ELBETTE EREN VE ELBETTE SORULAR!
Ülkemizin terörle mücadelesinde en küçük şehidi Eren Bülbül, inanın yüreğimiz yanıyor.  Eren, ülkenin gündemine de oturdu. Herkes, "İyiki varsın Eren" dedi. Bütün bir Türkiye’nin ayırım yapmadan canı yandı. Yüreği yandı. Maçka, Türkiye ağladı, analar ağladı. Hepimiz derin bir üzüntu duyduk.

Eren’in şehit edilmesi ile ilgili olarak elbette bazı sorular da yok değil.

Mesela, Hürriyet’ten Ahmet Hakan köşe yazısında bu soruları sordu.

Dedi ki;
 BİR: PKK terörü, ta Maçka’ya kadar nasıl geldi, nasıl gelebildi?
*
- İKİ: 15 yaşındaki bir çocuğun çatışma bölgesinde ne işi var?
*
- ÜÇ: Hiçbir önlem almadan bir çocuğu operasyona götürmek de neyin nesi?
*
- DÖRT: Alçak teröristlerin çocuk öldürmekten imtina edeceğini kim düşündü?
*
- BEŞ: Eren’in kahramanlığı kadar bu konuların da gündem olması gerekmez mi?

Bu beş sorunun cevabı önemli.

Ancak burada bir konuya bizim açıklık getirmemiz gerek. Çatışma bölgesinden kasıt nedir? Eren'in şehit düştüğü yer hemen evinin yanı... Yani Çatışma bölgesi değil. Eren orada polis ve jandarmaya evinde meydana gelen hırsızlık olayında yardımcı olmak için gidiyor. Bu noktada çatışma bölgesi demek cidden sakıncalı.. Çünkü ortada olan bir çatışma yok. Bu hain ve kalleşler, pusu kurup 2 vatan evladımızı şehit ettiler... Önlem almadılar mı? Tüm bunlar, elbette masaya yatırılıp tartışılmalı.



TERÖRÜ LANETLERKEN, MAÇKA’YI ÖTEKİLEŞTİRMEK
Dedik ya Eren’in şehit olması, Türkiye’yi ayağa kaldırdı.
Türkiye Eren’e ağladı.
Trabzon kahroldu.
Ve Maçka daha çok üzüldü. Daha çok kahroldu.
Hal böyleyken, sosyal medyada birileri düğmeye bastı ve Maçka’ya yüklenmeye başladı. Maçka, ötekileştirilmeye çalışıldı. Maçka’ya saldırıldı. Yok efendim, teröristler destek alıyormuş yok efendim ormanlarnı yakmak gerekiyormuş , yok efendim Maçka’da nasıl barınıyorlarmış.
Herkes, terör uzmanı oldu Maçka’yı hedefe koydu.
Buna Trabzon olarak aklı selim sağ duyulu insanlar olarak izin vermeyeceğiz. Kimse terör uzmanı değil, terör uzmanı olanlara göre ise, bölgedeki terörist unsular vur kaç yapıyor. Yani, Maçka dışında kalıyorlar. Gelip, pusu kurup gidiyorlar. Nitekim güvenlik güçleri son olayı da böyle değerlendiriyor.
Kimse Maçka’yı hedefe almasın.
Maçka Trabzon’dur Trabzon Maçka’dır böyle biline


 
HEM TARAFTARA HEM DE BURAK’A ÖĞÜTLER

İlk öğüdünüz Burak Yılmaz’a;
-Ne sen ne de Trabzonspor eski Trabzonspor
-Her zamankinde daha bir umutla bağlanılmış durumdasın
-Biri 10 hata yapsa senin bir hatalık opsiyonu bile yok
-A.Aker’den Akyazı’ya, hava değişikliği seni etkilemesin -Oyunun ve takımın gerçek kaptanısın unutma.

***

Taraftara öğütler
-Maçı tiyatro izler gibi izleme
-Teknik adamlık yapma
-Kötü söz söyleme
-Oyuncuyu küstürme
-Hata yapanın üzerine gitme -Yanındakini kontrol et sahaya yabancı madde atmasın - Tribünde formanla ol formanla.
 
