söyleşilerimiz değerlendirmeye alındı. Son derece objektif yönlendirici olmayan bu nabız söyleşilerinden çıkan genel değerlendirmeler hayırcı ve evetçi SKM’lerde ele alınıp Trabzon özelinde referanduma doğru son tura girilecek. Evetçiler ile hayırcıların SKM’lerinden bize gelen bilgilere göre, röportajlar en ince ayrıntısına kadar izleniyor, o ilçenin genel bir değerlendirmesi yapılıyor, yapıldıktan sonra ilçeye özel nasıl bir strateji geliştirileceğine dair fikirler ortaya çıkarılıyor.

Trabzon’daki hiçbir yayın organının yapmadığı bu söyleşi zincirimiz devam edecek. Amacımız, referanduma doğru, habercilikte fark yaratmak, halkın fikirlerinin topluma yansımasının sağlamak ve seçim heyecanını Trabzon özelinde yaşatmak.

BUGÜN AKYAZI’DA ÜÇ BOYUT RESİTAL VAR

İki günden bu yana Vira grubu ile diğer taraftar grupları harıl harıl stat içinde çalışıyorlar. Dik oyna koreografisinden  sonra şimdi üç boyutlu harika bir sürpriz koreografi olacak. Ve herkes o anı bekliyor. Yaklaşık 100’e yakın taraftar bu sabaha kadar Akyazı’nın tribünlerinde çalıştı. Emek sarf etti. Bir karşılık beklemeden. Bir çıkar peşinde koşmadan. Sadece takım sevdası için. Bu aksam, tribünlerdeki üç boyutlu koreografide efsane futbolcularımız da yer alacak. Merak ettik, Şenol Güneş de olacak mı…?
İşte bu sürpriz..
Bekleyelim…

UCUBEYDİ, ŞİMDİ UCUBEMSİ(!) OLDU

Trabzonspor’un meydan parkının hemen üst tarafında şehrin göbeğine konan Passo lig kart satış kulübesi, ilk önceleri tam bir ucubeydi. Konu ile ilgili görüşümüzü dile getirdik. Şehir estetiğine ve Trabzonspor’un kişiliğine yakışmadı dedik.
Şimdi yenisi yapıldı. Yeri de değiştirildi.
Yer seçimi doğru.
Kulübe bu kez ucube değil ama ucubemsi(!) oldu.
En çarpıcı ilginçliği Yeşil-Beyaz(!) oluşu. Fıkra gibi vallahi.
Kulübenin kesinlikle giydirilmeli. Trabzonspor’u anlatan, tanıtan giydirmelerle ucubemsi görüntü daha sevimli hale gelir.

USTA’NIN SON ÇAĞRISI…
Camia Beşiktaş maçına hazırlanırken Başkan Usta, önce taraftara sonra camiaya, ardından; futbolcular ve teknik heyete  seslendi.
61saat’e özel açıklamaları ile Usta’nın 4 koldan Beşiktaş taaruzu ile ilgili olarak maçın kaderini belirleyeceklere seslenişi şöyle;
Camiaya
“Güzel günler geliyor. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirelim. Kenetlenelim, birlikten güç doğar. Yapıcı eleştiriler bize yol gösterir..”
Taraftara
“Beşiktaş maçının 12’inci adamı olarak maça ağırlıklarını koyacaklarına inanıyorum. Tam destek hep destek. 90 dakika, karnaval havasında olmalı
Futbolculara
“Trabzonspor bilinci ve sorumluluğu ile formalarının hakkını veriyorlar. Beşiktaş maçına da iyi motive olacaklar. Kişilikli ve mücadelesi oyunları ile galibiyet serimizi devam ettirecekler
Teknik Kadroya
“Yönetim ve şehrin manevi desteği arkalarında. Sorumluluklarını biliyorlar. Çok çalışıyorlar. Beşiktaş maçına da iyi hazırlanıyorlar. Her şeyin bilincindeler”

BAŞKANLARIN ALAN YARIŞI
Kabul edelim Ak Parti bütün kadroları ile sahada. Hem kırsalda hem şehirde. Her yerde. Milletvekilleri 7/24 çalışıyor. Belediye başkanları da öyle. Belediye başkanları arasında referandum çalışması için müthiş bir rekabet var. Bu rekabet parti içinde “Evet’e” çok yarıyor şeklinde değerlendirilse de, referandum sonrası çıkacak sonucun zaferine de ortak olmak gibi bir durum da söz konusu.  Zira, Trabzon özelinde en az 4 belediye başkanı 2019 seçimlerinde kafasına milletvekilliğini koymuş durumda. İki belediye başkanı da Büyükşehir belediye başkan adaylığını düşünüyor. O nedenle daha çok sahada daha çok alanda ve referandum çalışmalarını sosyal medyasından daha çok yayınlayarak kamuoyu oluşturuyor.
Başkanların yolu açık olsun..

ASLINDA “MÜZELİK” MAÇ DA…
Bu akşamki maç Şenol Güneş için müzelik maç olabilir mi?
Kendi adını taşıyan stada Trabzonspor’a rakip olarak çıkacak.
Akyazı’da ilk golü atanın forması müzelik oluyor da, Şenol Güneş’in özelliği ile maça çıkması da bizce müzelik.
Şenol Güneş Spor Kompleksi içinde Şenol Güneş’in Trabzonspor’a rakip olacağı bir maç oynanacak.
Bu maçın kritik bir karşılaşma olduğunu biliyoruz.
Beşiktaş şampiyonluğa oynuyor.
Trabzonspor Avrupa’ya ve en önemlisi de prestije.
İki takım için de zorluk derecesi yüksek.
Taraftar, Beşiktaş maçından önceki Rize maçına motive bile olmamıştı. Bu maçı bekliyor.
Ve… Şenol Güneş, Trabzonspor’un bir değeri, varlığı, sembolü olarak Trabzonspor’a rakip.
Futbolun ve profesyonelliğin ilginçliği işte burada yatıyor.
Şimdi, bir an için düşünelim. Olmaz demeyin.
Zorluk derecesi yüksek bu maçta, Trabzonspor aleyhine gelişecek bir hakem hatasının ardından alınan bir mağlubiyet, nelere neden olur?
Hiç düşünmek istemiyoruz.
En masumane şekli ile Güneş, protesto edilir.
Adının olduğu kompleks içinde.
Bu da hiç hoş olmaz.
Yaşayan insanların böyle önemli yerlere adının verilmesinden çok camialar için önemli olanların adına müzelerde özel mekanların oluşturulması daha mantıklı değil mi?