PEKŞEN’İN AÇIKLAMALARI KAFA KARIŞTIRDI 

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde Yaptığı basın açıklamasında, özellikle Karadeniz Bölgesi ile ilgili bahsettiği ücretsiz yer, ücretsiz enerji, ücretsiz istihdam, vergiden muafiyet gibi teşvikler Trabzon kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 
Pekşen’in bu açıklamalarını okuyan çok sayıda işadamı sizleri arayarak ‘Bu teşvik paketi var da eğer bize söylenmiyorsa.... Diye serzenişlerini sıraladılar. 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu’da böyle bir teşviğin olmadığını her ne kadar arayan işadamlarına anlatmaya çalışsa da ‘Koskoca milletvekili söyledi yalan mı konuşacak, siz biliyor da söylemiyor musunuz’ gibi tepkilere maruz kaldı. 
Konuyla ilgili hemen Pekşen’i aradık. Bu teşvikler gerçekten Trabzon için var mı? Dedik. Cevabı ‘Tabi ki var, Ağustos ayında meclisten çıkan bir şey ama ne kadar acı ki koskoca TTSO bununla ilgili kimseyi bilgilendirmiyor. Türkiye’nin her tarafından bu konu birinci gündem ama Trabzon’da ses yok. Bende özellikle bunun için basın toplantısı yaptım ki bölge sanayine faydamız olsun. 

Aşağıdaki linkleri tıklayarak kanun hükmündeki kararname ile teşvikin faydalarını okuyabilirsiniz. 



GENÇ O HESABI KAPATTI!

Trabzon’un son dönemlerde özellikle halka yakınlığı ile popülaritesi yükselen Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, gece gündüz demeden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Merkez belediye olmanın ağır sorumluluğunu sırtında taşıyan Genç ile ilgili de zaman zaman ortaya ilginç iddialar atılıyor. Belli ki çekemeyeni çok. Geçtiğimiz günlerde de yine böyle bir iddia sosyal medyada zaman zaman sadece ama sadece AK Parti’lilere gönderme yapan bir facebook hesabı tarafından yapıldı. 
Genç’i son dönemdeki tartışmaların içine çekme maksadıyla yayınlanan bu paylaşım sonrası şehirde herkes birbirine Ahmet Metin Genç nerede sorusun sordu. Oysa Başkan rutin ziyaretlerine devam ediyordu. Basın ofisi anında çalışmalardan bir haberle sıkıntı olmadığını kanıtladı ama haber yayıldıkça yayıldı. Arayan herkese böyle bir şey olmadığını söylesek de, he acaba diyenler teyit istedi. Bizzat aradık, başkanın yerini ve düşüncelerini bir sonraki gün aktardık. O zaman millet bunun bir oyun iftira olduğunu anladı.
Ama Genç kendisine atılan bu iftiranın peşini bıraktı. Hukuk bürosu anında harekete geçti ve sayfanın yayın yaptığı açıldığı yer tespit edildikten sonra sayfa kapatıldı. Şimdi herkes bu sayfanın kime ait olduğunu merak ediyor. Tak adı Mehmet emin olan sayfanın bir AK Parti’li tarafından yönetildiği yüksek sesle dillendiriliyor. Bakalım Siber Suçlar bu ismi bulabilecek mi, Ahmet Metin Genç bi ismi kamuoyuna açıklayacak mı?

CHP BÜYÜKŞEHİRİ DESTEKLEMEMİŞ!

61saat.com ekibi olarak siz değerli okurlarımız için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Spordan siyasete, sorunlardan yatırımlara kadar takip ediyoruz. 
En doğru bilgilerle beraber haberlerimizi sizlere sunuyoruz. TBMM tatile girdiği için Trabzon milletvekillerini de adeta sorguya çekip Trabzon için ne yaptıklarını sizler adına sorguluyoruz. 5 milletvekilimiz ile çok faydalı sohbetleri hep birlikte okuduk izledik. Özellikle darbe gecesi anıları çok ama çok önemliydi büyük ilgi gördü. Şehir dışından ve yurtdışından çok sayıda tebrik telefonları aldık. AK Parti Milletvetilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora ve CHP Milletvekili Haluk Pekşen ile şehri masaya yatırdık. 

Konuşulmayanları konuştuk, sorulmayanları sorduk.. Önümüzdeki günlerde de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile müsait olduğu an söyleşi gerçekleştireceğiz. CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ile gerçekleşen sohbetimizde Trabzon’un büyükşehir olma durumunu konuştuk. Faydası olup olmadığını sorduk. Kendisi aslında konuya girmişti ve Trabzon’a yazık olduğunu ifade etmişti. Kendisi CHP’nin o süreçte büyükşehir olmayı istemediğini ve bunda da haklı olduklarını söyledi. Röportaj esnasında kendisine o dönem CHP’ninde büyükşehri desteklediğini hatırlattık. Fakat dün gelen bir uyarıyı da sizlere aktarmadan geçemeyeceğiz. Çünkü o dönem toplanan imzalar şehrin belediye başkanı Volkan Canalioğlu’na verilmişti. 

