KORAY AYDIN’IN O LAFI ÇOK KONUŞULUR

MHP Trabzon 5. İlçe kongresi Of’ta yapıldı

Çok sayıda partili kongre için ve özellikle MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın için Of’ta hazır bulundu.

Partililer Aydın’ı kapıda karşıladı; tokalaşmak ve fotoğraf çekilmek için sıraya geçti.

Aydın’da hiçbir partiliyi ve vatandaşı kırmadan herkes ile tek tek görüştü ve fotoğraf çektirdi. Yüzünde ki gülümseme herkesin dikkatini de çekti.

Ancak dikkat çeken bir konu vardı. Aydın’ın her iki lafından biri ‘Çalışmak’…

Her partili ile önce ‘Nasılsın, şimdi ne yapıyorsun?’ sorusunun ardından ‘Çalışacağız, artık çalışacağız, başka yolu yok’ cevabını aldı partililer…

Aydın’ın bu çalışma azmi sürekli vurgu yapması MHP’nin Trabzon tabanında daha çok güçlü geleceğinin göstergesi…

Hatta Aydın, yanına gelen bir vatandaşa bile ‘Çalışacağız tamam mı? Hadi çalışacağız’ demesi işin ciddiyetini kanıtladı.

 

OF İLÇE BAŞKANINI ŞAŞIRTAN ÇIKIŞ

MHP Trabzon dün Of’ta mevcut ilçe başkan Hacıkerimoğlu’nu tekrar göreve getirdi. Siyasi açıklamalarda hükümete ‘Hırsız’ göndermelerin yapıldığı tüm açıklamaların ardından Aydın’ın Of ilçe başkanına yönelik söylediği sözler dikkat çekti.

Aydın, açıklaması sırasında ‘Çalışmayan partili olamaz’ diyerek Of ilçe başkanına yöneldi ve üye listesini kontrol edeceğim dedi

Bu sözün ardından Hacıkerimoğlu, ‘Tamam bakanım diyerek’ cevap verdi.

Aydın işin ne kadar ciddi olduğunu belirtmek istedi ki, “Bak gerçekten diyorum siz üye listesini hazırlayın. Gelip bakacağım. Bir senede ne kadar üye topladık bakacağım. Bizzat kendim bakacağım” dedi.

Aydın, bu sözlerle Genel seçime MHP Trabzon’u çok ciddi hazırladığı gerçeğini kanıtladı.

Hatta AK Partili arkadaşlarınızı alın konuşun durumları anlatın gerçeği onlarda görecek diyerek ilçe başkanlarının üye toplamaları konusunda çok hassas olmaları gerektiğini vurguladı.

 

OSMANCILA BİLEN MECLİS ÜYESİ

Önceki gün bu satırlarda AK Parti Araklı İlçe gençlik kolları başkanının Trabzon’da ilk Osmanlıca kursunu açacağını dile getirmiştik. Dün telefonumuz çaldı. Hayrat Vakfı’ndan arayan eğitimci Mehmet Şimşek Trabzon’da 4 yıldır Osmanlıca kursu verildiğini belirterek ‘Türkiye genelinde Hayrat vakfı olarak ilk Osmancıla kursu faaliyetlerini biz başlattık. Trabzon’un Araklı, Of, Merkez ve Beşikdüzü ilçelerinde Osmanlıca kurslarını 4 yıldır sürdürmekteyiz. Hayrat Trabzon Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Hatice Öztürk’te öğrencimizdir’ dedi.

Öztürk Trabzonda Osmanlıca okuyup yazabilen belkide tek meclis üyesi.

Öztürk Osmanlıca’nın önemini daha 2 yıl önceden kavramış.

Bu konjentürde Osmanlıca bilmek önemli. Öztürk bu manada ön plana çıkan bir isim.

Hayrat Vakfı’da bu manada Türkiye’de adeta patent alırcasına bu Osmanlıca kursu işini benimsemiş. Bizlerede sadece tebrik etmek ve bu konuda kurs açmak isteyenleri uyarmak düşüyor. Eğer Osmanlıca Kursu açmak istiyorsanız. Hayrat Vakfı’nın oluru gerekiyor, Bu ne kadar doğru çok da kestiremiyoruz. Ama bu işi sahiplenen Hayrat Vakfını taktir ediyoriz.

