AK PARTİ İLÇE BAŞKANLARI NE OLACAK MIŞ?

Önceki hafta Ankara’daydık. Tesadüfen de Ak Parti’nin bütün ilçe başkanları ile başkente yaptığı zirveye tanıklık etti.

Trabzon ilçe başkanları ile birlikte olduk. Ak Parti genel merkezinin referandumu çok sıkıya ciddiye aldığını gözlemledik. Bütün birimler teyakkuzda. Bu da acaba referandum bıçak sırtında mı diye bir yorumu da beraberinde getiriyor. Ankara bu nedenle hareketli. Ak Parti’den önce CHP bütün ilçe ve il başkanlarını topladı, bir yol haritası belirledi kendine. Haluk Pekşen, kapı kapı gezeceğiz dedi. Ak Parti’nin referandum stratejisi hafta sonu Antalya’da belediye başkanları ile yapacağı toplantı ile netleşecek. O toplantıda Bakan Soylu’da konuşacak.

Trabzon ilçe başkanları ile genel merkezin toplantısında ne konuşuldu diye nabız tuttuk, ilginç bir sonuca ulaştık.

Başbakan Binali Yıldırım, ilçe başkanlarına demiş ki, her biriniz anayasa profesörü gibi olacaksınız. Buradan çıktıktan sonra anayasa değişikliklerini çok iyi içselleştireceksiniz. Şimdi ilçe başkanları anayasayı baştan sona okumaya başladılar.

Görevleri sahaya ininceye kadar bu.

TEŞKİLAT SOYLU’YU İSTİYOR!

Ankara’dayken, Ak Parti genel merkezine de uğradık. Genel merkezde, 81 ilin il danışma kurulu toplantıları organize edilirken kimin nereye gideceği de planlanıyor. Hafta sonu Trabzon’dakine Abdulhamit Gül gelecek.

Genel merkezin il danışmaya konuşmacı olarak görevlendirmede en zorluk çektiği isim ise İç işleri Bakanı Süleyman Soylu. Soylu’yu 81 ilin 81’i de bize gelsin istiyor. Bunun için de genel merkeze özel talepte baskıda bulunuyorlar. Genel Merkez de Soylu’yu hangi il’e göndereceğini şaşırmış durumda. Teşkilatta Soylu talebi müthiş bir zirve yapmış dururda. Bu il’lerin başında da Rize var. İl Başkanı Muhammed Avcı’nın hafta sonu il’inin danışma toplantısı için genel merkezden ısrarla Soylu’nun gelmesini isteyen telefonuna şahit oldum. Avcı’dan sonra Antalya, Mersin, Zonguldak ve Aydın il başkanları da genel merkezi arayarak, Süleyman Soylu’nun il danışma toplantılarına katılmasını istediler.

Soylu, özellikle teröre karşı dik duruşu ile teşkilat nezlinde sevilen, aranılan bir isim. Teşkilata aşılacağı motivasyon ise parti tabanına canlılık katıyor.

NİSAN’DAN SONRA NE HİSSEDECEĞİZ?

Trabzon Emniyet Müdürü Hakan Arıkan ile makamında sohbet ettik. Makam odasındaki ayrıntıları da dün sizlere aktarmıştır. Arıkan’da uzun ve verimli sohbette şunu gördük.
Trabzon’un özelliklerini kısa sürede kavradı.
Ekibini oluşturdu.
Saha çalışmasında kuruma dinamizm getirdi.
Özellikle Trabzon’un merak ettiği faili meçhul kalmış dosyaları masasının önüne koymuş, gece gündüz çalışıyor.
Nisan ayından sonra personel takviyesi ile Narkotik büro güçlenecek ve uyuşturucuya karşı “süpürme” hareketi belirgin bir şekilde hissedilecek dedi. Özellikle bu alanda, kendisi de bir baba olduğu için çocukların zehir tüccarlarının elinde kurban olmaması için hassas davranılacağını belirten Arıkan, Trabzon ile ilgili şu tespiti de yaptı

“Bir polis şefi, Trabzon’da emniyet müdürlüğü yapmadığı sürece ben emniyet müdürü oldum diyemezmiş…”
Şehir zor ama cesur, dik duran insanları ile vatansever bir yapıya sahip dediği Trabzon için Arıkan’ın halkımızdan talebi şu…” Trabzonlu bize özellikle uyuşturucu konusunda bilgi akışı sağlamalı. Bunu yaptığı sürece bizim de işimiz kolaylaşacak..”
O halde, Alo 155’i  kullanmayı bilelim.
Her konuda. Yani 155’e her türlü bilgiyi vermek bir vatandaşlık görevi olduğu gibi de Trabzonluluğun gereği…

155’i tuşlamayı alışkanlık haline getirin.
Güvenlik güçler bunu istiyor

YANAL’IN VİP MİSAFİRLERİ

Trabzonspor teknik direktörü Yanal Ankara’da VİP misafirlerini ağırladı. Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç ve TBMM’si genel sekreteri M.Ali Kumbuzoğlu. Bu üç üst düzey bürokratın ortak özelliği elbette koyu bir Trabzonspor taraftarı olmaları. Hacımüftüoğlu, Trabzonspor’un her Ankara’ya gelişinde kampa özellikle böyle ziyaretlerde bulunuyor. Ankara’daki üst düzey bürokratları Trabzonspor adına bir araya getiren Hacımüftüoğlu, Yanal ile uzun uzun yaptığı sohbette, Trabzonspor’a da başarılar diledi. Sohbette, Şeref Malkoç da efsane takım yıllarında Arsin’den nasıl Trabzonspor maçlarına gittiğini, fındık toplarken radyodan maçları heyecanla dinlediği anılarını anlattı.

OOOO, HAAAA…….!

Burası, Hamamizade’nin tam önü. Girişi, ve bir maganda bakın aracını nasıl çekmiş. Park etmiş…
Trabzon’da araçların kaldırım işgalleri artık sıradan bir olay. Çok sık bu ihlaller yapılıyor. Bu maganda arkadaş da bakın her türlü etkinliğin yapıldığı kültür sarayına girişinin kapısına aracını park etmiş. Şimdi buna ooooo haaaa deyip sonunu getirsek ayıp mı etmiş oluruz.
Azcık anlayış. Azcık şehirli olalım ne olur.
Aracın modeline bak, bir de yaptığına.
Yazık.

TURGAY GÜNGÖR’DEN PARTİLİLERE MESAJ

CHP Trabzon il başkanı Turgay Güngör partililerin referandum süresince sosyal medyayı ilkeli ve amacına uygun kullanmasını istersen bir uyarıda da bulundu…” Sosyal medyada mesaj verip, alana inmemek de olmaz” Güngör, artık alanı inip herkesin hayır için çalışması gerektiğini belirtti. Bu konuda, her partilinin oturduğu sitede, apartmanda, sokakta, mahallesinde, kahvesinde hayır için çalışması gerektiğini hatırlattı. Sosyal medyadan mesaj verip ben işimi yaptım modundan partililerin uzaklaşması gerektiğini de belirtti.
Güngör, geçen hafta gazeteciler ile yaptığı sohbetten edindiği izlenimlerine kendisi için çok faydalı olduğunu belirterek, bu tür sohbetleri sık sık tekrarlayacağını da ifade etti..