AK PARTİ'DE İL BAŞKANI ARAYIŞI  

AK Parti genel merkezinin olağanüstü büyük  genel kurul yapıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı partinin başına getirmesinin ardından gözler illere, teşkilatlara yapılacak kongrelere çevrildi. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de teşkilarda kongre heyecanının bayramdan sonra başlayacağını sinyalini verdi.  
Trabzon’da da tüm ilçelerde olduğu gibi Ortahisar ilçesi  ve il başkanlığı için gündeme isimler yağmaya başladı.  

Ortahisar İlçesi Başkanı Altunbaş yakın çevresine artık Ortahisar’da devam etmeyeceğini hedefinin yerel yönetimler veya il yönetimi olabileceğini söylüyormuş.  

Altunbaş’ın yönetiminden de çok sayıda isim gerek Trabzon’da gerek Ankara’da başkanlık için kulis atıyormuş. Sadece yönetiminden değil, dışardan da birçok isim var Ortahisar İlçe Başkanlığına talip olan.  
İl Başkanlığı için ise Revi’nin ekibi beklemede. Revi olmazsa kendi yönetiminden çıkacak aday sayısı 5’i geçer diye tahmin ediyoruz.  

Ankara’dan Mustafa Usta ismi kulağımıza gelse de Usta’nın böyle bir şeyden haberi olmadığını ve kesinlikle böyle bir görevi istemediğini belirtelim.  

Usta ‘Biz hizmet adamıyız, bize git mahallede toplantı yap, bu partiye hizmetkar ol deseler yaparız, ama öyle il başkanlığı falan talebimiz asla olamaz. Bizim gayet başarılı bir il başkanımız vardır’ ifadelerini kullandı.  

Hasan Dilekoğlu’nun ismi de kulislerin en çok konuşulanı,  

Revi varken aday değilim diyen Dilekoğlu Revi aday olmazsa en kuvvetli isimleri başında geliyor.  


Birde Abdullah Özer ismi var ki. Kendisini her ne kadar olumsuz davranışları yüzünden  istifası alınan yönetici olsa da, referansı çok büyük yerdenmiş.  

Özer için duyumlarımıza göre UND Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ricada bulunarak her şeyiyle Özer’e kefil olduğunu ifade etmiş.  

İl Başkanlığı için sürpriz bir diğer isim ise Hüseyin Balaban. İddialara göre Trabzonspor Başkanı Balaban ismini öne çıkaran kişi imiş, Aslında hiç siyasetle işi olmaz ama, siyasi kulislerden sızan bilgi bu şekilde.  
Temel Altunbaş ve İbrahim Keskin isimleri de kulislerde konuşuluyor, Altunbaş için olumsuz düşünce sarf eden şimdiye kadar olmadı, fakat kendi kararlarını alma noktasında tavizsiz olan Altunbaş’ın genel merkezin dediğim dedik politikasına pek uymayacağı ifade ediliyor.  

Keskin için ise Maçka’da girdiği seçim gündeme getirilerek ilçede seçim kaybeden birinin yeniden isminin gündeme getirilmesini doğru bulmadığını ifade edenler çoğunlukta.  
Revi devam eder mi etmez mi sorusunun cevabı ise bugüne kadar ki yorumlarından çıkardığımız kadarı ile edecek. Ama bu kez kendi ekibini kurmak şartıyla…   
 
OF ÇILGINLIĞI SÜRÜYOR  

Trabzon’un Of ilçesinde açılan OF harf plaka çılgınlığı sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Olcay Saral, “O harfine uygulanan ambargoyu OF ile delen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya OF severleri adına teşekkür ediyorum” demişti. 

Peki O ve F harflerinden oluşan plakanın çıkarılmasının kimler var? Bu plakanın çıkarılmasında Of Kaymakamı, Of Belediye Başkanı, Ak Parti Of İlçe Başkanının büyük emeği varmış. Tabi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da oluru alındı… 

O-F harflerinden oluşan ve OF ilçesini direk plakasına almak isteyenler bu plakaları bağış karşılığında temin edebiliyor. Peki kimlerde var OF seri plakası. 

İlk olarak 61 OF 061 plakası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya verilmiş. Bakan Soylu’nun ardından 61 OF 001 plakası Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’na verildi. AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu da OF plakasını aracına takan isimlerden. Başkan Terzioğlu’nun plakası ise 61 OF 034 oldu. 61 OF 999 plakası da Of Ticaret Odası Başkanı Erdal Saral tarafından alındı.  
Evet OF plaka çılgınlığı sürüyor. Bakalım önümüzdeki günlerde başka hangi OF’lulara rastlayacağız… 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde trafik kazası geçiren Of İlçe Başkanı Terzioğlu’nun babasının durumunun iyiye gittiğini öğrendik. Kendisine acil şifalar diliyoruz.  

TRABZON’DA BÜYÜK SEÇİM 

Trabzon’un ekonomide can damarlarından olan Trabzon Büyük Sanayi Sitesi derneğinin seçimleri 2014 yılının Haziran ayında gerçekleştirilmiş mevcut başkan Ayhan Arpacı yeniden başkanlığa seçilmişti. 
Başkan Arpacı, sanayi bölgesini daha güzel yerlere getireceğini ve var gücünle çalışacağının sözünü vermişti. Fakat sanayi içinde beklenen mana da bir değişiklik olmadı. Arpacı’nın tır garajını dizayn edip değerlendirme planına da Büyükşehir müsaade etmedi.  
Aradan 3 yıl geçti. 
Şimdi tekrar seçim dönemi geldi. 

