BİR HAFTADA İKİ GRUP!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun, Akyazı spor kompleksine Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın adının verilmesi ile ilgili önergesinin oylanması aslında meclise bugün yani Cuma günü gelmesi bekleniyordu.

Taraftar grupları ile muhalefet de kendini Cuma gününe hazırlamış, medya da bu anlamda hazırlıklarını Cuma günü için planlamıştı ki, oylama dün yapıldı.

Bir anlamda Gümrükçüoğlu, muhalefeti avlamak istedi.

O nedenle de dün Ak Parti grubunu topladı. Bu sürpriz grup toplantısı elbette herkesin dikkatini çekti.

Gurupta Başkan Gümrükçüoğlu, bütün büyük şehir belediye meclis üyelerini tek tek dinledi. Gümrükçüoğlu ilk kez söyle bir şey yapıyordu. 30 Mart’tan bu yana ilk kez bütün meclis üyelerinin taleplerini aldı. Hepsini tek tek not etti. Meclis üyelerinin genel özel tüzel bütün taleplerini kendilerine iletmesini istedi.

Bütün meclis üyeleri de kişisel özel tüzel toplumsal taleplerini Gümrükçüoğlu’na iletti. Gümrükçüoğlu bütün taleplerin hepsini tek tek not etti. Hepsini yakından takip edeceğini söyledi, söylemekle kalmadı geri dönüş yapacağını da ifade etti, ardından dün için Akyazı oylamasının yapılacağını, Kültür Komisyonuna raporunu hazırlayıp, dünkü meclis toplantısına getirmesini istedi.

Cuma günü, yani bugün yapılması planlanan oylama böylelikle dün yapıldı ve R.Tayyip Erdoğan ismi oylamadan geçti.


CHP BUNDAN SONRA NE YAPACAK?

Trabzon’un gündemi ne yazık ki, Akyazı Spor Kompleksine R.Tayyip Erdoğan adının verilmesi ile ilgili tartışmalar oturdu.

İş geldi dayandı siyasi bir kulvara taşındı.

Öyle görünüyor ki, bugünden itibaren de, bazı taraftar grupları çeşitli eylemlerle durumu kendilerinde protesto edecekler.

Karşılığında destek gösterileri de olabilir mi?

Evet Trabzon bu tür gösteriye de şahit olacak.

Böylelikle bir Fenerbahçe maçı öncesi, şehir maçtan başta bir gündem ile meşgul olacak.

Bu da bakalım maça nasıl yansıyacak.

2010-11 futbol sezonundan bu yana Trabzon’daki her Fenerbahçe maçından önce gündem bir biçimi ile maçın atmosferi ile oluşmadı. İlginç bir durum.

Son Fenerbahçe maçında da Trabzon, çatıları konulacağı söylenen ve konulan keskin nişancılarla ilgili olarak oluşmuş, şehir tam anlamı ile maçın motivasyonundan uzaklaşmıştı.

Bu kez de aynısı oldu.

Gündem değişti.

Maç ise iki gün sonra.

Allah, Trabzonspor’un yardımcısı olsun.

 

TRABZONSPOR’UN O AÇIKLAMASI!

Trabzonspor yönetiminin Akyazı’ya R.Tayyip Erdoğan adının verilmesi ile ilgili Belediye meclisinde alınan karara karşı kamuoyuna yaptığı duyuru;

Her aklı selim insan taraftar ve sağ duyulu kamuoyunca çok olumlu, yerinde, sağlıklı bir hatırlatma olarak değerlendirildi.

Dün gece resmi siteye konulan açıklamada seçilen dil, yazım üslubu ve de verilen mesaj mantıklı, sağ duyulu ve de Trabzonspor hassasiyetlerini ön plana koyan bir kamuoyu bilgilendirmesi olarak görüldü.

Trabzonspor yönetiminin özellikle bu gündemle ilgili neler diyeceği merak ediliyordu. Yönetimin dün gece resmi siteye koyduğu kısa ve öz açıklama, Trabzonspor’un hassasiyetlerini tümden gözler önüne serdi.

Resmi açıklamada; Cumhurbaşkanına saygı var.

Trabzonspor’un hassasiyetleri var.

Kamuoyunun maçtan önce başka konularla meşgul edilmemesi ile ilgili hassasiyet var.

Ve en önemlisi, Akyazı kompleksine nasıl ve ne şekilde ad verilmesinin Cumhurbaşkanı tarafından da belirtilen görüşüne de yer verilmesi dikkat çekici bir ayrıntı.

