ALDIĞI DAVETİYEDE BAKIN NEYİ ELEŞTİRDİ?

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantıları dün başladı.

Toplantıda Büyükşehir Belediye meclis üyelerinden Musa Öztürk, evladının düğünü için Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na verdiği davetiyeyle bütün meclis üyelerini düğüne davet etti.

Başkan Gümrükçüoğlu’da düğün davetiyesini mecliste okudu. Ancak burada düğün salonunun adını okuyan Başkan Gümrükçüoğlu’nun Türkçe noktasında hassas olduğu da ortaya çıktı.

Düğün salonunun ismi Türkçe ancak salonun adının İngilizce ile başlamasına esprili bir dille yaklaştı.

Salonun ismi İngilizce olarak White yazılıydı. Bu nedenle de Başkan Gümrükçüoğlu, “White Salon.. Neden beyaz değil de White… Rengi mavi olsa, mavi de…

Tavsiye etmiyoruz bu tarz isimleri. O arkadaştan rica edeceğim” diyerek düğün salonunun sahibiyle konuşacağını açıkladı. Aslında İngilizce isim modası Trabzon’da da ne yazık ki yaygın bir şekilde bir çok iş yerinde kullanılıyor. Türkçe varken, neden İngilizce.. Daha mı afili geliyor bilinmez ancak Başkan Gümrükçüoğlu’nun bu noktada ki hassasiyeti bakalım, Trabzon’da ne kadaretkili olacak?

GÜMRÜKÇÜOĞLU, YÖNTEM DEĞİŞTİRİNİCE

Belediye meclisinde bir ilk de yaşandı.

Normalde yoklama yapılır, ardından Başkan Gümrükçüoğlu geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirir ardından sorular sorulur ve en son meclis gündemine geçilirdi.

Ancak bu kez böyle olmadı. İlk olarak yoklama yapıldı, ardından gündem maddelerine geçildi ve daha sonra Başkan geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclisi bilgilendirip sorular bölümünü geçildi.

Tabi yoklama yapıldıktan sonra başkan direkt meclis gündemine girince soru soracaklardan olan bağımsız üye Ali Sağır, “Geçen ayın gündemiyle ilgili bilgi veriyordunuz. Şimdi neden bu şekilde” oldu dedi. Ardından Başkan Gümrükçüoğlu’da gündem sonrasında bu şekilde uygulama yapacağını aktardı.

Ve bu kez uygulama bu şekilde yapıldı. Tabi sorasında sorular bölümünde meclis üyelerinin büyük bir çoğunluğu salonda ayrılması dikkat çekti.

Meclis boş kalmadı ama meclis üyelerinin büyük çoğunluğu salondan çıktı.

Tabi bunda soruların uzaması da etkili oldu.

Özellikle ilk söz alan CHP’li üye Burhan Cahit Erdem, çok sayıda soru sordu

AK PARTİLİ VEKİLE MHP’Lİ BAŞKANDAN JEST

Milliyetçi Hareket Partili Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız 15 Temmuz süreci sonrası Ak Parti’ye yakın duruşu ile dikkat çekiyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı demokrasi mitinglerinde de, bu duruşu gözlerden kaçmayan Kurukız ile ilgili AK Parti’ye geçecek iddiları ayyuka çıktı.

Başkan Kurukız, konuyla ilgili sessiz kalmayı yeğlerken önceki gün Kızı Seda’nın düğün töreninde AK Parti Trabzon Miletvekili Salih Cora’ya büyük bir jest yaparak doğum günü pastası hazırlatarak kızının düğününde kendisine doğum günü kutlaması gerçekleştirdi.

Cora bu jest karşısında şaşkınlığını gizleyemezken Kurukız, ‘Partilerimiz farklı olsa da bu şehrin değerleri bizimde değerimizdir. Sayın vekilimiz düğünümüze iştirak edince bizde kendisine böyle bir jest yaptık’ ifadelerini kullandı.

Pasta’nın Türk Bayrağı şeklinde olması da ayrıca dikkatlerden kaçmadı.

MHP’DEN AK PARTİ’YE TRASFER VAR MI?

Kurukız’ın Salih Cora’ya yaptığı jest kulislerde bir transfer sinyali mi var şeklindeki dedikoduları ateşler diyerek direk konunun muhatabını aradık.

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız kesinlikle böyle bir düşünmediğini siyasi bırakacak olsa yine MHP’de bırakacağını belirterek ‘ Ben Türk Milliyetçisiyim, bir yerden bir yere geçme gibi bir düşüncem yok. Biz Trabzon’un milletvekilidir diye kendisine saygı gösteriyor ve Sayın Cora’yı seviyoruz, arkasında bir şey aranmamalı. Bize olan Şalpazarı’na olan sevgisi, bizi desteklemesi, bizimle yakın ilişkide olmasından dolayı ilçe halkının da kendisine ayrı sempatisi var.

Transfer kesinlikle söz konusu değildir. Benim partim düşüncem belli yolum belli.

Ben yola çıktığım arkadaşları satmam boynunu da bükmem.

Ama bu şehirde yaşıyorsak sevgi saygı çerçevesinde siyaset gütmeliyiz. Benim CHP ile de aram iyidir."

TARAFTAR YÖNETİME SESLENDİ?
Trabzonspor’da Bongonda, Kamil ve Kucka transferinin ardından bir stoper transferi yapmayı planlayan Bordo Mavililerde forvet transferi tam bir muamma içerisinde.

Mali Fair Play kısıtlaması nedeni ile forvet transferini rafa kaldıran Bordo Mavililer gündeminde ki Junuzovic, Medel ve Visca isimlerine yoğunlaştı.

Fakat bu konuda Bordo Mavili taraftarların görüşü ise tam tersi konumda.

Kadroya mutlak bir forvet transferinin şart olduğunu belirten Bordo Mavili taraftarlar NDoye ve Rodallega ikilisinin ligi götüremeyeceğine inanıyor.

Trabzonspor yönetimi ise N’Doye gönderilmeden adım atmayacağını birkaç kez bildirdi. Bakalım transfer dönemi önümüzdeki günlerde neler gösterecek nelere şahit olacağız..

O TRANSFERDE MERAK EDİLEN RAKAM

Trabzonspor, 1 aydan fazla süredir ilgilendiği Milanlı oyuncu Kucka’nın transferini geçtiğimiz günlerde nihayet bitirdi.

Oyuncu kampa gitti ve çalışmalara başladı.

Bu oyuncunun transferinde rol oynayan menajer Özkan Doğan’dı. Doğan ile Başkan Usta Muhammet Demir ve Güray Vural transferlerinde beraber çalışmışlardı.

İki isimde birbirini çok sever ve güvenir. Özkan Doğan Usta için "o Trabzonspor'un kıymetlisi" dediği biliniyor.

Fakat bu transferde Doğan adeta Avrupa turu attı Slovakya İtalya arası mekik dokudu tabi Başkanla beraber.

Sonuç olarak bu transferi bitiren Doğan tüm taraftarlar tarafından takdir edildi bize de takdir etmek düşer.

Ancak bu işin bir de maddi boyutu var ortaya türlü türlü iddialar ortaya atılmaya başlandı bile.

1 milyon Euro aldı diyen de 800 bin Euro aldı diyende.

Trabzonspor taraftarı da bu iddialardan sonra Kucka transferinde rol oynayan menajerlere verilen ücret merak edilir oldu.

Bu sorunun cevabı mali genel kuruldan önce taraftara verilip, kafa karışıklığına yol açılmamalı.