CUMHURBAŞKANI ÖMER DEDİ, ORTALIK HAREKETLENDİ

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan partisinin il divan toplantılarına katıldığında hem Rize’de hem de Trabzon’da yaptığı konuşmalarında, Ömer gibi, yiğit, adaletli ve de halk ile birlikte olan insanların bulunup, teşkilatlarda görevlendirilmesi gerektiğini söylemesi, Trabzon’da parti tabanındaki kulisleri acayip hareketlendirdi.
Cumhurbaşkanının resmen Hz Ömer gibi demesine rağmen, Trabzon parti kulislerinde hemen şu değerlendirme yapıydı.
Bak bak, Cumhurbaşkanı Ömer gibi diyerek Trabzon’da iki Ömer’i işaretleri.
O iki Ömer ki denince de kulislerde şu isimler telafuz edildi.

Ömer Topaloğlu, Ömer Tosun.
Bu espriyi ciddiye alanlar da oldu. Gülüp geçenlerde.
Ama öyle görünüyor ki, bu konu çok daha konuşulacak. Espriyi duyanların uzun kahkaha attıklarını da belirtelim. Bu arada Cumhurbaşkanının Ömer gibi sözüne, 15 Temmuz şehitdi, darbe gerişiminin kaderini değiştiren Ömer  Halisdemir’i de kast ettiğini bile söyleyen çıktı.

HAYIR İÇİN GELDİ

Kasabanın şerifi olarak bilinen Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nu aradık. Cumhurbaşkanının Beşikdüzü mitingini ve diğer  incelemelerine sorduk. Şöyle dedi… “ Çok memnun ayrıldı…” Siyasi gözlemciler de aynı şeyi söyledi. Cumhurbaşkanı;  havanın sıcaklığı, fındık mevsini olmasına rağmen Beşikdüzü’nde bayağı ciddi bir kalabalıkla karşılandı bu da Cumhurbaşkanını memnun etti. Bu arada Başkan Bıçakcıoğlu’na son referandum sonuçlarını hatırlatarak “Cumhurbaşkın bu konuya değendi mi “ dedi. Bıçakçıoğlu’nun cevabı şöyle oldu…”Cumhurbaşkanı Beşikdüzü’ne hayır için hayırlara vesile olmak için geldi…”

3 SAATE HELİKOPTER PİSTİ YAPILDI

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın Beşikdüzü ziyaretinde ve mitinginde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanlığı koruma ve ilgilileri, Beşikdağa, Cumhurbaşkanının helikopterinin inmesi için, bir helikopter pistinin yapılması gerektiğini söylediler. Eğer, helikopter, Beşikdağ’a inemezse, Beşikdüzü proğramının iptal edileceğini söylediler.

Bunun üzerine, Bakan Süleyman Soylu’nun başkanlığında bir ekip kuruldu. Teknik kişiler de Beşikdağ’da inceleme yaptı ve helikopterin ineceği yer tespit edildi. Hemen üç kurum koordine oldu. Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve Beşikdüzü belediyesi. 3 saat içinde pist yapıldı, asfatlandı, kamera görüntüleri, Cumhurbaşkanlığı koruma görevlilerin ve helikopter pilotlarına izletildi, tamam inilebilir denince, Beşikdüzü programı yapıldı.

TTSO’DA BANKALARA YÜKLENİNCE

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan Trabzon TSO’ında özellikle bankaların kredi faizlerindeki yüksekliği yeniden gündeme getirerek, bu konuyu sert şekilde eleştirmesine, Trabzonlu iş adamları da destek verdi.

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, banka kredilerinin yüksekliğini yatırım yapmaya engel olduğunu belirterek “Bu konuda Cumhurbaşkanımızın kararlı tutumu bizi umutlandırıyor. Bankalar bu uyarıları dikkate almalı “ dedi.

TTSO’ya girişte Cumhurbaşkanını Hemdiye Nine’de karşılardı ve Erdoğan’a Bordo mavi giyilmiş bir kız bebek hediye etti.

