SOYLU, ÇAPRAZ SORGUYA ALINDI!

Genellikle iç işleri bakanı ve ekibi çapraz sorgu yapar. Ama bu kez, Bakan Soylu çapraz sorguya alındı. Nasıl ve kimler tarafından.
Elbette, Trabzonlu kadınlar tarafından.

Dün Soylu, bir yıldızlı otelin toplantı salonunda Trabzonlu Kadınlar Soruyor etkinliğine katıldı. Partinin kadın kolları tarafından organize edilen toplantıya toplumun her kesiminden kadınlar katılmıştı. Akademisyen kadınlar, öğrenci kadınlar,g azeteci kadınlar, ev hanımı kadınlar, issiz genç kadınlar, çalışan kadınlar. Yani her kesimden kadın toplanmıştı. AK Parti kadın kolları il başkarnı Bahar Ayvaz katılımın geniş bir tabanı yansıtması için elinden geleni yapmıştı. Kadınların olduğu salon tam bir demokrasi platformu gibiydi. Her görüşten de kadın vardı. Referandumda hayır oyu kullanacaklar bile. Dedik ya, Bahar Ayvaz bindirme güçlerle salonu doldurmamıştı.

İşte böyle bir toplantıda Bakan Soylu, kadınlar tarafından adeta çapraz sorguya alındı. Bu sorguda bakanın müthiş hoşuna gitti. Konuştukça konuştu. Hayır oyu vereceğini ima eden kadınları ikna etmek için Bakan Soylu, bütün bilgilerini aktardı. Kadınlar da özgürce hür sorularını sordu. Kimi, anayasa kabul edilirse, milletvekilinin gücü kalmayacak dedi. Kimi, etüt merkezlerinin kapanmasının adil olmadığını söyleri. Bir ebe hemşire, Türkiye genelinde 600 kişi olduklarını belirterek kadrolarının verilmemesini dert yandı. Kimi, ben hayır vermeyi düşünüyorum bana terörist nasıl dersiniz dedi. Dedik ya ortam müthiş demokratikti. Bir gazeteci dostumuz(Elif Çavuş) medyanın özgür ve bağımsız yazamadığını söyledi, fikir özgürlüğü ve farklı düşüncelere müdahale olduğunu ifade etti. Bakan Soylu, gazeteci kadın meslektaşımız ile uzun uzun tartıştı. Ve bakan salondan ayrılırken, verimli bir toplantı oldu dedi.

MHP, PARTİ DİSİPLİNİNİ AK PARTİ’YE GÖSTERDİ

Öneki gün MHP’liler de Ramada otel’de buluştu. Evet diyen MHP’lilerin bu resmi toplantısına Bakan Süleyman Soylu da katıldı. MHP’nin toplantısına bir hayli kalabalık genç de katılmıştı. Ocak kültürü salonda hemen kendini gösterdi. Özellikle toplantıdaki kadınların Soylu’ya ilgi ve alaka göstermeleri de gözlerden kaçmadı. Soylu, MHP’nin kurmayları ile aynı masaya oturdu. MHP’nin bir çok ağır topu toplantıdaydı.

Belediye meclis üyelerinin  Ali Sağır hariç hepsi  de toplantıya katıldı. Soylu’nun konuşması esnasında salondan çık çıkmadı. Her bir MHP’li Bakan Soylu’yu dikkatlice dinledi. Soylu’nun uzun konuşmasın süresince salondan tek bir MHP’li çıkmadı. Disiplinli ve vakur duruşları ile topluluğa Ak Parti kurmayları hayran kaldı.

Soylu’yu dinlerden kimsenin salondan çıkmamasına Ak Partili kurmayları  MHP’nin bu disiplinli duruşunun kendi partilerinde pek de olmadığını belirttiler. Özellikle, PKK’nın üst düzey elemanlarının operasyonlarla etkisiz hale getirildiğine dair bölgeden gelen yeni bilgileri Soylu, salondakiler ile paylaşınca uzun süren bir alkış da aldı. Evetçi MHP’liler Ramada otelinin salonunun duldururken, Soylu’yu dinlerden ve toplantı bitip salonu terk ederkenki vakur duruşları taktire şayandı.

