TRABZON MİTİNGİNDE SÜRPRİZ İSİM... 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Trabzon’a Atatürk Alanında miting yaptı. CHP’nin mitingine yoğun bir ilgi oldu. Beşiktaş maçı nedeniyle Trabzon’da bulunan Trabzonsporlu taraftarlar da CHP Genel Başkanına büyük ilgi gösterdi. Hatta kimi taraftarlar Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirmek istedi ve Genel Başkan da bu isteği kırmayarak otobüsü durdurup onlarla fotoğraf çektirdi. 
Ancak şu bir gerçek ki CHP Genel Başkanının konuşmasında Trabzon veya bölge özelinde fazla bir şey olmaması çoğunlukla referanduma odaklanması biraz üzdü. Bölge insanının yaşadığı sorunlar CHP Genel Başkanının ağzından dillendirilmesi en azından önemliydi.. 

CHP’nin Trabzonlu ağır isimleri de CHP Genel Başkanını yalnız bıraktı. Bu isimler arasında tabi ki Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’in yanı sıra, Volkan Canalioğlu’nu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamanoğlu’nu, ve daha bir çok ismi sayabiliriz. 

Ancak mitingin sürpriz ismi ise Trabzonsporlu eski futbolcu, Başbakan lakaplı Lemi Çelik’in olmasıydı. Zaten Lemi Çelik’te bu şekilde anons edilerek sahneye çağrıldı. “Trabzonspor’un efsane oyuncularından Başbakan Lakaplı Lemi Çelik” Aslında belki de Trabzonspor’un eski oyuncularından hiç kimsenin bu şekilde siyasi partinin mitinginde sahneye çıkıp çıkmadığını hatırlamıyoruz ancak daha önce de Trabzonspor eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, AK Parti’nin mitingine katılmıştı...

Lemi Çelik, anonsun ardından sahneye çıktı ve vatadaşları selamladı. Bolca da alkış aldı.. Lemi’nin bundan sonra CHP’de siyaset yapıp yapmayacağı ise şimdiden merak konusu oldu... 

CHP’NİN MİTİNGİNDEN AK PARTİ HORONUNA 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Alanında ki mitinginden sonra dün ilginç bir şey daha gerçekleşti. Mitingin bitiminde, miting alanının hemen yukarısında yer alan AK Parti SKM’sinin hoparlörlerinden horon açıldı. Mitingden çıkan çoğu vatandaşta burada horon halkasına katıldı. Önce trafik kilitlendi, ardından horon halkası Uzunsokak girişine kaydırıldı. 

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Beşiktaş maçı için formalarını giyinen ve Trabzon’da tur atan gurbetçilerimiz de bu horon halkasına dahil oldu. Bir anlamda CHP’nin mitinginden çıkan AK Parti’nin horon halkasına dahil oldu diye de biliriz. Burada vatandaşlar siyasi bir tartışmaya girmeden hem horonlarını oynadı ardından da kolbastıyla coştular. 

Bayağı da güzel görüntüler oluştu, burada...Herkes kol kola girdi, Trabzonspor lehine slogan attı. Orada bu toplumun ortak değerinin Trabzonspor olduğunu bir kez daha anladık. İşte Trabzonspor’un önemi burada bir kez daha ortaya çıkmış oldu...
 
BRAVO SİZE. BRAVO…

Trabzonspor'un Beşiktaş ile karşı karşıya geldiği maçta bordo mavili taraftarlar alkışı hak etti.

Karşılaşma boyunca susmayan özellikle Kuzey Kale arkasında bulunan Trabzonlu Gençler taraftar grubu siyah beyazlı taraftarlara ses açtırmadı.
Beşiktaşlı taraftarların tezahürat ettiği sırada bütün taraftarlar ıslık ve karşılıklı tezahüratlarda bulundu.

Beşiktaşlı taraftarların sesleri statta neredeyse duyulmazken Beşiktaşlı taraftarların 'Beşiktaş bağıracağı sırada stat tek ağızla Trabzonspor diye bağırdı.
En üzücü olay ise BEşiktaşlı taraftarların yanan meşaleleri Trabzonspor taraftarların üzerine atması oldu

Öte yandan Trabzonspor yeni stadında taraftarların tek ses olması için bu sezon çalışmalara başlandığı öğrenildi.

BAKAN SOYLU BU SEFER SAHADA GOL ATACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polis haftası nedeniyle bugün sahaya çıkıyor.
Trabzon'da oynanacak olan Polis Haftası Futbol Müsabakası'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emniyet güçleriyle Trabzon Basını ile karşı karşıya gelecek.
15 dakika forma giymesi beklenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı organizasyonda Hüseyin Avni Aker stadında sahaya çıkmıştı.
Soylu'nun performansı merakla bekleniyor...

