CHP TRABZON O KARARI NASIL DEĞERLENDİRDİ

CHP’nin anayasa değişikliği kanununu, Anayasa Mahkemesine  getirmemem kararı, Trabzon CHP tabanında ve tavanında olumlu karşılandı. İl Başkanı Turgay Güngör, haftalar önce parti il teşkilatı olarak genel merkeze anayasa mahkemesine gidilmemesi ile ilgili temenni kararlarını ilettiklerini de belirtti.

Hatta, CHP Trabzon tabanında da yapılan bir ankette, parti üyelerinin de anayasa mahkemesine gidilmeme yönünde fikir belirttikleri ortaya çıkmıştı. İl Başkanı Güngör, parti genel merkezinin anayasa mahkemesine gitmeme kararının örgütlerden gelen bir eğilim olduğunu belirterek, örgütlerin dediği olduğunu ifade etti. Güngör, şimdi ev ev dolaşma zamanı dedi. Ak Parti’nin CHP’nin anayasa mahkemesine gitmesi için adeta dua ettiğini belirten Güngör, şimdi ellerinde argüman kalmadı dedi. Güngör, referandum ile ilgili olarak çok olumlu anket sonuçlarının ortaya çıktığını belirtti ve en büyük terazi, milletin terazisi en doğru kararı verecektir dedi.

 KASABANIN ŞERİFİ SERT KAYAYA ÇARPTI

Kendini kasabanın şerifi olarak tanıtan ve artık bu unvan ile tanınan Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, dünkü büyükşehir belediye meclisinde gündem dışı bir söz alarak, Beşikdüzü’nde oturup, nüfus kayıtlarını komşu ilçelere taşıyanlardan söz ederek sert tahlillerde bulundu. Bıçakçıoğlu, bu durumdaki vatandaşları Beşikdüzü’ne ihanet içinde olduklarını belirtti ve bu vatandaşlara elindeki tüm imkanları kullanarak cezai müediye uygulayacağını söyledi. Bıçakçıoğlu’nun bu sözü ile meclis salonu buz kesti.

Bıçakçıoğlu, sözünü bitirdikten sonra gündem dışı söz hakkı isteyen Şalpazarı’nın Ak Partili meclis üyesi Muzaffer Bayraktar, Bıçakçıoğlu’nun konuşmasını eleştirerek, “Bizler Şalpazarlılar olarak Beşikdüzü’de okumak için bulunduk. Ticaret için bulunduk.

Orada kaldık. Ev tuttuk, ekonomisine katkı verdik. Şalpazarı’nda lise yoktu, Beşikdüzü’ne indik, Üniversite yoktu, Beşikdüzü’ne geldik. Öğretmen okulu yoktu, Beşikdüzün’de vardı, mecburen ilçeye geldik. Orhan Bey’in şimdi ilçede oturup başka ilçelerde nüfusa kayıt olanları eleştirmesi doğru bir olay değil. En azından biz Şalpazarlılar bunu hak etmiyor” dedi. Bıçakçıoğlu, Bayraktar’ın bu açıklamasına cevap vermedi ve meclisteki nüfus kaydırma işi, tartışma uzamadan bitti.

CUMHURBAŞKANI OFG'NİN İMDADINA YETİŞTİ

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın şehircilik kurultayında özellikle İstanbul’da yüksek yapılı binalar ile ilgili olarak yaptığı tespitler esnasındaki konuşması, Trabzon Belediye Meclisinde dev ekrandan yansıtıldı. Başkan OFG de Trabzon’da yüksek katlara karşı. Bunun için mücadele ediyor. Cumhurbaşkanın bu konudaki açıklaması, Başkanın elini güçlendirdi ve belki de ilk kez bir belediye meclisinde Cumhurbaşkanının konuşması dev ekrandan tekrardan izletilerek derin anlamlı ve direkt muhataplarının adresine giden bir mesaj oldu.

Peki, OFG; böyle bir hamleyi niye yaptı. Kendi yüksek katlara karşı olduğunu söylemesine rağmen, ilçe belediyelerinden yüksek katlı imar izinleri ha bire geliyor. Büyükşehir de bu izinleri bekletiyor.

