TRABZON’DAKİ DİREKLERİN AKIBETİ
Bilindiği üzere Trabzon’da AK Parti’nin ezici EVET çalışması muhalefet tarafından çok eleştirilmiş, hatta sahil yolu ve şehir içi geçişindeki elektrik direkleri üzerinde yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı fotoğrafı ile EVET yazan reklamların seçimden sonra bile halen oralarda olması tartışmaları devam ettirmiş, Trabzon Valiliğini ve Büyükşehir Belediyesi’ni hedefe koymuştu. 

Fakat işin gerçeği daha sonra ortaya çıktı. Meğer bu elektrik direklerine giren reklam aparatlarının kullanım hakkı sahibi Trabzon limanını işleten Albayraklar şirketine aitmiş.

Direklerdeki reklamların kullanım hakkı birçok büyükşehirde ihale ile reklam firmalarının kullanımına verilip belediyelere gelir elde edilirken, Trabzon’daki tüm direkler seçimdeki jestlerinden ötürü Albayrak şirketine verilmiş. Albayraklar’da bu işi ücret karşılığı bir reklam şirketine devretmiş. 

Şimdi belediyenin ihaleye çıkıp çıkmaması tartışılan  direkleri Albayrakların kullanım hakkını devrettiği firma tarafından özel sektöre reklam amaçlı kiralayarak kendilerine ayrı bir kazanç gelir kapısı elde etmiş olacaklar.

Seçim zamanında Albayraklar’ın direklerdeki reklam çalışmalarına ücret alıp almadığını netleştiremedik fakat Belediyenin bu jesti ile bu etkili yaratıcı reklam alanı ile Albayraklara ait reklam firması kat kat fazlasını kazanacağından kimsenin şüphesi yok.
 
TRABZON LİSESİ YALANI

Trabzon lisesi ile ilgili yetkililerden cevap geldi.

Trabzon kamuoyunda günlerdin eski adı Trabzon Lisesi olan Trabzon Fen Lisei’nin isminin değişeceğine dair Trabzon kamuoyunda tartışılan iddialara en yetkili makamlardan cevap geldi.

Yetkililer Trabzon lisenin yıkılıp AVM yapılacağı yönündeki iddiaların tamamen uydurma, asılsız ve kamuoyunu boşuna meşkul eden kişiler tarafından üretilen bir dedikodu olduğunu belirterek ‘Trabzon Lisesi’nin Türkiye’ye mal olmuş bir eğitim kurumudur.

Trabzon’un tarihini yansıtan bu liseye biz bir Trabzon tarih müzesi yapmayı planlarken bu çirkin asılsız iddialarla kamuoyunun meşkul edilmesine bir anlam veremiyoruz.

Trabzon Lisesi’nin yıkılacağı yönündeki yalanları kim çıkarıyor bilemiyoruz neyi amaçlıyorlar bilemiyoruz.

Böyle bir şey kesinlikle yoktur.

Trabzon eğitimine ışık tutan o tarihi eğitim kurumu ile ilgili iddialara vatandaşlarımızın, velilerimizin, öğrencilerimizin itibar etmemeleri gerekir.

Trabzon Lisesi yani yeni ismiyle Trabzon Fen Lisesi’nin yıkılmasının telafüzü bile hiç ama hiç hoş değildir. 

Herkesin gönlü ferah olsun.

SAMSUN YETERSİZ DEDİ TRABZON YUTTU
Samsun Valisi Sayın İbrahim Şahin Trabzon’un turizm potansiyelini kaldıramadığını ifade etmiş.

Belli ki yaklaşan kararname ile ilgili hamle yapıyor, emekliliği yaklaşmış, giderken yönettiği şehirde kahraman olmak istiyor. Bir OHAL Valisi’nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun milletvekili olduğu ve turizmin üzerine özellikle durduğu bir şehir ile ilgili böyle açıklama yapmasına argoda yürek yemiş diyorlar.

Hadi Samsun valisi bunu söyledi, Trabzon’dan ona yürekli biri cevap veremedi mi…

Ey vali sen ne diyorsun diyemedi mi? Birkaç cılız ses, birkaç yazılı açıklama haricinde çıt yok.

Hani turizm şehrin kurtuluşu idi, senin kurtuluş mücadelene laf edene sessiz kalırsan bu mücadeleye neye yarar.

Ne Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ne bir milletvekili, ne valisi, ne bürokratı. Kimse sesini çıkaramadı.

Trabzon Samsun Valisi’nin dediğini yuttu. Bu şehre böyle mi sahip çıkacağız. Trabzon bu kadar sahipsiz mi.

İsteyenin hakkında istediğini söyleyebileceği bir şehir mi.

Kendi partilerine, kendi ideolojilerine, kendi sektörlerine laf denildiğinde ortalığı ayağa kaldıran Trabzon’daki siyasiler yerel yöneticiler söz konusu Trabzon düşmanlığı olunca nasıl sessiz kalabiliyorlar.

Trabzon bana dokunmayan yılanın bin yaşasın denildiği bir şehir halini aldı. Yazık çok yazık.
 
TRABZON TURİZMİNİN DÜŞMANLARI
Yer Trabzon, en işlek bölgelerinde bir tanesinde 4 arap turist yürüyor.

