GÜNEŞ 2010-11 KUPASI İÇİN BAKIN NE DEDİ?  

Trabzonspor’un eski teknik direktörü Şenol Güneş bu aralar ne söylerse olay olmayı başarıyor. Nede olsa şampiyon takımın hocası, ne de olsa Trabzonlu…  
2010-11 yılında hakkı çalınarak şampiyon olan takımın başında bulunan Şenol Güneş her ne olduysa Beşiktaş’a geçtiği günden itibaren daha çok Trabzonspor’u konuşmaya başladı. Önce stada adı verilen deneyimli teknik adamın ince çizgisi ise 2010-11 olarak göze çarpıyor. 

 Önceki akşam katıldığı bir televizyon programında söz dönüp dolaşıp 2010-2011 sezonuna geldi. Güneş bu konuda konuşmak istemediğini, ne söylese başka tarafa çekildiği belirtti ve ardından şu cümleleri sarf etti.  

Sunucu eksik olan bir şampiyonluğunuz var deyince  


‘Yok eksik olan değil, hak ettiğimiz ama alınamayan  şampiyonluk” var cümlesini kuran Güneş şu şekilde devam ediyor:  

‘Ya bu konuda her kelimeden bir şey çıkıyor, birde oradan kavga çıkıyor. O nedenle bir şey demek fazla istemiyorum’  

Bu sözlerin ardından Güneş’in konudan rahatsız olduğunu anlayan sunucu hemen konuyu bir daha açmamak üzere kapatıyor.  

Güneş’in bu düşüncesi Trabzonsporlu taraftarlar tarafından yeterli görünmese de bir kısım da Şenol Güneş dediyse vardır bir bildiği diyerek konunun üzerinde çok durmamayı tercih ediyor. 
Güneş’e geçtiğimiz günlerde yaptığı : "Her renk güzeldir ama en güzel renkler siyah-beyaz!" açıklamasının ardından büyük tepki almış ve hatırı sayılır bir taraftar tarafından  #AkyazıŞenolGüneşDeğildir  tagı başlatılmıştı. Güneş daha önceleri de Trabzonspor’da hocayken Bordo Mavi renkler için aynı şeyleri söylemişti. Mecbur çalıştırdığı takımın camiasına şirin görünmesi gerekiyor.  

CHP TEŞKİLATI KİMİ ÖZLEDİ 

CHP Trabzon Teşkilatı çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Turgay Güngör iyi örgütlemeler gerçekleştiriyor ve büyükşehirlerdeki Trabzonlu CHP'lilerin gücünü Trabzon'a getiriyor. 
Bunun son örneğini Ramazan boyunca iftar verdikleri iftar çadırında gördük. 

Başkan Güngör CHP'li iş adamları ve siyasilerinden yarattığı kaynakla beraber 30 gün boyunca iftar programı gerçekleştirdi. 
Başkan Güngör bunları yaparken partililerden birkaç da sitem alıyor.  Peki nedir bu sitem... 

Trabzon'da CHP'lilerin bugünlerde en büyük sitemi Ankara'ya... 

CHP'nin Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in Trabzon'a yeterince zaman ayıramadığı sitemi var. Hatta bazı partililer, iftar çadırımıza her partiden kişiler geldi ama Milletvekilimiz fırsatını bulup bir akşam bizimle iftar açmadı söylemlerini de dile getiriyor. 

Milletvekili Pekşen Trabzon'a yeterince zaman ayıramasa da Türkiye'deki şekillenen siyaseti yakından takip ediyor. Özellikle Adalet yürüyüşüne büyük önem veren Pekşen CHP'nin her organizasyonunda yer alıyor. Yürüyüşte Trabzon’un sesi oluyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de birlikte İstanbul'a yürüme eyleminde yer alarak gündeme dair önemli açıklamalarda da bulundu. 
Milletvekili Pekşen bu yoğunluğunun içerisinde belli ki seçim bölgesine biraz daha fazla zaman ayırmalı. Bize iletilen sitem bu şekilde. Belli ki Trabzon'daki CHP'liler Sayın Pekşen’i özlemiiş.  
Bize de bu özlemi kendilerine iletmek kalıyor.  

BAKAN SOYLU TRABZON’DA O İSİM İÇİN DEVREDE  

Trabzon’un en ünlü liselerinden biri olan Erdoğdu Anadolu Lisesi’nin ismi geçtiğimiz yıl yaşanan darbe girişiminden sonra 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi olarak değişime uğramıştı. 

Trabzon’a dünya şampiyonluğu başarısını tattıran lisenin bu aralar isim ile ilgili sorunları var. Erdoğdu Anadolu Lisesi olarak akıllara kazınan lise yeni ismi ile popülerliğini  yitirmiş durumda.  

Buna istinaden okul yönetimi durumu, Trabzon’dan gelen hiçbir talebe duyarsız kalmayan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya “okulumuzun adını Erdoğdu 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi yapalım” şeklinde görüş bildirdi. 