Başkan OFG, son olarak Cumhurbaşkanını açıklamalarını fırsat bilerek böyle bir hamle yaptı. Yaptı ama dün grup toplantısında Beşikdüzü’nden yine yüksek katlı bir yapı için tartışma açıldı. Bir Arap yatırımcının Beşizdüzü’nde çok yüksek katlı bina yapma girişimi, bakalım, büyükşehir meclisinden geçecek mi?
Öte yandan Yalıncak’da da benzen bir gelişme var. İddiaya göre Ankaralı bir yapımcı firma ile Arap ortağı Yalıncak’ta konut yapımı için bir hayli yüksek maliyetli yatırıma girdi. Arcak, Ortahisar’ın verdiği imar büyükşehir’e takılmış durumda.

NE OLUR SOYLU'NUN SESİNİ DUYAYIM

Bursa’dan bir Trabzonlu iş adamı, İç işleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakın çalışma arkadaşı, Ali Faik Hacıooğlu’nu telefonla aradı. Telefondaki iş adamı, Hacıoğlu’dan her hangi bir tavassut için yardım istemedi. İstediği şuydu. Babası, eskiden beri Süleyman Soylu’yu çok seviyordu.

Şimdi hastaydı ve Soylu’nun sesii duymak istiyordu. Hacıoğlu, bu ilginç talebe önce ihtimalli yaklaştı. Zira, böyle olmasa da benzer telefonlar alıp, Bakanın gereksiz yere meşgul edildiğini biliyordu. Ama Bursa’daki Trabzonlu iş adamı ısrarla, babasının, Soylu’nun sesini duymak istediğini belirtti hiçbir talepleri olmadığını da ısrarla ifade etti.

Bunun üzerine, Ali Faik Hacıoğlu, Bakanın uygun bir zamanını kolladı, buldu ve Bursa’ya babaya telefon açtı, bakan ile babayı konuşturdu. Baba, Bakan Soylu ile 10 dakikaya varan bir sohbette bulundu. Soylu, Babaya Bursa’ya geldiğinde de yüz yüze konuşma sohbet etme sözü verdi.

TRABZON BASININDA NELER OLUYOR?

TGC yönetim kurulu üyesi, spor yazarı ve gazeteci TV programcısı Hakan Yoloğlu, Anadolu Ajansı Trabzon bürosunda göreve başladı. Yoloğlu, spor ağırlıklı özel haberler yapacak.
Taka Gazetesi, Tanjant’taki ofisinden Moloz’a taşındı. Kurulduğu günden bu yana kendisine ait Tanjattaki binada hizmet veren Taka’nın taşınma işlemi bitti ve gazete artık yeni yerinde hazırlanıp basılıyor.

Kamu işçiliğinden emekliye ayrılan Yayın danışmanımız Ali Savaş, aynı zamanda Günebakış gazetesi ile sözleşme imzalayacak. Savaş artık tam zamanlı olarak, Günebakış’ta gazeteciliğine devam edecek.Bu arada Savaş’ın gazetecilik yaptığı yıllarda gazeteci olarak bazı gazeteciler tarafından kabullenilmemiş olsa da gazetecilik yıllarında mesleki anılarını bir araya getirdiği “Ben Gazeteci değilken..” adlı kitabı da Haziran ayında piyasaya çıkacak.

Günebakış spor servisinde görev yapan Samet Emirzeoğlu, 61saat spor servisinde bundan böyle mesleğini sürdürecek.

TGC’nin 2016 yılının en başarılı gazetecileri yarışmasına bu zamana kadarki yarışmalarıdan daha fazla eserle müracaat edilmesi, cemiyet yönetimini bayağı memnun etti. Bu arada yarışmaya katılanları aşırı derecede çok olması, jürinin de zorlanacağının bir işareti olarak nitelendiriliyor.


Bu arada son günlerde eski bir Karadeniz Gazetesi çalışanının ne ve kimin için hazırladığı belli olmayan bir raporu, medya dünyasının gündemine düştü. O raporda, bizim haber sitemizin ekonomik bağımsızlığını birileri ile ilişkilendirilmesine söyleyeceğimiz tek söz var… Rapor sahibi rapor sahibi, herkesi kendin gibi mi sanıyorsun.

SANAT EVİ BİNASI VE..
Trabzon Sanat Evi binası detay bir restorasyona girdi. Restorasyon sonrası ise sanatçıların elinden alınacağına dair söylenti ayyuka çıktı.

Eğer bu doğru ise şimdiden ifade edelim doğru bir hamle olmaz.

Bu şehri yönetenlerin ikide bir her zaman gurur ve onurla metre karesine en fazla sanatçı düşen şehir diye söylerken sanat evinin sanatçılardan alınması, tam bir çelişkidir.

Biz bu söylentiyi koca bir yalan olarak kabul ediyoruz. Ve öyle olduğuna inanıyoruz..