TAV BOMBA, EFES GERÇEK…!

Trabzon Basketinde hafta içinde bir haber gündemi hareketlendirdi. Haber, TAV’nin, Baskete sponsor olacağı yönündeydi.
Kısa sürede haberin gerçek olmadığı ortaya çıktı.

Sani Şener, Trabzonlu ama TAV’ı Trabzonspor’a kurumsal olarak sponsor yapamaz, Fener camiası perişan eder. Şener kendi kişisel sponsor olabilir mi? Evet olur ama çok zor.
Gelelim asıl gerçeğe.

Yakında Baskette bomba patlar.

Anadolu Efes, Trabzon Basket takımına talip. Görüşmeler başladı. Tuncay Özilhan diyor ki, baskete bu kadar yatırım yapıyorum 500’den fazla seyircim yok.
Bu konuyu, ciddiye almak gerek.

Küçük olsun benim olsun değil… Büyük olsun Trabzonspor olsun diyorsak, Kimse bu bütünleşme görüşmelerine limon sıkmasın.

HOUSE OF CARD VE TERÖRİST YGP

Nasıl Türkiye’de Diriliş Ertuğrul dizisi izlenme rekorları kırıyor, ABD’de de House of Cards dizisi de aynı. ABD’deki dizi yakın döneme ait. Beyaz Saray’dan dünya nasıl yönetiliyor bütün perde arkası olayları ile mükemmel bir dizi tekniği ile anlatılıyor. Başkana yapılan lobiler. Senatoda milletvekillerine oynanan oyunlar, kadın uyuşturucu, para babalarının beyaz saraydaki etkinlikleri… Müthiş bir kurgu ama gerçek.
O dizide, ABD’nin çıkarı ne gerekiyorsa o yapılır imajı var.

Ve o çıkar bir ikinci ülkenin çıkarı ile çelişiyorsa o ülkeyi nasıl kafa kola aldıkları da senaryolaştırılmış.

Şimdi ABD yönetimi YPG teröristlerine silah verecek. Asıl çıkarı orada. Türkiye’nin de çekincelerini ciddiye alıyoruz diyorlar. Sanki, House of Card’da ki bir bölüm izler gibiyim.

Ama şunu ABD biliyordur.
7 düvele karşı Atatürk ile baş kaldıran zafer kazanan Türkiye, bu oyunlara boyun eğmeyecektir…

REVİ, GELMEZSE, İŞ YATAR…!

Ak Parti il başkanı Haydar Revi şu sıralar heyecanlı bir yolculuğa hazırlanıyor.Halen Avrupa’da olan Revi, oradan İstanbul’a geldiği gibi Bakü’ye hareket edecek.
Bakü ziyaretinin sebebi ise hayırlı bir iş için.
Revi’nin yeğeni, Bakü’de bir Azeri kıza gönlünü kaptırdı. Azeri ailesi de siyasetle uğraşıyor. Kızın babası, Bakü’nün bir ilçesinde Belediye başkanı. Kızının gönlünü kaptırdığı Lokman Revi’yi Türkiye’de araştıran aile, Revi’nin Erdoğan’ın partisinin il başkanı olduğunu öğrenince, kızımızı bir şartla veririz, Başkan Revi gelip isterse.

Revi’nin Bakü’ye gidiş sebebi işte bu.
Hayırlara vesile olur, inşallah

HAVAALANI İÇ HATLAR GİDEN YOLCU

Önceki gün bir seyahat için Trabzon Havaalanı iç hatlar giden yolcu terminaline girdik. Bayağı Arap turist de vardı. Gelmişler gidiyorlar. Bazıları ile İngilizce sohbet ettik, Ağustos’da yine geleceğiz dedi.
Bu arada biz sohbetimize devam ederken bir anons. Güvenlikte unutulan telefon anonsu. Ancak Türkçe.
Sohbet ettiğimiz Arap bize ne diyor dedi. Ve genellikle hep anonsların Türkçe olmasından dert yandı.
Dikkat… Anonsların hiç olmazsa, bıraktık Arapça olmasını İngilizce yapılmasını hususunu yetkililerin dikkatine sunuyoruz.

MEDYA POLEMİĞİ….!

Genç kuşak gazetecilerden Hüseyin Terzi, hafta içinde Demiryolu güzergahı ile ilgili ses getiren bir habere imza attı. Of ilçe başkanı, hat Of’a inmeli, Of’tan geçmeli deyince gündemi belirledi. Ardından gazetesine yazdığı köşe yazısında da şunları söyledi..
“Ben burada şunu ifade etmek isterim ki Oflu bürokratların, siyasilerin kendi ilçelerinin gelişmesi için gösterdikleri çabanın eleştirilmesini yersiz buluyorum. Neden mi? Şehrimizin tüm ilçelerinin siyasilerinin, bürokratlarının, belediye başkanlarının, Of’un bürokratları, siyasileri gibi ilçelerinin daha fazla yatırım alabilmeleri için yoğun bir gayret içerisine girse Trabzon’umuz zaten şaha kalkar…”

