VE KANUNİ PARKINDA…!

Dün bu köşede, Ortahisar Kanuni Parkında, masa ve sandalyelerin toplandığını, o tarihi mekânda iftarı beklemek isteyenlerin böyle bir imkânı kalmadığını yazmıştık. Şehrin tam ortasında, en serin en ferah en iç açıcı ortamında, vatandaşın iftarı beklemesi ile ilgili ihtiyacı ne yazık ki karşılanamıyordu.

Büyükşehir belediyesine ait alanda toplanan masa ve sandalyeler yüzünden, Kanuni Parkı Ramazanda adeta öksüz kalmıştı. Bir de Kanuni Evi müzesine gezmeye gelenlerde ayakta kalıyor bir nefeslik oturup dinlenebilecek imkân da bulamadıklarını yazdık.

Büyükşehir ilgilileri olaya duyarlı yaklaştılar. Dün gece iftar sonrası, Kanuni Parkı’na masa ve sandalyeler konuldu. Gün boyu da iftara kadar ve sonrası için de açık kalacak. Bu konudaki duyarlılıkları nedeni ile büyükşehiree teşekkür ediyoruz. Doğru olan yapıldı.

Şimdi, gönül rahatlığı ile Kanuni Parkı’na gidip o tarihi mekânda sessiz sakin ve ferah ortamda, iftar saatini bekleyebilirsiniz… Dostlarınız ve arkadaşlarınız ile.

DANIŞMAN DAYANIŞMASI…

TBMM’sindeki Trabzonlu milletvekili danışmanları önceki gün TBMM lokantasında bir iftarda buluştu. Salih Cora’nın danışmanlığını yapan M.Cemal Öztürk’ün organize ettiği iftar buluşmasına mecliste görevli Trabzonlu danışmanların çoğu katıldı.

Mecliste tahminen 40’a yakın Trabzonlu danışman var. Bunların 30’a yakını, iftarda bir araya geldi. Öztürk, bütün partili vekillerin Trabzonlu danışmanlarını davet çıkardıklarını belirtti. Cora’nın danışmanı M.Cemal Öztürk, faal girişken ve kendine öz güveni olan genç bir isim. Kamu Yönetimi mezunu olan Öztürk, Cora gibi Tonyalı. Öztürk kısa sürede meclisde farkını hissettiren biri olarak öne çıktı. Salih Cora da bu konuda ne kadar isabeti bir seçim yaptığını gösterdi. Öztürk, Cora’nın sağ kolu ayna zamanda Trabzonlu seçmenlerin de dert babası…

Öztürk’ün yolu açık olsun.

HEP HAYAL KIRIKLIĞI

TFF’nin Trabzonspor kontenjanından yönetim kurulu üyesi Yaşar Aşçıoğlu, istifa etti. Etti ama zamanlaması hatalıydı. O istifa gerekçeleri ile ilgili yaşadıkları an istifa edecekti. Şimdi konuşmasının ve istifa etmesini hiçbir anlamı kalmadı.

Etkisi de olmadı. Zira, eğer gördüğün aksaklıklara sessiz kalıp gecikmiş bir hamle yaparsan ne kendine ne yaptığın hamleye ne de temsil ettiğin değerlere de faydan olur. Aşçıoğlu, TFF’de o kadar haksızlık gördün.

Düzelmesi için mücadele ettin baktın düzelmiyor o zaman istifa et ama şimdi değil. Aşçıoğlu diyor ki, Cüneyt Çakır’a da Aziz Yıldırım Fenerbahçe Stadında soyunma odasına gitti küfür etti TFF hiç oralı olmadı. Şimdi mi denir bu, günaydın. Aşçıoğlu, Trabzonspor yöneticisiyken hayal kırıklığı yarattı. TFF yöneticisiyken de istifa ettiğinde de… Yani hep hayal kırıklığı….

YAŞ ÇAY KARABORSA!

Şaka değil gerçek, Yaş çay karaborsaya düştü. İlk kez bu sürgün döneminde, özel sektör halk deyimi ile tık para ile çay alıyor. Zira, bu yılkı ilk sürgün çayda yüzde 30 rekolte azlığı var. Bunun üzerine Çaykur da kontenjanı kaldırdı. Yaş çay adeta karaborsaya düştü. Özel sektör çay azlığı nedeni ile Çaykur’dan yer yer 50 kuruş daha fazla 2.50’ye çay almaya başladı.

Bu da üreticiyi güldürdü ama çay için SOS var. Rekoltenin düşük olması çay fidanlarının yorgunluğu olarak da tahmin ediliyor. Artık öyle çaylıklar var ki ömrünü doldurdu. Bunların yenilenmesi gerekiyor. Bunun için Çaykur bir çalışma yapacak ama ne zaman bu çalışma hayata geçecek belli değil.

Bu arada, İyidere Çay Fabrikası Müdürü Arsinli hemşerimiz Halil İbrahim Kurnaz, yeni sürgün döneminin en başaralı fabrika müdürlerinden biri oldu. Yaş çay rekoltesinin düşmesine rağmen, fabrikasına hatırı sayılır çay aldı. Bu konuda üretici ile iyi ilişki kuran, insiyatifini kullanarak kontenjan uygulamasını kaldıran Kurnaz, bu hamlesi ile Çaykur içinde, en başarılı müdür oldu. Adı, Arsin Belediye Başkan adaylığına da geçen Kurnaz’a ilçeden yoğun bir baskı geliyor, aday olması için… Bakalım zaman neyi gösterecek..

AK PARTİ VE FABRİKA AYARLARI
Ak Parti kurulduğu yıllardaki fabrika ayarlarına geri dönmeli. Bu herkesin kanaati. Ama fabrika ayarları ne? Ak Parti kurulduğu yıllarda; demokrasi, insan hakkı, hukuk, örgütlenme, herkesin fikrini söylemesi, toplumun ayrıştırılmaması ve milli değerler üzerinden siyaset yapılması Ak Parti felsefesiydi. Kimse ötekileştirilmeyecek, kimse kulvar dışına atılmayacak yolsuzlukla yoksullukla yasaklarla mücadele edilmek, partinin felsefesiydi.
Metal yorgunluk işte değerlerden uzaklaşmak oldu.
Fabrika ayarları yukarda saydığımız değerlerdir, Ak Parti yeniden 2002-2010 yıllar arasındaki kendi gerçeğini dönsün, yeniden umuttur..

11 AĞUSTOS FACİASI…
11 Ağustos faciası yeni futbol sezonu 11 Ağustos’ta başlayacakmış. 
Federasyon böyle bir planlama yapıyormuş. 11 Ağustos tarihi faciadır. Hava sıcaktır. Böyle bir tarihte ligler başlamaz. Ama eğer naklen yayıncı kuruluş milyonlarca doları bastırırsa, istediği tarihte ligleri başlatır. Taraftar sıcaktan bunalacakmış. 

Oyuncuların canı çıkacakmış… Kimin umrunda. Endüstriyel futbol bu işte. Parayı bastıran ligin ne zaman başlayacağına da karar verir.