NUR TOPU GİBİ TARTIŞMA KONUMUZ OLACAK

Referandumdan sonra, Trabzon özelinde nur topu gibi bir tartışma konumuz olacak. Hani, her türlü yatırımı masaya yatırıp tartışıyoruz ya. Öyle tartışacağız.
Peki, bu nur topu gibi tartışma konumuz ne olacak?
Referandum sonuçları ve olası ihtimaller mi?
O da olacak ama.
Bize özel bir tartışmaya hazır olun.

O da şu.
Demiryolu güzergahı.
Trabzon’a gelecek olan Demiryolu güzergahının iki alternatif hattı var.
Biri, Of’a inecek.
Öteki Ortahisar’a.
Ortahisar Trabzon’un merkezi.

Of ise lobisi ile güçlü bir ilçe.
Ve kafasında hala, il olma var. Demiryolu’nun Karadeniz’e bağlanacak yer Of olması halinde, Of’un il olma hayali daha bir depreşecek. O nedenle Of, referandumdan sonra, referandum sonuçlarından da alacağı destek ile demiryolunun Of’u inmesi ile ilgili her türlü çalışmayı yapacaktır.
Ortahisar ve Trabzon merkezi de demiryolunun şehir merkezine inmesini isteyecektir. Ve işte alın size, referandumdan sonra nur topu gibi bir tartışma konusu.
Bu tartışma bize öyle geliyor ki, çok boyutlu olarak gündemi belirleyecek.
Şimdi herkes referanduma kilitlendiği için, demiryolu güzergahı ile ilgilenmiyor. Hele  bir Pazar günü geçsin, bakın görün siz tartışmayı.

SUAT BEY DURDUK YERE Mİ?

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, özellikle Trabzon’a Ortadoğu’dan direkt uçak seferlerinin başlayacak oluşu ile ilgili yaptığı bir dizi girişimlerden sonra bize göre gecikmiş bir tespit yapıp kamuoyuna açıkladı. Çünkü gittiği Ortadoğu ülkelerinde ondan Trabzon’da yaşam ve eğlence alanı yok eleştirilerini aldı. Tur operatörlerinin konu ile ilgili serzenişlerini dinledi. Trabzon’da  artık, Ortadoğulu turistler ile ilgili yaşam ve eğlence yerleri açılmalı.

Yaşam ve eğlence yerleri konusunda yatarımcıların çok istekli olup, temkinli davrandıklarını biliyoruz. Mesela, son bilgimize göre, Kaşüstün’den Ortadoğu mutfağına hitap edecek ultra lüks bir restoran açılmak istendi. Girişimciler Lüban’a, Ürdün’e, İran’a ve Rilad’a gittiler. Oradaki lüks ultra restorantları incelediler. Hatta, Ürdün ve Dubai’den ahçılarla bile anlaşma sağlandı. Kaşüstün’de yer bulundu ama, ruhsat konusunda sıkıntı çıktı. Zira, restorantın bir bölümü ortadoğlu turistlerin ülkelerinden çıktıktan sonra kendilerine has kullandıkları bazı  içki sayılabilecek servisin da yapılması planlanmaştı, buna izin verilmedi. Yatırım da durdu.

Arap turislerin doğaya olan hayranlığı evet tamam.
Ancak yaşam merkezlerimiz yok.
Ve artık Batum’a kaçıyorlar.


Hiç olmazsa, çocukları için yaşam merkezleri de inşa edilmeli. Bunun öncülüğünü de belediyeler yapmalı. Belediyeler yatırımcıya imkan tanımalı.

TTSO’nun gec de olsa yaptığı açıklama yerinde bir açıklamadır.

REFERANDUMUN GİZLİ KAHRAMANLARI

Güler Demir: MHP’nin evet kanadının en çalışkan isimlerinden. Her yerde var. Kapı kapı geziyor, davasının kadını olduğunu herkese ispat ediyor. İl Başkanı Nihat Birinci’nin bu süreçte en güvendiği isimlerden biri
+++
Bülent Özay: CHP İl örgütünün sandık eğitmeni. Her gün bir ilçede ve beldede, sandık başındaki partililerin eğitimlerini veriyor. Sandıkları sahip çıkılması konusunda çok özel uyarıları oluyor. Kendi aracını kullanıyor, kendi masrafını da kendi yapıyor.
+++      
Selçuk Özderya: SP’sinin strateji geliştirme merkezinde. Çok yaratıcı fikirleri ver. Partinin hayır görüşlerinin paylaşıldığı afiş, pankart ve broşür ile dergilerin hazırlanmasında çok emeği geçiyor
+++
Ayhan Ustaoğlu: Ak Partinin seçim otobüsünün takım kaptanı. Bir gün Trabzon’da bir gün Van’da. İç işleri Bakanı ülkenin neresindeyse o otobüsü, gününden önce oraya getiriyor.
+++
Fahri Kaptanoğlu: CHP’nin Of ilçe başkanı. Anketlere göre evetlerin yüzde 80’e dayandığı bir ilçede hiç moralini bozmadan ilkeli çalışıyor. Her türlü imkansızlıklara karşı da direniyor
+++
Osman Emir: SP’sinin gizli gücü. Medya iletişiminden sorumlu. Partinin sosyal medya sayfalarını güncelliyor. Alanda, partisinin referandum görüşlerin canla başla anlatıyor
+++  
Ahmet Bekaroğlu : Ülkücü camianın hayır diyen önemli isimlerinden biri. Sosyal medyasını nokta atışlı kullanıyor. Camiada da saygın bir yeri var.Alanda çok gözükmese de bire bir hayır propagandasında başarılı.