BAYAN TARAFTARLARIN İSTEĞİ
Trabzonspor’un bayan taraftarlarının Başkan Muharrem Usta’dan bir isteği var. Bu istek de şu.
Şehrin meydanındaki bilet gişesinde, bayanlara özel satış ofisinin olması. Bayan taraftarlar kuyruklarda bayağı sıkıntı çekiyor. Oysa, bayanlar için özel ayrı bir gişe olsa  daha bir rahat bilet alabilecekler.
Bu arada, ilçelerden de büyük bir talep var. Bilet satış gişelerinin ilçelerde de olması isteniyor. Bunun için ilçe belediyeleri ile ortak bir çalışma yapılabilir. İlçelerden kalkıp merkeze gelmek taraftarı yoruyor. Bir de caydırıcı oluyor. Hadi yönetim. İlçelere de bilet satış gişesi koydur.



MERAL AKŞENER, KORAY AYDIN’A
Koray Aydın’nın yol haritasında şu var.
MHP içinde kalıp liderlik yarışı yapmak.
Bunun için, MHP ile ilişkisi kesilen diğer muhalif liderlerle görüştü, MHP içindeki liderlik yarışında destek vermelerini istedi.
Bu desteği verin sonra yol haritamızı belirleriz. Ancak, Aydın’ın desteklediği bazı adayların il ve ilçe kongrelerinde seçimlere sokulmadı.
Bu durum, böyle bir yarışta, Koray Aydın’ın Devlet Bahçeli’ye karşı seçim kazanamayacağı anlamı taşıyor.
Her şeye rağmen Koray Aydın böyle bir seçime girse, kaybedeceği kesin ve Devlet Bey’i meşrulaştırır.
Bu genel kabulden sonra, kulislerden sızan bir bilgi şu. Meral Akşener, yeni partinin kurulmasında Koray Aydın’a Türkiye teşkilatlanmasının sorumlulluğunu önerdi.
Koray Aydın, bunu kabul ettiği iddia ediliyor. Ancak bu sadece bir iddiadan öteye geçemedi. Kaldı ki Koray Aydın cephesinden de bu kabul görmüş bir durum değil. Dün Hürriyet’de Ahmet Hakan yeni partinin önemli ismi Cihan Paçacı ile konuşmasını yazdı, Paçacı; Koray Aydın bizimle dedi.

 

AK PARTİ İLE İLGİLİ ÖN RAPOR TAMAM
Ak Parti’nin Trabzon teşkilatları ile ilgili olarak bölge koordinatörü Hacı Turan il koordinatörü Polat Türkmen’in ilk tur incelemeleri tamamlandı.
Büyük ilçelerin bazı tutuldu.(Ortahisar, Akçaabat, Araklı, Of ve V.kebir)
il bazında da  bazı temaslar yapıldı. İkili görüşmeler sonuçlandı. İlk rapordan çıkan sonuç şu.
İl Başkanı Haydar Revi ile devam edilmesi.



Koordinötürler Revi’nin tabanda, STK’larda ve partinin akil isimlerinde iyi bir izlenim bıraktığı sonucuna vardı. Bu ilk rapordan hareketle, Ak Parti’de çok büyük bir aksilik olmaz ise Revi yeniden il başkanı olarak tek liste ile seçimlere girecek. İşte Revi’in asıl sıkıntısı burada. Yapacağı liste. Şu anki yönetimini şekillendirirken türlü dayatmalara karşı duramaya Revi artık 3 yıllık tecrübesi ile bu dayatmaları pass geçerek, güçlü bir liste ortaya çıkaracak. Bunu yapmak zorunda
Bu arada, il’lerde tutulan raporları bizzat Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın didik didik incelediğini de belirterim. Erdoğan bu raporları evinde inceliyor ve gerekirse anında telefonla rapordaki bazı değerlendirmeleri çek ettiriyor. Bu nedenle, raporların sağlam güvenilir olması bölge ve il koordinatörlerinin titiz çalışmasını de gerektiriyor. Bölge ve il koordinatörlerinin raporlarda duygusal davranması, kendileri açısından da bir sınav niteliğinde..