ANKET TEŞKİLATI HAREKETE GEÇİRDİ  

Türkiye’de bir ilki başararak ilk kez görüntülü anket sorgulaması ile vatandaşın ayağına giderek birebir referandum kararını soran .com ekibinin, her gün Trabzon ilçeleri ile ilgili yayınladığı vatandaş görüşleri Trabzon’un ilgi odağı oldu. Herkes bu sonuçlar üzerinden Trabzon’da bir sonuç tahmininde bulunmaya çalışırken, 61saat.com mikrofonlarına kararsız olduğunu açıklayan vatandaşlar ise ilçe başkanlarının özel takibine alındı.  

Yaptığımız anket çalışması ile ilgili görüşlerini bildiren ilçe başkanları, röportajlarda ilçelerin genel oy yapısının ortaya çıktığını, kararsızları ikna etmek için röportajlar üzerinden isim tespiti yapılarak o kişilerin yeniden ziyaret edileceğini ifade ettiler.  

61saat.com’un yaptığı görüntülü anket sadece Trabzon’da değil, Türkiye genelinde de gündeme oturdu. Çok sayıda ulusal haber kanalı tarafından Türkiye’nin ilk görüntülü anketi olarak gündeme gelen 61saat.com görüntülü referandum uygulamasının internet üzerinde yayınladığı görüşler kısa sürede milyonlarca kişi tarafından paylaşılarak sosyal medya sayfalarında trend oldu.  

O VATANDAŞ PARASINI GERİ ALDI  

Trabzon’da Adnan Bayraktar isimli vatandaşın Trabzon Yıldızlı’daki bir özel hastane ile ilgili şikayetini bu sütunlarda dile getirmiştik.  
Bayraktar hastanede tedavi gördükten sonra ödediği tutardaki Diğer Hizmetler kısmının kendisine ne hizmeti olduğunu açıklanmasını istemiş, tatmin edici bir cevap alamayınca konuyu BİMER’e şikayet etmişti.  
Bayraktar ile karşılaştık, yaptığı müracaatı BİMERİ’in sıkı takip ettiğini, kendisinin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne müracaat etmesini istediklerini ifade ederek, ‘Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne gittik. Burada yaptığımız görüşme sonrası, hastaneye yönlendirildik ve hastane tarafından bize faturanın neredeyse yarısı geri ödedi.  
Fakat hastaneye bir cezai yaptırım uygulandı mı bilmiyorum. Eğer bu şekilde fazla ödeyen vatandaşlar var ise, onlarda BİMER’e müracaat ederse paralarının bir kısmını geri alabilirler? İfadelerini kullandı.  

Fakat işin garip tarafı, eğer bu para geri ödeniyorsa haksız bir kazanç olarak görülüyor ve Bayraktar gibi belki de binlerce insan böyle milyonlarca lira para yatırdı diğer hizmetler adı altında. Bu konuda Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü genel bir araştırma yaparak eğer gerçekten haksız kazanç ise bu işe bir son vermesi gerekmez mi? 

Sadece müracaat edenler parasını geri alabiliyorsa etmeyenlerin hastanelerde kalan paraları haksız kazanç değil mi?  

CUMHURBAŞKANI TRABZON’DA KİMİNLE GÖRÜŞTÜ  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon ziyaretinde havalimanı apronun da, genç bir kızın lütfen babamla telefonla konuşun ısrarını kırmayarak telefonu eline aldı ve o genç kızın babasını aradı. Ve dedi ki bu senin kızın var ya maşallahı var, ille de babamla görüşeceksin dedi, beni bırakmadı. Nasılsınız iyi misiniz’ şeklinde uzunca muhabbet etti.  

Yaptığımız araştırma da o kızın Trabzon Karadeniz teknik Üniversitesi öğrencisi Aslı Saltık olduğu ortaya çıktı. Muhammet Balta’nın kızıyla aynı bölümde KTÜ İnşaat’ta okuyan Aslı Saltık, Cumhurbaşkanı’nın çok sevdiğini ve onunla bir kez görüşmek istediğini Balta’nın kızına iletti. Muhammet Balta’da kızının arkadaşının ısrarlı talebini yerine getirerek onları aprona soktu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürdü.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Aslı’nın ısrarını kırmayarak babası Salim Saltık ile 5 dakikalık bir sohbet ederek, kızıyla ilgili babasına övgüler yağdırıp, aile ilgili kısa da bir bilgi aldı.  
Böylece Trabzon Havalimanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefon ile uzun uzun kiminle görüştüğü ortaya çıkmış oldu.  