YUSUF TURGUT UNUTULAN ÖZAK’I HATIRLATTI

Taka Gazetesinden Yusuf Turgut siyaset gündeminde adeta unutulan Faruk Özak’ı anlatan bir yazı kaleme aldı. Özellikle Referandumda sahada gözükmeyen Özak için bakın Yusuf Tugurt neler dedi…
“Şu an itibariyle Serdar Bali’nin kitabına yoğunlaşmış. Kendi kitabını da Veysel Usta yazıyor. Faruk Özak’ı ziyaret ettiğimizde yanında iş isteyen bir genç vardı.
 Beni Karayolları koy diyor. KPSS’si düşük. Özak soruyor, neden kendi işini yapmıyorsun? Zor cevap alıyor. Sonra da ‘Ben il Başkanımız ile konuşurum, milletvekillerimiz ile konuşurum. prosedür böyle işler’ Nezakete bak.
 O çıkıyor, az sonra kongre için geliyorlar. Hazırlık yapmışlar. Kongreye sponsor bulunacak! Özak listeyi inceliyor. Gerekeni yapacağını söylüyor……..Özak siyasette 3 dönem kaldı. Bakanlık yaptı, vekillik yaptı. Bundan sonra görev bekler mi? Zorlamaz ama verilen görevi de yapar. Trabzon Büyükşehir, bu koltuk için onlarca isim aday adayı olacak. Orhan bey üçler mi, Ankara’ya mı gider? Önümüzdeki dönem milletvekillerinin forsunun biraz daha düşeceğini düşündüğünüzde mevcut vekiller de Trabzon’a asılacak….”

TRABZONSPOR VE TÜZÜK

Trabzonspor’un son divan kurulunun genel kurulunda tüzük ile ilgili çalışma yapılacağı yönünde yönetim söz vermişti. Altuğ Atalay verilen bu sözün unutulduğunu belirterek, konuyu hatırlattı. Kuzey Ekspres’te bu doğrultuda yazı kaleme aldı.
“Hatırlıyor musunuz, aylar öncesinde yapılan bir Divan Genel Kurulu'nda kürsüye gelen Muharrem Usta; "yarın, hemen başlıyoruz" demiş ve derme çatma tüzük konusunda düğmeye basılacağının sözünü vermişti...
Yukarıda Allah şahit ya; böyle olmayacağını adımız gibi biliyorduk... Çünkü yapılanlar yapılacakların teminatıydı ve Usta genelde dereyi geçmek için o an nasıl  gerekiyorsa öyle konuşuyordu... Ondan sonrası aynı tas, aynı hamam...
Ya, o meşhur üyelikler meselesi?
Yönetim ne yaptı o işi, bilen var mı?..
.
Olmaz tabii...
Yönetim, denetleme, sicil, umurlarında mı dünya?
Divan da bıraktı belli ki işin peşini... Dernekler Masası ise yazsın dursun, ne takip var ne zorlama... Onlarınki de dostlar alışverişte görsün.. Camia zaten sinmiş; herkes düşmüş kendi derdine... Bulaşmasınlar da ne olursa olsun!...
Varsa yoksa günü geçirmek...

SÖZDE GAZETECİLER

Hafta içinde, Günebakış’tan Enis Yıldırım isim vermediği iki gazeteciyi köşesine taşıdı. OFG’nin 3’üncü yılını doldurması nedeni ile Sera Gölündü yaptığı basın toplantısına katılan Yıldırım’ın o toplantıda olan gazeteciler ile ilgili yorumu şöyle…
“Toplantıya katılan iki gazeteci(!), “Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i nasıl kavga ettirebiliriz?” hesabını güderek sordular sorularını. Sorularını dik soramayıp evirip çevirdiler. “Siz iki başkan kavgalı mısınız?” sorusu yerine, etrafında dolanıp durdular.

Öfkeli ya, iki başkanı kavga ettiremedi ya. Orhan Bey’in gazetecilere yönelik “Trabzon basınını yakından tanıyorum. Türkiye’nin önde gelen basın merkezlerinden birine sahibiz. Trabzon basını liyakat sahibi gazetecilerle dolu.” şeklinde sarf ettiği sözlere,  “Oradan bakınca öyle mi görüyor?” diye alaycı bir tavırla karşılık verdi. Yanındaki eski gazeteciler cemiyeti başkanı bile bu sözleri yedi, yuttu. Ne de olsa aynı kafa…”

ORTAHİSAR’A DÖNÜŞLER BAŞLADI

Ortahisar belediyesi, devlet memuru statüsünde olup havuza koyup başka devlet kurumlarına gönderdiği kişiler peydey pey, mahkeme kararı ile belediyeye geri dönüyor.Mahkeme, havuza konulan devlet memurları konusundaki işlemde hatalar olduğu yasal da olmadığı yönünde kararları verirken, geri dönüşlerde başladı. Burada şu önemli, belediyenin ilk kuruluş dönemlerinde yapılanmasında eleman çokluğundan dolayı havuza çalışanlar konulurken süreç içinde belediyeye yapılan alımları, mahkeme iyi niyetli bir girişim olarak görmedi. Bu zamana kadar Ortahisar belediyesine havuzdan geri dönen 5 devlet memuru var. Benzer geri dönüşlerin Büyükşehir ve TİSKİ de de olacak…