O FOTOĞRAFA BÜYÜK TEPKİ
Önceki gün, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, muhtemelen Fanatik Gazetesi’nin bürosunda gazetenin genel yayın yönetmeni ile bir araya gelerek, söyleşi yaptı.
Trabzonspor’da bu söyleşide gündeme, söyleşiye servis edilen fotoğraf oturdu. Trabzonspor taraftarları, habere servis edilen fotoğrafta, gazetenin genel yayın yönetmeninin Başkan Usta’nın karşısındaki oturuşu büyük tepki topladı.
Ülgen’in karşısındakine saygısız bir şekilde koltukta yayılarak oturur vaziyetteki hali, söyleşinin önüne geçti. Başkanın söylediklerini ne yazık ki, kimse çok dikkate almadı. Bütün bir camia o fotoğrafta, Necil Ülgen’in halini tartıştı.
Bu fotoğraf yılların gazetecisi Ülgen tarafından bilerek mi servise kondu.
Kendini güçlü göstermek için mi?
Yoksa tesadüf mü?
Biz bunun tesadüf olduğuna pek inanamıyoruz.
Sanki bir algı için konuldu.
Bir kulüp başkanının karşısında yayılarak oturmak, bacak bacak üstüne atmanın kurallarını hiçe sayarak nerdeyse beli ile koltuğa oturur vaziyetteki anı servis etmek, Trabzonspor başkanına saygısızlıktır.



Ve elbette Trabzonspor başkanı da karşısındaki bu saygısız adama gerekli ikazı yapmalıydı. Hatta, fotoğraf servise konulduğu an uyarmalı, Trabzonspor’un medya departmanı devreye girerek, fotoğrafın yayından kaldırılmasını istemeliydi.
Başkan Usta, karşısında böyle duran adam birkaç laf etmeliydi.
Ve bundan sonra bu saygısızca pozisyon verenlere karşı da özel söyleşilerinde Başkanın mesafeli olmasını bekliyoruz.
Necil Ülgen’in benzer söyleşileri yaptığı başkanlarla servise koyduğu böyle fotoğrafı varsa, sözlerimizi geri alırız.

İHO’NUN KARŞISINDA AYAKTA DURDU
Necil Ülgen, Trabzonspor’un bir önceki başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile de Fanatik’in merkezinde söyleşi yaptı. İHO, Ülgen’e önemli açıklamalarda bulundu. O söyleşiye işte bu fotoğraf kondu. Hacıosmanoğlu da ayakta, Ülgen ve diğer çalışma arkadaşları da.



Ülgen’in Aziz Yıldırım’ın karşısında el pençe durduğu fotoğraflar da var. İsteyen, sosyal medyadan bulabilir.
Ülgen’in, İHO ile söyleşisinde servise koyduğu fotoğraf ile Usta ile söyleşisinde koyduğu fotoğraf arasındaki farkı, kamuoyunun taktirine bırakırken, Usta’ya yeniden çağrı yapıyoruz..
Ülgen’e tavrını koy.

SERDAR BALİ’NİN TFF’YE ATANMA SÜRECİ
Hasan Gençoğlu’nun TFF, bölge sorumluluğu çok uzun süreden bu yana devam ediyordu. Gençoğlu, uzun süreli görevi nedeni ile de yıpranmıştı. Ulusoy’a yakın bir isimdi ve O’nun döneminden bu yana o koltuktaydı. Trabzon özelinde de bir çok ismin, o koltukta gözü olduğu biliniyordu.
Serdar Bali’nin atamasında ise son derece sürpriz gelişmeler oldu.



Bali’nin o koltuk hiç aklında değildi. Böyle bir şeyi de düşünmüyordu. Ama, Başta Bakan Süleyman Soylu olmak üzere bir yakın dostu, o koltuğa atanması ile ilgili öneri getirdiğinde, Bali’nin ilk şartı, Gençoğlu’nun mağdur edilmemesiydi. Gençoğlu, TFF kararı ile bir üst göreve atandı. Müfettiş olarak, koltuk boşa çıktı.
Koltuk boşa çıkınca hemen taliplileri de ortaya çıktı.
Bu isimlerden biri de Hikmet Öksüz’dü.
Öksüz’de iyi lobi yaptı ama Serdar Bali’ye bu görev daha önce teklif edildiği için Bali, öne çıktı ve bugün Bali’nin TFF’de görevlendirme yazısı imzalanacak.
Bali’ye başarılar diliyoruz.

MEDİCAL PARK’A ALTERNATİF ULAŞIM
Maç günleri, Akyazı’ya gidiş ve gelişler tam bir eziyet oluyor. Ve öyle görülüyor ki, bu eziyet sürecek. Zira çevre düzenlemesi hala yapılmadı. Yapılsa da alternatif çözümler üretilecek. Bunlardan biri de raylı sistem. Sisteme şimdi başlansa, her halde 10 yılda zor biter.
Buradan biz ilgililerin dikkatine bir öneri getiriyoruz.
Denizin müsait olduğu anlarda, deniz yolu ile Akyazı’ya taraftarın taşınması. Bunun için hazır gemi de var. Mavi Saray, deniz seferi yapıyor. Ganita’dan taraftarı alır, Akyazı’ya getirir. Tek sorun Akyazı açıklarında bir iskele yapımı. Bu da pek ala yapılabilir.



Mavi Saray’ın işletmecileri ile konuştuk.
Biz hazırız diyor.
En az birkaç seferde 3 bin taraftar taşır. 3 bin taraftar demek bin 500 araç demek. Otomatikmen bin 500 aracı Akyazı trafiğinden çekmiş olursunuz.
Öneri biraz uçuk gibi gelebilir.
Gelmesin, ciddi şekilde düşünülsün.
Hem deniz yolu ile stada ulaşmak da tam bir karnaval havasında olur. Renk katar şehrin spor kültürüne.



YANAL VARKEN OLMAZ...
İkide bir Trabzonspor’da teknik menajerlik işi şişirilip duruyor. Trabzonspor’a teknik menajer olacaksa o Özkan Sümer’di. Sümer’i bile kabul etmeyen Ersun Yanal, takımda olduğu sürece, teknik menajerlik olmayacak. Usta da bunu çok istemesine rağmen, Yanal’ı geçemiyor ya da üzmek istemiyor. Ya da şöyle diyelim, baskı yapmak işine gelmiyor.



BENDE ÇAMBURNU’NA GELECEĞİM!
Ve şimdi Çamburnun’da olay yerinden basına açıklama yapma sırası CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’de.
Pekşen, kutlular çöp tesislerinin atık sularının Çamburnu’nun o güzelim kıyılarını kirlettiğini belirterek “ Daha önce plaj yeşil bayrak almıştı. Belediye Başkanı geri alınan yeşil bayrağın hesabını versin…” derken bir başka tespitte de bulundu ve Çamburnun’daki tesislerin kanalizasyonunu sordu.
Bu arada, Pekşen’in Trabzon’da medya danışmanlığını yapan Osman Cudi Yılmaz üç günden bu yana anılan bölgede. Bölgeyi fotoğraflıyor etrafta detaylı bir çalışma yapıyor. Ve bilgileri anında Pekşen’e geçiyor. Pekşen’in Trabzon’a gelip, Çamburnu’ nda medya ile birlikte iddialarını olay yerinden seslendirecek oluşu da yeniden gündemi belirleyecek gibi.