Elbette, Trabzonspor üzerinden toplumun ayrıştırılmaması ile ilgili uyarılar da açıklamada bütün ağırlığı ile hissettiriliyor.

Trabzonspor yönetiminin bu konudaki açıklaması yerinde ve toplumu rahatlatıcı bir açıklama oldu.

Tebrikler.

 

61SAAT VE KAMU GÖREVİ..!

Yayın hayatına başladığımızdan bu yana 61saat.com’un habercilikte anlık takip başarısı dünkü büyükşehir belediye meclisindeki toplantıda da zirveye çıktı.

Trabzon’da toplantıyı, gelişmeleri tartışmaları ve oylamayı canlı olarak veren tek yayın kuruluşu olan 61saat.com’un bu başarısını çekemeyenler;

Kurumsal kişiliğimize öyle ya da böyle laf ediyorlar.

Biz de bu laflara aynen şöyle diyoruz.

İt’ler ürüyor kervanımız yürüyor.

Dünkü Belediye Meclisindeki bütün ayrıntıları canlı olarak yayınlayan 61saat.com dün yine en çok izlenme internet haberciliği tekniğine göre en çok tıklanma rekoru kırdı.

Türkiye dışında teknik ekibimizin bile bildirdiğine göre;

Japonya, Kahire, Güney Afrika, Avrupa’nın hemen hemen bütün ülkelerinde, Rusya, Uzak Doğu, Çin ve hatta Kanada ve ABD’den de takip edilen 61saat.com’un görüntüleri bir çok ulusal yayın yapan medya organlarınca da alınarak kullanıldı.

61saat’in bu gazetecilik başarısı okuruna olan saygısından ötürüdür.

Bu tür haberciliğimiz anlık canlı habercilik anlayışımız sürerek devam edecek.

61saat’e kulp takanları otladıkları yerde bırakacak bir yolumuza devam edeceğiz.

 

KURULTAY DÖNÜŞÜ OTOBÜSTE KAVGA

CHP kurultayını yaptı. PM’sini belirledi. Trabzon’dan da kurultaya parti otobüs kaldırdı. Partililer büyük bir heyecan ve şevkle kurultaya gitti ve döndü.

Ama dönüşte, otobüste sert tartışmalar ile kavgalar yaşandığı iddia ediliyor.

İddia o ki, Trabzon’a dönen bir otobüste, kurultay delegeleri birbirine girdi.

Nedeni ise, Kılıçdaroğlu’nun kurultayda yaptığı konuşmada içki masaları ile ilgili sözleri.

Kurultay delegeleri ile partilileri Ankara’dan Trabzon’a götüren otobüsün arka sıralarında Kılıçdaroğlu’nun içki ile ilgili konuşması tartışıldı. Tartışma ilerleyen bölümlerde sertleşti ve yumruklu kavgaya dönüştü.

İddia bu.

İddiaya göre tartışma şöyle başladı.

İl yöneticisi, Kemal Usta ile Ortahisar ilçe üyesi Hüseyin Bektaş arasında yüksek sesli tartışma başladı. Bu tartışmaya Köprübaşı ilçe başkanı Mustafa Sancak da katıldı. Sancak, Usta ve Bektaş’a yüksek sesle tartışmamaları yönünde uyardı. Bu uyarıya il yöneticisi Usta da sert bir üslupla karşılık verince taraflar yumruklaştı.

Otobüsteki kavga zorlukla önlenebildi.

Köprübaşı CHP ilçe başkanı Mustafa Sancak tartışmayı doğruladı iddia edildiği gibi de şişe ve bıçak kullanılmasını söyledi.


SERT GÜNDEMDEN UZAKLAŞALIM MI?

Trabzon’un sert gündemi var.

Keşke olmasaydı.

Keşke maça hazırlanıp motive olsaydık.

Bu sert gündemden biz de uzaklaşamadık. Doğal olarak da bu sert gündemin perde arkasındaki gelişmeleri aktarıyoruz.

Ancak,bu sert gündemden uzaklaşmak için de size bir Trabzon nostaljisi yaşatmak istiyoruz.


Yıllar yıllar öncesi Trabzon’un Maraş Caddesinin fotoğrafını yayınlıyoruz.

Bakın bu fotoğrafa ve biraz sıcak ve lüzumsuz gündemden uzaklaşın.

Fotoğraf, Maraş Caddesinin Ziraat Bankasının olduğu bölümünü gösteriyor.

Hem yeşil alan var. Hem, trafik yok. Hem tarihi doku da canlı.

El birliği ve rant için yok etmişiz bu şehri yok…