VOLKAN ABİYE AK PARTİ TEKLİFİ   

CHP Genel Başkan Yardımcılığı, Trabzon milletvekilliği ve Trabzon Belediye Başkanlığı yapmış olan Volkan Canalioğlu dün Çarşıbaşı’ndaydı. Volkan abi 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referandum için hayır çalışması gerçekleştiriyor. Neden hayır demeleri gerektiğini ve 16 Nisan sonrasını anlatıyor. İlçeyi baştan sona gezdi. Girmedik dükkan sıkılmamış el bırakmadı.. 

Bu ziyaretler sırasında ilginç diyaloglar da yaşandı. Bazı vatandaşlar kendisine seni çok arıyoruz Volkan abi derken bazı partililer de sen bize lazımsın ifadelerini kullandı. 

Hatta bazı esnaflar kendisine Volkan abi ben Ak Partiliyim ama seni çok seviyorum. Niye AK Parti’ye geçmiyorsun siteminde de bulundu. Hatta yeri gelmişken söyleyelim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgeye geldiği zaman Canalioğlu’nun Ak Partili arkadaşları kendisine “Volkan abi cumhurbaşkanımız geliyor seni ona çıtlatacağız” da demişti.  

Tabi Volkan abinin böyle bir düşüncesi yok. O partisinde görevi olmamasına rağmen gece gündüz partisinin davası için çalışıyor. Kendi programını yaparak çalışmasını sürdürüyor. Bakalım önümüzdeki günlerde neler yaşanır?  

USTA ŞAMPİYON KADROYU NEREYE ASACAK! 

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, 35 yıl önce mezun olduğu Trabzon Lisesi ziyaretinde duygusal anlar yaşamıştı. Hatta o dönemleri anlatırken kürsüde ağlamıştı. Okulu gezdi nerede yemek yediklerini nerede sohbet ettiklerini ve hangi sınıfta okuduğunu anlattı.  

Başkan Muharrem Usta, Asbaşkan Ahmet Çubukçu ve Trabzon Lisesi Müdürü Mehmet Özbilgi ile beraber Trabzonspor’un şampiyon takımlarının fotoğraflarının asıldığı yere geldi. Fotoğraflara uzun uzun baktılar. 2010-2011 yılının olmak üzere 7 fotoğraf duvarda asılıyordu. Duvarda 1 fotoğraflık da boş yer vardı. Başkan Usta oraya bakarak burayı seneye dolduracağız, bizim şampiyon kadromuzu buraya asacaksınız dedi.  

Başkan Usta ardından okulun tarihe karşı koyamadığını ve bazı bölümlerinin eksiklerini gördü. Kendisinin bugünlere gelmesinde büyük bir yeri olan Trabzon Lisesi’ne vefasını da göstermek istedi. Hatırı sayılır bir rakam belirterek okula yardım edeceğini söyledi. Hatta Trabzon Lisesi’nin bir vakfa ihtiyacı olduğunu belirterek vakıf kuracaklarını söyledi.  

Trabzon Lisesi bir çok ismi yetiştirerek iş dünyasına yükseltti. Trabzon’un değeri olan bu tarihi liseden mezun olan herkes vefasını göstermelidir. 

Başkan Usta’nın sözlerini yerine getireceğinden şüphe etmeden şimdiden kendisine eğitime verdiği destekten ötürü teşekkür ediyoruz. 

TRABZONSPOR’DA REHAVET NEDENİYLE…  

Trabzonspor’da altyapı oyuncuları kendi gruplarında adeta harikalar yaratıyorlar. Altyapıdaki antrenörler gelecek vadeden birçok oyuncuya sahip olduklarını söylüyorlar. Ve ekliyorlar, onları sadece spor değil, eğitim, öğretim ve mental gibi birçok konuda hazırlıyoruz. Bazı basın kuruluşlarındaki meslektaşlarımız  altyapıya gittiklerinde haber konusunda ret cevabı alıyorlar. Başta Koordinatör Cem Bağcı olmak üzere her grubun antrenörleri, oyuncuların rehavete kapılmamasını istiyorlar.  

Bu nedenle haber niteliği konusunda fazla detay vermekten kaçınan altyapı hocalarının yaptırımları basın mensuplarının işine gelmese de, yine de altyapı oyuncularına fayda sağlanacağı için destek veriyorlar. Altyapı antrenörleri, “Oyuncuların yaşları küçük. Kendilerini gazete sayfalarında veya internet haber sitelerinde gördüklerinde rehavete kapılıyorlar. Sonra onları zor toparlıyoruz” diyorlar.