 

ZEKİ SANCAK GAZETE Mİ ALIYOR? 

Sancak yayın grubu, Taka Gazetesi sahibi Ahmet Sancak’ın kardeşi Zeki Sancak geçtiğimiz günrlerde Taka gazetesi ve Sancak yayın grubu ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Dün telefonumuz çaldı. Son günlerde satışı gündemde olan sonnokta gazetesi ile ilgilili Zeki Sancak’ın temaslarda bulnduğu bilgisi kulağımıza erişti.

Zeki Sancak’ı aradık. Böyle bir niyetinin olup olmadığını sorguladık. Şu anda özgürlüğün tadını çakırdığını belirten Zeki Sancak ‘Evet malum gazetenin sahibi ile görüştüm. Tüm gazeteleri ziyaret ediyorum. Fakat kesin bir şey yok, Şu anda dinleniyorum. Bu şehirde yıllardır gazetecilik yapıyorum. Bir şekilde çalışmaya devam edeceğim. Bir yatırım yapacağım.  Fakat bu basın işi olur farklı bir iş olur bilemem, Ben Trabzon’daki tüm gazeteleri ziyaret ettim, ediyorum da. Bu ziyeretlerimin farklı şekilde algımanmasını istemem’ dedi. Belli ki Sancak basın işinden kopamayacak. Fakat hangi basın organında bu işini sürdürecek onu da zaman gösterecek,

 

HAYDAR REVİ KİMİN ADAMI

AK Parti Trabzon il başkan adayı olarak Haydar Revi ilan edildi. Şimdi yönetimini oluşturma çabasında.

Zamanında Muhammmet Balta il genel meclisi başkanıydı.
İl Başkanlığı görevine atanınca yardımcıı Haydar Revi il genel meclisinin başkanı oldu. Revi Muhammet Balta için önemli bir isim. Şimdi Trabzon’un en önemli ismi.

Ak Parti Trabzon İl Başkan adayı.

Bilindiği üzere 2015 seçimlerinde batı bölgesinde Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın vekillik niyeti var. Revi için Balta önemli bir isim. Revi Balta’nın adamı diyemeyiz. Fakat vekillik adayı söz konusu olunca Balta Revi ’nin birinci adayı olacaktır. Bunun bilinmesi gerkir.

Revi kimin adayı konusuna gelince. Ortahisar Belediye Başkan adaylığı sürecinde de Revi’yi takip ettik. Tek derdi görevini en iyi şekilde yerine getirmek. Eminiz ki bu il başkan adaylığı sürecini de  görevini en iyi şekilde yerine getirecektir,

Fckat kendisini çok kolay bir sürecin beklediğini söyleyemeyiz.


 

REVİ’YE KARŞI  KİM ADAY ÇIKACAK?

Kimse buna cesaret edemez, Revi’yi Başbakan Ahmet Davutoğlu ilan etti diyabiliriz. Fakat son günlerde Revi’ye karşı liste hazırlığı olduğu bilgisine ulaştık, Özellikle Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Ortahisar İlçe Başkanlığı yönetiminin ve taraftarlarının Revi’ye karşı bir liste çalışması yaptığı bilgisine ulaştık.

İddilaar göre Revi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yakın bir isimmiş, İşte bu nedenle de bazı kesimler harekete geçmiş, Haydar Revi’nin karşısına aday çıkarmak için kolları sıvamış.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Yrd. Doç, Dr. Adnan Günnar her ne kadar genel merkezin önerdiği isim için mücadele etmek zorunda olsa da yönetimi ninde karşı liste için çalışacağı bilgisine ulaştık.

Görünen o ki her ne kadar Başbakan Davutoğlu ilan etse de Revi’nin karşısına da bir aday çıkması muhtemel. Bu aday Günnar’ın yönetiminin mi, Temel Altunbaş yönetiminin mi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in mi, yoksa Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun mu olur. Onu da ilerleyen günlerde göreceğiz.