Bir simsar diye tabir ettiğimiz restaurant görevlisi önlerini kesiyor, buyurun diyor, turist yemek yemeyeceğini söylüyor, bu kez ikinci simsar geliyor turist yine yemeyeceğini söylüyor, ama simsar durmuyor, kocaman bir menüyü gözlerine sokmaya çalışıyor, turist kurtulmaya çalışıyor, kurtuluyor bu kez eşini yakalıyor, eşi kurtulmak istiyor, kocası arkasını dönüp eşini kurtarmaya çalışıyor.

Zor bela bütün bu zorlu yolları aşan turistler bir kenarda oturup nefes alalım, şehrin merkezinin tadını çıkaralım diyor, ama olur mu, yine bir simsar geliyor, elinde bir menü bir şeyler söylüyor.

Şimdi bunları yazdık, geçen sene de yazmıştık, ondan önceki sene de. Şehri yönetenler de aynıydı, restaurant sahipleri de.

Değişen bir şey olacak mı derseniz, hayır daha da kötü olacak.

Ramazan ile birlikte siz seyredin Trabzon’un merkezini…

Çünkü şehrin merkezine inen esnaf ile bu sorunları birlikte konuşup tartışıp ortak kararlarla çözmeyi isteyen, böyle bir sorunu olan yöneticisi yok.

Trafik ile ilgili Trabzon’daki meslektaşlarımızın yaza yaza parmakları ağırdı.

Ama Maraş Caddesi, MC Dolands önü, Burger King önü, sürücü yaya geçidinin üzerine aracını bırakıyor ve bu olay tam da polisin karşısında oluyor.

İskenderpaşa camisinin önünde 3 otopark çıkışı ve bir mecburi yolun bağlandığı yerde her iki taraf her saat park…

Ama gelip gören var mı? Yok sadece cenazeden cenazeye…

Turizmin en büyük düşmanı kim derseniz bence bunları görmeyen, sorun etmeyen yöneticilerdir.
 
KINALI’NIN PERFORMANSI VE BELEDİYEDE İŞ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde son günlerde büyük bir işçi alımı yapılacağı yönünde iddialar var. Belediye zaman zaman açtığı birimlere elemanlar almıyor değil. Bu kimi zaman otoparklar oluyor, kimi zaman park bahçeler oluyor, kimi zaman diğer taşeron firmalar.

Şimdi herkes soruyor, belediyeye birileri işe koymak istesek kimin kapısını çalacağız, herkes işçi almıyoruz diyor.

Burada tek yetkili isim belediyedeki şirketlerin başındaki isim olan Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı.

Kınalı Başkan Gümrükçüolu’nun en güvendiği isimlerin başında geliyor. Birçok kararı gün yetmediği için gece yarısı mesailerindeki yoğun çalışma temposunda veriyorlar.

Kınalı günün 18 saati belediyeden ayrılmayarak işleri koordine etmeye çalışıyor. Teşkilatların da haliyle çaldığı kapı Kınalı oluyor. Çünkü belediyeye alım yapılacak şirketlerin başındaki isim Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullan Kınalı.

Referandum nedeniyle verilen yüzlerce hatta binlerce söz var. Kınalı’nın işi zor. Bakalım bu dengeyi nasıl koruyacak, bu kadar işsiz vatandaşa nasıl yetecek.

Bazı dedikodularda yok değil, belediyeye işe girmek için birilerinin vatandaştan para aldığını özellikle bu birilerinin teşkilat mensubu olduğu parti yöneticisi olduğu yönünde. Bununla ilgili biz parti başkanlarına çağrıda bulunmuştuk.
Eğer belediyelere işçi yerleştirmenin yolu partililere para vermekten geçiyor ise herkes bilsin de gelsin evladını ücreti karşılığı işe yerleştirsin demiştik.

Bu dedikodu bir zamanlar Büyükşehir Belediyesi için konuşulmuştu son dönemlerde Ortahisar için de konuşuluyor.

Ama halen daha kimse böyle bir şeyin olup olmadığına dair bir açıklama yapmış değil. Fakat gelen duyumlara göre şahitler, isimler, alınan paralar ortada…


TRABZON’DA TÜYSÜZ YETİMİN HAKKINI YEDİREN KURUM
İşi kimin yaptığı belli değil, yer Trabzon  Erzurum Yolu, Trabzon Otogalericiler Sitesi karşısı, Sülüklü Mezarlığı’na ayrılan bölüm.

Vatandaşların iddiasına göre Karayolları’na çalışan taşeron bir firma, daha 3 gün önce gelip burada kaldırım düzenlemesi yapmış, beton dökmüş, yolu ikiye ayırmış.

Beton daha  yeni kurumuş, Ve 3 gün sonra yani dün aynı iş makineleri yaptıkları yeri kırmaya başlamışlar.

Soran vatandaşlara da yanlış yapıldı yıkıp yeniden yapacağız demişler.

Trabzon Valisi Sayın Yücel Yavuz ve eğer belediye ile alakası var ise belediye başkanlarını savcılar göreve davet ediyoruz.

Milletin parasını çarçur eden, tüysüz yetimin hakkını heba eden iş bilmezlere bu sorumsuzluğun hesabını sorsun.

Beton bekleyen, yol bekleyen onca köy, mahalle var iken devletin milletin malzemelerinin böylesine heba edilmesine kimse göz yummamalı.