KALABALIĞI  GÖRÜNCE FİKİR DEĞİŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon il danışma kurulu toplantısına katıldığında proğrama göre saatleri bayağı sarkmıştı. Bunun üzereni  salonda il başkanı Haydar Revi, Bakan Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı ayak üstü şu karara vardı… 

İl Binasına ziyarete erteleyelim, başka zaman gelinir. Bu üçlü arasındaki kararı, Cumhurbaşkanı il başkanı Haydar Revi’nin partililere duyurmasını bizzat istedi. Bunun üzerine de Revi anons yaparak parti ziyareti iptal edildi dedi.

 Ancak Cumhurbaşkanı makam aracına binidiğinde Parti il binası önünde kalabalığın Erdoğan’ı beklediği iletilince, Erdoğan anı bir karar değiştirerek, hadi il binasına dedi. Ve oraya yöneldi. Erdoğan’ın fikrini değiştiren parti önündeki kalabalıklardı. Zira, Hamamizede’ye çok partili alınmadı. Liste vardı. Ve listeke olmayanlar bayağı küstü. Küskünlüklerini de Erdoğan il binası balkonundan yaptığı konuşma ile gidermiş oldu.

İL BAŞKANLIĞI KONUŞULDU MU?

Ak Parti Trabzon kulislerinde Cumhurbaşkanının Trabzon ziyaretinde merat edilen il başkanlığı ile ilgili bir işareti oldu mu? Hemen belirtelim olmadı. Bu konuda Cumhurbaşkanı özellikle il başkanlığı belirlemedeki yöntemlere çok sadık biri. O yöntemler  sonucu eline veri gelmeden, bir hareket yapmaz işaret de vermez. Ancak, Cumhurbaşkanının Trabzon’dan memnun ayrılması teşkitatların geçer not aldığının göstergesi olarak değrelendiriliyor. Cumhurbaşkanı İl Binasından ayrılırken İl Başkanı Revi’ye her şey çok gözel oldu. Emeğine teşekkür. Parti il binasının konumuda çok iyi, güle güle kullanın…” demesi Revi’ye güven oyu olarak algılandı.

AK PARTİ İL YÖNETİCİSİNİN MESAJI

Cumhurbaşkanı Ak Parti Trabzon il binasını ziyaretinde zaman darlığı nedeni ile il yönetiminin toplantısına başkanlık yapamadı. Ancak, il başkanı makamındaki şeref defterine  duygularını yazdı. 

Erdoğan, defteri yazarken, hemen başında durarak, fotoğrafını sosyal medyada paylaşan H.İbrahim Demirtaş’ın fotoğraf altına yazdığı mesaj çok kişinin dikkatine çekti. Ve çok yönlü yorumları da beraberinde getirdi.

Demirtaş, Erdoğan ile birlikteki fotoğrafının altına şunu yazarak mesaj verdi.

CİVA GİBİYİM CİVA 2019 /2023 BİZİ BEKLER

Aynen bu mesajı veren Demirtaş ne demek istedi.
Dün geceden bu yana AK Parti kulisleri hareketlendi.
Demirtaş, Milletvekilliği adaylığının ip ucunu mu verdi.
Belediye başkan adaylığının mı..
İl Başkan adaylığının mı?
Hangisinin.
Kulisleri bu mesaj ile yoğruluyor.
YEREL MEDYA VE CUMHURBAŞKANI

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan partisinin kurulma aşamasında 2002’de Trabzon’a geldiğinde zamanın belediye başkanı Asım Aykan’ın makamında, yerel medya mensupları ile buluşup, partimizin halka anlatılmasında yerel medyanın öneminden bahsetmişti. Hele, bizzat kendisi Trabzon yerel medayası bizim için çok önemli çok değerli demişti. 

Ulusal medyanın partisinin kurulma aşamasında hareketi görmemezlikten geldiğine de değinen Erdoğan, daha sonra Zorlu Otel’de Trabzon’da kuracağı partiye davetiye çıkardığı insanlarla buluştu. 
Orada da yerel medya mensuplarına özel yer ayrılması ve toplantıyı takip etmesi ile ilgibi bizzat kendi ilgilileri talimatlandırdı. O günden bu günlere gelinde.


 Ak Parti iktidar oldu. Erdoğan Başbakan. Sonra Cumhurbaşkanı. Ve düne gelindi. Dün, Erdoğan’ın hiçbir proğramına yerel medya alınmadı. Ve bize de nereden neye demek düştü… Evet, nereden nereye.