SEÇİMLİ GENEL KURUL GİBİYDİ

Trabzonspor’un dünkü genel kurulu öylesine hareketli, öylesine heyecanlı öylesine gergindi ki, sanki seçimli genel kurul varmışçasına… Salon, aynı seçimli genel kurulda olduğu gibi taraflara bölünmüştü. Bir tarafta Muharrem Usta’cılar, bir tarafta İbrahim Hacıosmanoğlu ekibi, bir tarafta Celil Hekimoğlu grubu... Herkes kendi adamı konuştuğunda alkışları kopardı. En çok alkışı kim aldı derseniz, İbrahim Hacıosmanoğlu da, Muharrem Usta da konuşmaları ile yoğun alkış aldı. Ayakta alkışlanan isim ise İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Çünkü Hacıosmanoğlu aylardır bir kelime bile etmiyordu ve dünkü genel kurulda adeta içini döktü Usta’ya adeta savaş açarcasına bir konuşma oldu. Usta genelde alttan alan taraf gerginlik olmaması için mücadele eden tarafta….

GENEL KURUL’DA USTA MI KAYBETTİ

Dünkü genel kurulda gol yiyen demeyelim de geri adım atan taraf Muharrem Usta oldu. Her soruya cevap vermedi. Mesela İstinye’deki milyarlık arazi… Muharrem Usta’nın bu sorusu havada kaldı. Usta buna cevap vermekten çekindi. Susmak suçu kabullenmektir mi diyelim, yoksa genel kurulun konusu değil mi diyelim… Onun yorumunu sizlere bırakıyoruz. Bir diğer konu ise Gökhan Saral’ın tweetlerinin silinmesi meselesi idi. Usta’nın FETÖ ile mücadelesine destek yönünde tweet atan Gökhan Saral’ın tweetlerini Muharrem Usta sildirdir mi? Gökhan Saral gerçekten kendi düşüncelerini açıklamak konusunda özgür değil mi?

O değilse demek tüm yönetim kurulu üyeleri üzerinde böyle bir baskı var. Bizim bildiğimiz Gökhan Saral doğru bildiğini söylemekten geri kalmayan bir işadamı, fakat belli ki yönetimle arasının bozulmaması adına Usta’nın sözünü dinlemek zorunda kalmış. Dünkü genel kurulun en haklısı, salonun ayakta alkışladığı İbrahim Hacıosmanoğlu’muydu, yoksa Trabzonspor hepimizin ben yarın bırakayım ama kim gelirse gelsin benim yaptıklarımı yapmak zorunda diyen Usta mı? Bu tartışılır. Fakat bir konu var ki o da Kartal’daki arazinin tahsisi ve satışı. Bu konuyu belli ki Muharrem Usta çok hafife aldı. Trabzon kamuoyunun ve gündemini yakınen takip etseydi dün bu olayın yaşanacağını görebilirdi. Belli ki yeteri kadar lobi ve algı operasyonlarını takip edemiyor ve ekibi bu konuda kendisine gereken enformasyonu sağlayamıyor. Hal böyle olunca Kartal konusunda Muharrem Usta geri adım atmak zorunda kalarak bir nevi hanesine eksi puan yazdırdı. Kartal bizim değil diyen Muharrem Usta kendisinin olmayan bir yerin satışı için yetki isteyerek aslında kafaları çok karıştırdı.

KONGREDE O BELEDİYE BAŞKANI DA TEPKİ ALDI

Genel kurulda çok bütünleştirici bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’te başta büyük alkış aldı. Fakat sonrasında kürsüye çıkanlar Ahmet Metin Genç’inde taraflı konuştuğunu Kartal projesinin satışını isteyerek delege üzerinde algı operasyonu yaratmaya çalıştığını belirterek kendisine tepki gösterdi.

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun da Ahmet Metin Genç’e yönelik eleştirileri çok ağırdı. Hacıosmanoğlu ‘Benim dönemimde de Kartal için önemli çalışmalar yaptım. Satışı için değil ha orayı devletten almak için. Hem de 4 milyon gibi bir rakama. Bugün rakam 12 milyon olmuş. Nasıl olmuş bilmiyorum. Ama Sayın Ahmet Metin Genç biz burayı satın almak istediğimizde ortalık ayağa kalktı. Biz hırsız mıydık, neden o zaman bize destek olmadınız, şimdi satışı için başkana destek istiyorsunuz’ diyerek Ahmet Metin Genç’e hiç beklemediği bir tepki gösterdi. Salonda herhangi bir milletvekilinin olmayışı da genel kurula katılanlar tarafından eleştirildi. Trabzonspor’un sahipsiz olduğunu belirten delegeler bir milletvekilinin nezaket gösterip genel kurula katılmamasına tepki gösterirken bazıları da katılsalar da olay siyasi olarak değerlendirilebilirdi diyerek katılmamalarını doğru buldu.

SALONUN KAHRAMANI O OLDU

Dünkü genel kurulda divan başkanı Şükrü Kuleyn’in yönetimini eleştirenler olmadı mı? Oldu tabi ki. Özellikle konuşmaların sınırlandırılmaması konusunda eleştirildi. Fakat burada eski başkan ile yeni başkana böyle bir kısıtlama konulmayacak olduğunu herkes bilmeliydi. Ayrıca Kuleyn gerektiği yerde gereken uyarıları da birkaç kez yapmaktan geri kalmadı.

Genel Kurul’da Divan Başkanı Ali Sürmen’in konuşmaları çok ama çok yerindeydi. Salonu bir nevi sakinleştirdi. Muharrem Usta’ya alttan alttan eleştirilerde bulundu. Bizce en önemli eleştirisi ‘Birlik beraberlik sadece mikrofonda değil, diğer zamanlarda da olmalı’ diyerek büyük alkış aldı.