SOYLU, MHP’LİLERE NE ANLATTI

Süleyman Soylu, siyaseti bıraktığına karar verdiği an siyasete girdiğini açıkladı. Soylu, MHP’lilerin toplantısına katıldığında nasıl ve niçin bıraktığı siyasete yeniden geri döndüğünü şöyle açıkladı.

“Ben 2009’de DP genel başkanlığını bıraktım. Akabinde, politikayı da. Son referandumda ise gücüm yettiğince vesayet güçlerine karşı durulması için arkadaşlarımla Anadolu’yı karış karış gezerek, evet denmesi için halkımızla hasbihâl ettim. Aklımda politikaya geri dönmek yoktu. Şimdi Cumhurbaşkanımız olan Sayın Erdoğan malumunuz üzere hastaneye yattı, ameliyat oldu. Arkadaşlarımla geçmiş olsun ziyaretine gittik. Yanından kalkarken bana Süleyman Bey sen durur musun dedi. Ve bana birlikte politika yapmamı önerdi. Ben de politikayı bıraktığımı söyledim. Size, dışarıdan destek veririm dedi. Ama kendisi, bugün Türkiye’nin başına örülmek istenen bütün kötü oyun ve senaryoları tek tek anlatı. Ülkenin bir dönüşüm noktasında olduğunu Orta Doğunun karanlıkların sürüklenebileceğini, bunun içi uluslararası güçlerin Türkiye’ye oyun oynayacaklarını anlattı. Bunun için elin taşına altına sokulması gerektiğini bana da bu çağrıyı yaptı. Ardında da gel birlikte bu güçlere karşı dik duralım dedi kabul etti. Bugün MHP’de ülkenin bekası ile ilgili tehlikeyi gördü ve ülkenin güçlenmesi için yeni anayasa değişikliğine evet dedi…”

NİHAT BİRİNCİ, MHP İKTİDAR ORTAĞIDIR

MHP’lilerin bir araya geldiği ve Soylu’nun katıldığı toplantıda konuşan Nihat Birinci ilginç açıklamalarda bulundu. Birinci’ye göre, “2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 4 güçlü aday girecek. Bu 4 güçlü adayın ilk turda yüzde 51 almasına imkan yok. İkinci turda, MHP’nin destekleyeceği adayın kazanma şansı artacak hatta kazanacak. O zaman da MHP, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde yer alacak. Bakanları olacak. Kim bu sistemle MHP tarihe karışacak diyorsa ne sistemi biliyor ne de geleceği tahmin ediyor….” Birinci bu siyasi öngörüsünü toplantıya katılan partilileri ile paylaşırken, bir çok partili de bu durumu olası gerçekleşmesi yüksek bir ihtimal olduğunu belirterek 2019’da güzel şeyler olacak dediler.

KILIÇDAROĞLU DA MAÇKA OLAYINI SORUŞTURUYOR

Maçka’da CHP’nin mitinginde Tuncay Özkan’ın sivil polislere dönük tepkisi, Trabzon’da ve ülkede gündem olmuştu. Bunun üzerini CHP’de kendi içinde bu olayı soruşturma kararı aldı. Edindiğimiz bilgilere göre Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, biri Trabzonlu olan iki PM’si üyesi ve bir genel başkan yardımcısından oluşan üç kişilik heyete ile Maçka olayını incelemeye aldı. Heyet, referandum süresince bu olayı da inceleyecek, Kemal Kılıçdaroğlu’na raporunu verecek.

ERSUN YANAL, SORGU MASASINDA
Ve Ersun Yanal takımının ikinci yarıdaki performansı ile Türk futbolunda gündemi belirlerken Beşiktaş maçı mağlubiyeti ile takım nerede hata yaptı diye detay bir şekilde sorguya çekilecek gibi.
Yönetim kurulunda özellikle Yanal’ın sakatlıktan yeni çıkmış ileri yaşı nedeni ile sakatlığı henüz atlatamamış olma ihtimali olan Durica ile maça başlaması tartışılıyor. Nitekim, yenilen iki golde de Durica’nin hamle yeteneğindeki ağırlığı gözlerden kaçmadı. İlk golde rakibinin dönüşünü engelleyemeyen Durica, Beşiktaş’ın galibiyet golünde hava topuna yükselişindeki zamanlama hatası da yönetimde masaya yattı.
Yanal’ın Durica tercihi ve oyuncu değişikliğindeki hamleleri de, masaya yatan konuların başında yer alıyor.