Bu görüşe sıcak baktığı öğrenilen Bakan Soylu’nun konu ile ilgili talimat verdiği ve  önümüzdeki günlerde gerekli isim değişikliğinin yapılacağı öngörüldü.  
 
AK TEŞKİLATIN 2019 ROTASI  

AK Parti’de kongre ateşi yandı. Kongrelerde en çok merak edilen ise Ankara’dan gelen talimatlar… Genel Merkez Belediye Başkanlıklarına ve Milletvekilliklerine aday olacak kişilerin kongrelerde aday olmamalarını istiyor. 
Bu karar Trabzon’u etkiler mi? Mevcut başkanlardan belediye başkanlığı düşünen veya milletvekilliği düşünen var mı bilemiyoruz… 
 
İl Başkanı Revi’nin yeniden olmasına kesin gözle bakılıyor fakat, Revi’nin listesini bağımsız yapma talebi nasıl karşılanır, bu manada bir anda rotayı 2019’a çevirir mi bilemiyoruz.  
Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz dün sürpriz bir şekilde istifa etti. Üzerine atılan bir iftiradan ötürü diyen de var, dedikodulardan ibaret bir tartışmaya meal vermemek için oldu diyen de. Yakında çıkar ortaya ne olduğu. Yılmaz hedefleri olan bir siyasetçi. Bu manada eski başkanı Karaoğlu gibi belediye meclis üyeliği ile yola devam diyebilir.İl yönetiminde görev alması da muhtemel bir isim.  
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu’nun ismi Milletvekilliği için geçiyor. Kadın Kolları Kongresinde eğer Ayvazoğlu aday olmazsa rotayı Milletvekilliğine çevirdi denebilir. Fakat bu dönem kadın kontenjanından pek umut çıkmaz Köseoğlu devam eder düşüncesinde olursa da sorumluluktan kaçmam deyip görevini sürdürüp bir daha ki dönem için koltuğunu sağlamlaştırmayı da deneyebilir.  
Aynı şekilde Ak Parti Trabzon ilçe başkanları da bu karar eşliğinde yol haritalarını çizecek. 
Hem mevcut belediye başkanları hem de mevcut milletvekilleri de bu adımlarla birlikte rakiplerini tahmin edecek 
Ak Parti Genel Merkez tarafından konulan bu kural yine genel merkez tarafından esnetilebilir. 

GALATASARAY TRABZONSPOR’A SON DAKİKA…  

Kucka transferine son dakikada girdiler! 
Trabzonspor Milan’dan Kucka’yı Trabzon’a getirerek 3 yıllık sözleşmeye imza attırdı. 
Fakat bu imza atılana kadar önce İstanbul’a daha sonra da Trabzon’a geliş süresi uzadıkça uzadı. Bu uzamalara binayen türlü iddilar ortaya atıldı. Kimisi sürpriz dedi kimisi oyuncu vazgeçti dedi vs vs.. 
Biz gelelim son dakika olayına Trabzonspor oyuncu ve kulüp ile her konuda anlaşıyor fakat son dakikada Galatasaray’dan 6 milyon euro’luk bir teklif Milan kulübüne iletiliyor. 
Teklif karşısında önce şaşıran yetkililer Milan Sportif Direktörü  Massimiliano Mirabelli güzel bir duruş ortaya koyarak “Trabzonspor’a söz verdik” diyerek teklifi elinin tersi ile itiyor. 
Galatasaray’ın Trabzonspor’un anlaştığı bir futbolcuya son dakikada böyle bir teklif getirmesi ise sinirleri gererken geliş süresinin uzamasına da neden oldu.. 
  
KÖSEOĞLU’NUN AYRIMCILIĞI  

Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu bugünlerde Trabzon’da… Hem ziyaretler yapıyor hem de Trabzon’un sorunlarıyla yakından ilgileniyor. 
Milletvekili Köseoğlu ile CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen arasında özel plaj polemiği yaşanmıştı. Trabzon'da Büyükşehir Belediyesi, tarafından sadece kadınların girebileceği plaj yapılması üzerine Trabzon CHP Milletvekili Pekşen, "Bunlar örümcek kafalı, kendi insanına değil Arabizme hizmet etmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullanmıştı. Milletvekili Köseoğlu dün o plajdan televizyon programına katılarak kararı desteklediğini ve sebeplerini sıraladı. 
Köseoğlu’nun kadın hakları konusunu çok önemsediğini ve pozitif ayrımcı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu işim de peşini bırakmayacağa benziyor. 
Milletvekili Köseoğlu 14 Temmuz’a kadar şehirde. İlçelerde ziyaretler, halk günleri gerçekleştirmeyi planlıyor. 15 Temmuz günü ise yani darbe girişiminin 1. yıl dönümünde mecliste olacak. Geçen sene darbe girişimi sırasında mecliste bulunuyorlar ve o sırada üzerlerine bomba yağmıştı. O hain saldırıyı yine meclisten kınayacaklar.