Evet bu konuda Muharrem Usta sadece muhalifleri tarafından değil yönetimin içindeki isimler tarafından da büyük eleştiri alıyor. Kendi yönetimindeki isimler bile kapalı kapılar ardından Muharrem Usta’nın kulübe tek başına yönettiğini farklı görüşlere değer vermediğini, bu konuda paylaşımcı olmadığını kendi yönetimindeki isimlerinde sıkça dile getirdiğini ifade edelim. Genel Kurul’da Hayrettin Hacısalihoğlu’nun konuşması da dikkat çekti fakat Hacısalihoğlu da bayağı gergindi kendisini uyaranlara sırt çıkışlar yaptı. Bu esnada kendisine en sert tepkiyi ise Trabzonspor yönetim kurulu üyesi Gökhan Saral Gösterdi. Saral sinirlenerek ‘ne konuşuyorsun be, ne biçim konuşuyorsun, bitir artık’ tepkisine Hacısalihoğlu sen sus sana mı soracağım ne konuşacağımı dedi. Gökhan Saral söz istedi ama Divan kendisine söz vermedi. Hacısalihoğlu’nun özellikle şehir hastanesi ile ilgili eleştirisi de yerindeydi.

Muharrem Usta’ya ‘Kullanım hakkı sadece sende olan Akyazı ile ilgili hastane yapılacak deniyor sen haberim yok diyorsun. Yanı başında hastaneye neredeyse başlanacak ama sende ses yok. Nasıl başkansın’ ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’DE NEZAKETSİZLİK!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde geçen haftanın tartışma konusu Düzköy Belediyesi idi. Belediye Başkanı Abidin Çelik Düzköy’ün üvey evlat muamelesi gördüğünü bir önceki toplantıda dile getirmişti. Son toplantıda da Çelik söz almak istedi. Fakat Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Seyfullah Kınalı ‘Başkanın kapısı herkese açık gider ona anlatırsın’ dedi ve büyük tepki aldı. Çünkü yaptığının her ne kadar cezai müeyyidesi olmasa da iç tüzüğe aykırı bir davranıştı. Genel kurulda gündeme geçilmeden söz isteyen her meclis üyesine söz verilmek gereklidir. Yoksa meclis üyelerinin orada ne işi var. Konuyla ilgili CHP’li meclis üyesi, “Ayıptır. Seçilmiş kişilerin her konuda söz alma hakkı vardır. İç tüzük gereği günden dışı konuşacak olanlar da gündeme geçilmeden söz alabilir. Gündeme geçildiğinde de yine gündemle ilgili söz isteyene söz verilir. Seyfullah Kınalı ayıp etmiştir. Büyükşehir belediyesi meclis başkan vekiline yakışmayan bir davranış sergilemiştir’ ifadelerini kullandı.

Meclisler özgür platformlar olmalıdır. Eğer muhalefetin sesi kısılacaksa o üyelere oy verenlerinde sesi kısılıyor demektir. Kısa zamanda bizce Abidin Çelik’e yapılan muamele ile ilgili meclis bir özür dilemelidir.

LİYAKAT BU OLSA GEREK

Sanat Şehri Trabzon da Perşembe Cuma ve Cumartesi akşamları Atapark’taki Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan sahnesi tıklım tıklım doluyor. Bileti son güne bırakan yer dahi bulamıyor. Perşembe akşamı Midas'ın Kulaklarını İzledik yine salon tıklım tıklım. Bu yeni bir şey değil aslında Trabzon tiyatroya olan ilgisinden hiç vazgeçmedi ve bu beni oldukça ama oldukça mutlu ediyor. Ayrıca sahnede oyun başlıyor diyerek elindeki zil ile gelen ve salonu oyuna hazırlarken coşturan güldüren motive eden oyunda muhteşem bir performans sergileyen bu şehrin genlerinde sanat var diyen Uğur Keleş iyi ki bu tiyatronun müdürü olmuş iyi ki Trabzon da! Diyesi geliyor insanın. Hani bir atasözü var ya bir ömür boyu mutlu yaşayacaksan yaptığın işi severek yap. İşte işini severek yapan Uğur Keleşi bu makama atayanları da tebrik ve takdir ediyorum. Liyakat dediği budur adamın adamını değil işin adamı ne bir yerlere getirmektir. Salon dolduran izleyiciler ve sahnede bir buçuk saat boyunca bir

salon dolusu insanın dikkatlerini bir saniye bile üzerinden alamadığı oyuncuları ile Trabzon Devlet Tiyatroları Müdürü Uğur Keleş’i bir kez daha ayakta alkışlıyorum ve sanat şehri Trabzon da daha çok sanat daha çok daha çok sanat diyorum.



BAKALIM AK PARTİ TRABZON’DA SINAVI GEÇECEK Mİ

18 Aralık Trabzon için önemli bir gün. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Akyazı’nın açılışını yapacak. Teşkilatlar, valilik, bakanlıklar teyakkuzda. Fakat hafta sonu olması okulların, devlet dairelerinin kapalı olması akıllara Akyazı nasıl dolacak sorusunu getirdi.

İPTALLER GELDİ

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın iki önemli sanatçı ve dans grubu için girişimleri başlamıştı.

Dün akşam İstanbul'da yaşanan hain saldırı sonucu Akyazı'daki konser, dans ve eğlence programları iptal edildi.

Burada önemli olan Ak Parti’nin vereceği sınav. Trabzon’da 100’binin üzerinde üyesi olan Ak Parti bakalım Akyazı’daki 40 bin kişilik stadyumun dolması noktasında bu övündüğü 100 bin kişilik üyelerini harekete geçirebilecek mi?