Sitemizi arayan duyarlı bir okurumuz o dönem kampanyayı CHP’lilerin değil Genç müzisyenler Derneği’nin başlattığını ifade ettiler. CHP’ye yakın isimler olsalar da uyarılarını görmezden gelmek olmaz. 
Genç Müzisyenler Derneği’nin de imza kampanyası yapıp imzaları da dönemin belediye başkanı Canalioğlu’na teslim etmişler.  
Bazı CHP’liler de bize durumu şöyle ifade etti: “Dönemin Valisi Nuri Okutan’un Trabzon Büyükşehir olmalı çağrısı üzerine Genç Müzisyenler olarak imza kampanyası gerçekleştirdik. İnternette 20 binin üzerinde vatandaştan destek aldık. Ve dönemin Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’na ilettik. Ama bunu CHP olarak yapmadık. Yani CHP’liler Büyükşehir için imza kampanyası düzenlemedi.



1 BAKAN 4 VEKİL VE TEŞKİLATLAR

Trabzon’da 1 Kasım seçimleri sonrasında bakanlar kurulunda yer alan Süleyman Soylu’ya büyük bir ilgi vardı. Şehirde bugüne kadar bütün bakanlara olduğu gibi kendisine de büyük ilgi oldu…
Ama Ak Parti teşkilatları Bakan Süleyman Soylu’ya gösterdiği ilgiyle birlikte diğer 4 vekili biraz unuttu gibi…

Yani Ak Parti teşkilatları bakana gösterdiği ilgi ve alakayı milletvekillerine göstermiyor. Meclise giren ve Trabzon’u temsil eden Milletvekilleri, şehre sessiz sedasız geliyor ve kendi düzenlediği programları gerçekleştirip gidiyordu. Son günlerde biraz olsun bu gelenek kırıldı.  

Aslında vekiller, şehrin projelerinin Ankara’da takibi için çok önemli. Görev bölümünü kendi aralarında sistematik bir şekilde yapmışlar ve azami gayret gösteriyorlar. 

İçişleri Bakanlığına atanan Süleyman Soylu, artık daha da önemli görevler üstleniyor. Şehrin sorunlarıyla her zaman olduğu gibi bundan sonra da ilgilenecektir ama 4 milletvekilinin enerjisinin daha fazla kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Trabzon ile ilgili artık Bakan Soylu’ya daha fazla güç vermeleri gerekiyor. Bunun da aslında gayet farkındalar ve Trabzon’a geldikleri günden bu yana dur durak demen köşe bucak çalışıyorlar. 

Teşkilatlar milletvekilleri ile birlikte daha yakın temaslarda bulunursa ve onlarla şehrin projelerini masaya yatırsa önemli gelişmeler sağlanacaktır. İl yönetimi olsun, ilçe yönetimi olsun yerel yönetimler olsun milletvekillerimize her zamankinden daha fazla destek olmalı, kol kanat germeli. 

 O PARTİ NE YAPMALI?

CHP Trabzon teşkilatları zaman zaman etkinlikler gerçekleştirse de bir türlü istenilen aşamada çalışma sağlayamadı.
CHP Trabzon teşkilatı şehir adına bir şeyler yapmak için Milletvekili Haluk Pekşen’i beklememelidir. 
Pekşen Ankara’da çalışmaları takip ederken muhalefet şehirde daha fazla gezmeli ve etkin olmalı…
Bunu CHP üyeleri söylüyor…

Vekil dışında teşkilat olağan durumların dışındaki konularda biraz donuk kalıyor. 
Hazır yazılı basın açıklamalarının yanı sıra olay yerine giderek sorunlara dikkat çekmek gerekiyor…

Bir zamanlar 
Volkan Canalioğlu’nun fındık bahçesinde basın toplantısı gerçekleştirmesi,
Ahmet Kaya’nın hava kirliliğini göstermesi için Boztepe’ye çıkması,
Yavuz Karan’ın Erdoğdu Sağlık Ocağına giderek tabelasına TC yapıştırması gibi…
Evet İl Başkanı Turgay Güngör ilk kez İstanbul’da toplantı gerçekleştirmek gibi önemli çalışmalara imza attı.

Bunu şehirde daha fazla yankılatması ve teşkilatını çalıştırması gerekmektedir…

LOCA VE 1 MİLYON LİRA!

Trabzonspor’da kombine ve loca çalışmaları sürüyor…
Bordo mavili yönetimde milyon dolarlık servetleri bulunan yöneticiler var…
Bu isimlerden loca satın alanlar varmış…
Ama duyumlara göre yöneticiler loca fiyatlarında indirim yaparak satın alacakları söyleniyor…

Trabzonspor kulübü hangi yöneticinin ne kadar para vererek loca satın aldığını şeffaf bir şekilde açıklaması gerekiyor. 
Loca satımı için çalışmalar sürüyor. 

Kurulan özel ekip, kurumlarda ve listede yer alan işyerlerinde sunum yapıyor. Fiyatlar ise dudak uçuklatıyor.
3 yıllık için 100 bin Euro’dan başlayan loca fiyatları 300 bin Euro’ya kadar çıkıyor..
Bu rakam yaklaşık 1 milyonu aşıyor ediyor..

Trabzon’da bu rakamı verebilecek firma sayısı yok denilecek kadar az. Bordo maviye gönül verenler her ne kadar takımına destek olmak istese de bu rakamları veremeyeceklerini belirtiyor.
Ayrıca bu fiyatlara karşı Loca hizmetinin daha da doldurulması bekleniyor..

Bu fiyatların içersinde 
takımla beraber deplasmanlar,
Avrupa maçlarına biletler gibi imkanlar da sunulması isteniyor…

Fazla zaman geçmeden yönetimin, kaç loca satıldığını ve kaçının satım aşamasında olduğunu kamuoyuna duyurması bekleniyor.