İYİ Kİ SÜLEYMAN VAR İYİ Kİ ORHAN VAR 

Biri Türkiye’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, diğeri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu. 
Trabzon için çok önemli bu iki isim ile ilgili övgü dolu sözleri söyleyen de yine Trabzon için çok önemli olan Erdoğan Bayraktar’dan geliyor. 

Bayraktar katıldığı programlarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Türkiye ve Trabzon için büyük bir şans olduğunu belirterek ‘Süleyman Soylu çok iyi gidiyor. Maşallah. Trabzon ona güç vermeli. Moral vermeli. Onu en çok Trabzon mutlu eder, buradan aldığı, alacağı destek ile moral bulur. İçişleri’nde de iyi gidiyor. Maşallah’ ifadelerini kullandı. 

Gümrükçüoğlu için ise Bayraktar özellikle Gülcemal Projesi için övgü dolu sözler sarf ederek ‘Helal olsun Orhan’a, akıllı davrandı, Trabzon’da yer yok ki. Yer olsa tamam. Ama Orhan Gülcemal ile şehre yeni alan kazandırdı. Trabzon’a güzel işler yaptı. 
Birde Cahit Turan var, belki de o benden daha çok Trabzon’a hizmet etmiştir. Emin olun, yoksa bu kadar yolu, bu kadar yatırımı Trabzon’a öyle kolay kolay kimse göndermezdi. Cahit iyi işler yaptı, sağ olsun’ ifadelerini kullandı. 
Cahit Turan gerçekten Trabzon’un gurur duyduğu bir isim, gelecekte de yerel yönetim veya siyasi anlamda mutlaka Trabzon için değerlendirileceğini düşünüyoruz.  

BAŞKAN YARDIMCILARI’DA SAHAYA İNDİ 

Trabzon AK Parti’de SKM’nin yoğun programları devam ederken, sadece milleüvekilleri, belediye başkanları, eski bakanlar değil, il başkan yardımcıları da SKM programlarıyla sahaya inerek vatandaşa neden evet denilmesi gerektiğini anlatıyor. 

Akçaabat İlçesi’nde seçim çalışmalarına katılarak esnaf ziyaretlerinde bulunan il başkan yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş, ‘Aslında halkımız neyin ne olduğunu biliyor, özellikle muhalefetin çirkin yüzünü gördükçe vatandaşın kararı daha da netleşiyor. Konya milletvekili evet diyeni denize dökerim diyor, İzmir Milletvekili Trabzon’da polise it diyor. Sonra ben onu vatandaş zannettim deyip özründen büyük kabahat işliyor. 

Halkımız Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyor, onun onay verdiği her şey ülke için evet diyeceğini açıkça belirtiyor. Bakanımız Süleyman Soylu’nun üstün performansı, terörle mücadele konusundaki kararlılığı ve başarısı, Türkiye’nin gelecek yarınlarının daha huzurlu olması için büyük bir etken. Trabzon olarak Sayın Bakanımızın bu başarısını en iyi şekilde ödüllendireceğimizden ona memleketinden en büyük desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın’ ifadelerini kullandı. 

EVET VE HAYIR’CI MHP!

Evet mi önde Hayır mı? Yeni anayasa geçecek mi yoksa eski parlamenter sistem devam mı edecek? Herkesin aklında bu sorular var. Hem evet’çiler hem de hayır’cılar çalışmalarını sürdürüyor..
MHP’nin hayırcıları ‘Ülkücü Tavır Hayır’ platformu’ Trabzon’da toplantı yaptı. Toplantıya 5 ülkü ocakları eski başkanı katıldı. 
Ayrıca eski genel başkanlardan ve MHP Milletvekili Atilla Kaya da toplantıya eşlik etti.

Kaya, referandum konusunda Devlet Bahçeli ile anlaşamayınca genel başkan yardımcılığından da istifa eden isim... Platformdaki 5 Ülkü Ocakları eski başkanının ise 4’ünün Trabzonlu olması dikkat çekti. 
Yani Trabzonlu isimlerden oluşan ülkücü hayır ekibi Türkiye’yi gezerek yeni sistemin sıkıntılarını anlatıyor. 

Bunun yanı sıra evet için çalışan MHP Trabzon teşkilatı da son günlerde hamleler gerçekleştirecek. 

Bugün Bakan Soylu’yu MHP’lilerle buluşturacak olan teşkilat 14 Nisan’da yani referandumdan 2 gün önce de bir konser gerçekleştirecek. Ahmet Şafak’ın sahne alacağı konserde de MHP teşkilatı evetçi ülkücüleri bir araya getirecek. Bakalım MHP’deki bu bölünme sandıklara nasıl yansıyacak.