SOYLU’NUN SÜRATİ…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu referandumun en çalışkan bakanlarından biri. Bakın bugün, programı nasıl.
Gün içinde Trabzon’da bölge mitingleri yapacak.
Yine gün içinde Ağrı’ya gidecek. Patnos ilçesinde bir bölge mitingi yapacak. O mitingden sonra yine Trabzon’a gelecek. Akşam saatlerinde Trabzon’un spor STK’larının toplantısına katılacak. Onlarla birlikte olacak.
Soylu’nun bu denli yoğun tempoyu nasıl kaldırdığını yakın çalışma arkadaşlarına sorduk.

Şöyle cevap verdiler.
Sık ama az yiyor.
Uçakta uyuyor.
Vatandaşın ilgisi O’na doping oluyor.

TRABZON’DAN POLİS ÖYKÜLERİ

Bütün güvenlik güçlerimiz başımızın tacı. Onlar, huzurumuzun güvencesi. Polis teşkilatımızın 172’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Ve polis haftası münasebeti ile, Trabzon’da yaşanmış birkaç polis öyküsünü sizlerle paylaşıyoruz..

Polis radyosundan anons; Polis huzurun güvencesidir, güvenin teminatıdır. Ardından spiker şarkıyı anons ediyor ..”Ferdi Tayfur’dan Huzurum kalmadı fani dünyada…”
+++
Yıllar önceydi bir polis memuru Araklı’da poşet içinde telsizini bakkalda unuttu. Bakkal derinden gelen telsiz sesi cin sesidir diye dükkanını kapatıp gitti. Polis telsizini almaya geldiğinde dükkan kapalıydı. Sonra iş anlaşıldı, sorun çözüldü.

+++
Trabzonlu bir vatandaş 155’i arar. Karşı taraf cevap verir..”155 polis imdat, buyurun..”
Adam da der ki… “İmdat bey…….. bir ekip gönderir misiniz…”

+++
Bizzat yaşadığımız anıdır. Tanjanta, kırmızıda geçen genç yaya adama polis ceza yazacağını söyledi. Yaşlı bir nine çocuğa bağırdı.. Kaç oğlum kaç, g…de plaka mı var…”

HEP TURİZM YA KÜLTÜR VE SANAT

Trabzon’un bütün dinamikleri turizme odaklandı. Peki ya Trabzon aynı zamanda kültür ve sanat kentide. Kültür ve Sanat ne olacak diye düşünürken kafa yorarken bir gerçeği kamuoyuna duyurmak zorundayız.
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünde şehrin kültür ve sanat potansiyelini gündeme getiren, sanatçılar ile sıcak ilişkiler kuran, resim galerisinin kapanmaması için canla başla çalışan özel tiyatrolarla ilgilenen Bakanlığın opera ve diğer sanat kolları ile ilgili gösterilerine Trabzon’un da dahil edilmesini başaran bu konuda bakanlık nezlinde lobi yapan şehrin bir resim müzesine sahip olmasını yönünde raporlar hazırlayıp, ilgilelere ileten, sanatçılarını bütün sorunlara çözüm yolları bulmaya çalışan. İnsanların kitap okuması yönünde biliçlendirilmesi için projeler yapan sessiz ama çok çalışman bir bürokratımız var. O da Trabzon Kültür ve Turizm il müdür yardımcısı Feyhan Yavuz Kurnaz….

Trabzon’un turizme odaklandığı her dönem o da kültüre ve sanata odaklanan bir olarak, şehrin bu özelliğinin de gündemde olması için büyük bir emek sarfediyor. Makamına gittiğizde kesinlikle bir sanatçı, bir yazar bir geleneksel sanatları yaşatan ustaları buluyorsunuz. Feyhan Yauz Kurnaz, Trabzon için bir şans. Kültürü ve Sanatı için. Duyarlılığına Trabzon adına teşükkür ediyoruz..