Bu ay içinde Büyük Sanayi Sitesi’nin seçimleri gerçekleşecek. Şimdilik tek aday mevcut başkan Ayhan Arpacı.   

İlk seçim tarihi belirlendiğinde yeterli çoğunluk sağlanamazsa tekrar seçim günü belirlenecek ve katılıma bakılmaksızın seçim yapılacak. Bu seçimlerin sanayi bölgemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.  
Büyük Sanayi Sitesi şehir için çok önemli. Çünkü Trabzon’un ekonomisi açısından Trabzon Büyük Sanayi çok önemli.. Trabzon Büyük Sanayi Sitesi derneğinin 350 üyesi var. Sanayi sitesinde ise yaklaşık olarak 2 bin kişi istihdam ediliyor. Günde de sanayi sitesine yaklaşık olarak 4 bin araç girişi gerçekleşiyor.  

TRABZON AK PARTİ'DE DAMAT TEPKİSİ 
 
Türkiye’nin dört bir yanında FETÖ operasyonları yakinen takip ediliyor. İki ismin tahliyesi gündemden düşmüyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı olan Ömer Faruk Kavurmacı’nın ve TBMM eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter’in FETÖ soruşturması kapsamında tahliyeleri tepkilere neden oluyor. 

Sadece muhalefetin değil her kanattan tepkiler geliyor. Ak Partili yerel yöneticiler de Ak Partili önemli isimlerin damatlarının serbest bırakılma olayına tepki gösteriyor. 

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi serbest bırakılmalara dikkat çekerek, “İki gün sonra tahliye edeceğin adamı tutuklayıp da milletin kafası karıştıranların acaba ne planları var?” sözlerini paylaştı. 


Ak Parti Trabzon il yöneticilerinden de damatların serbest bırakılmalara tepkiler yağıyor… 
Yani; “Eğer suçlu kim ise cezasını çeksin. Onları koruyan isimler olmasın. İsterse en yakınlarındakiler Ak Parti’nin önemli isimleri bile olsa cezadan kurtulmasınlar” çağrısı yapıyorlar. 
 
HEKİMOĞLU BAŞKAN OLURSA! 

Ramazan ayı yoğunluktan dolayı bir araya gelemeyenleri bir sofrada buluşturuyor. Hemen hemen her akşam ayrı bir yerde ayrı bir iftar programı düzenleniyor. Önemli isimlerin buluştuğu iftar sonraları sohbetlerde de önemli kulisler dönüyor. MÜSİAD Trabzon Şubesinin iftarı sonrası Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Murat Aras, Milletvekili Muhammet Bata’nın Danışmanı Oğuz Özbakan, Milletvekili Köseoğlu’nun danışmanı Necmettin Kumuş, Gazeteci Altuğ Atalay,  gazeteciler ve dostları çay içerek sohbet etti. 

Sohbetin konusu Türkiye, Trabzon ve Trabzonspor oldu... 

Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu gazetecilere gazeteciler cemiyeti yönetiminde kadın yönetici bulunduğundan dolayı tebrik ettiğini ve her yerde örnek gösterdiğini dile getirdi.  
Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri ise bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Burada söze işadamı  Celil Hekimoğlu girdi. Trabzonspor başkan adayı olan ve az bir oyla seçimi kaybeden Hekimoğlu, "Bende Trabzonspor’da başkan olursam  yönetiminde bir ilki gerçekleştirerek kadın yöneticilerinde olduğu bir ekip kuracağım" ifadelerini kullandı.  

Milletvekili Köseoğlu kendisini tebrik etti.  


Şimdi merak edilen ise Hekimoğlu başkan olur da bu projesini hayata geçirmek isterse acaba o kadın yönetici kim olur?                         
 
TS’DE ALTYAPIDA NELER OLUYOR  
 
Trabzonspor’da altyapıdan sorumlu olan Adem Beder, Murat Dizdar ve Cem Bağcı ile ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor. 
 
Murat Dizdar ve Cem Bağcı’nın görevlerine son verildikleri ve altyapının başına ise İhsan Derelioğlu’nun getirildiği iddia ediliyor. 
 
Ancak Amatör Branşlar Koordinatörü Adem Beder, kendisinin böyle bir karar almadığını söyledi. 
 
Murat Dizdar ile Cem Bağcı’ya da henüz tebligat yapılmadığı öğrendik. 

 
Yoksa daha üst mevkiden böyle bir görevden alma mı gerçekleştirildi henüz bir ses yok. 
 
Daha önce de Antalya’da Türkiye Finalleri’nde Adem Beder ile Cem Bağcı arasında tartışma yaşandığı ve Beder’in, Bağcı’nın görevine son verdiği iddia edilmiş ancak Beder bunu yalanlamıştı. 
 
Teknik Direktör Ersun Yanal’ın ise, Murat Dizdar ve Cem Bağcı’ya sahip çıktığı ve altyapıda onları görmek istediği, bu nedenle de yapılan haberlerin spekülasyondan ibaret olabileceği tartışılıyor.