BUGÜN HERKES MUTLAKA 

Türkiye bugün çok önemli bir kararın eşiğinde, Anayasa maddesinde, CHP’nin de yer aldığı komisyonlarca meclisten onay alan değişiklikleri, bu değişikliklerin direk muhatabı olan Türk Milleti sandık başında oylayacak, onaylayacak veya red edecek. 
Bu bir parti seçimi değil, bu bir ideoloji seçimi değil, bu Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim sisteminde yapılacak olan önemli bir değişikliğin kararın verileceği bir seçim. 
Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcut anayasa ile yaşadıkları, yaptıkları ve yapacakları ile yeni anayasa ile yapılabileceklerin, geçmişten bugüne yaşanılanlarda önemli oranda değişikliklerin olacağı bir seçim. 
Burada her Türk Vatandaşı gibi sizlerin, bizlerin yapması gereken şey, mutlaka ama mutlaka sandık başına gitmek ve Evet veya Hayır demektir. Herkes bu vatandaşlık görevini yerine getirmek zorundadır. 
Ve sonuç ne olursa olsun, herkesin Türk Milletinin kararına saygı göstermesi. Eminim de böyle olacaktır. 

Bu akşam sonuçlar Trabzon’da 17.30 itibariyle açıklanmaya başlar ve 20.00 gibi Trabzon sonuçları hemen hemen netleşir. 
Sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun, herkes yine Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik bütünlüğü yarın kol kola olmalı, birlik içinde yoluna bakmalıdır. 
Artık söz de karar da milletindir. Referandumun tüm ülkeye hayırlı olmasını diliyoruz. 

TBMM GRUBUNDA TRABZON GÜNDEMDEYDİ

Türkiye’de hızlı bir referandum kampanyası yaşandı. Son bir aya sıkıştırılan kampanyada çok ilginç zaman zaman gergin, zaman zaman neşeli anlar objektiflere kameralara yansıdı. 
Trabzon’da Ak Parti ve MHP’nin seçim kampanyası CHP ve diğer Hayır cephesine göre daha baskın ve güçlü oldu. CHP bu seçimde büyük oranda bir maddi sıkıntının yanında enfermasyon sorunu yaşadı. Özellikle CHP’li milletvekillerinin bazı sözleri sürecin son günlerinde büyük tepkiye neden olsa da öyle aman aman bir kavga gürültü olmaması sevindirici oldu. 
Türkiye genelinde bu süreçte en önemli farkındalığı yine Trabzon yaşattı, Trabzon’un haber sitesi 61saat.com’un yaptığı görüntülü röportajlar dalga dalga tüm Türkiye’ye yansıdı. 
Hem Evetçiler, hem de hayırcılar, Trabzon’daki ilginç röportajları sayfalarında paylaşınca milyonlarca kişi Trabzon’lunun sempatik evet hayır yorumları ile kahkahaya boğuldu. 


Gerek AK Parti cephesinden, Gerek MHP ve CHP cephesinde yaptığımız röporajlarda ilgili çok sayıda tebrik telefonu ve mesajı aldık. 

Trabzon Milletvekillerinden bir tanesi arayarak ‘Meclisin bir Whatsap grubu var. Ve bu grupta meclisin milletvekilleri ile ilgili bilgi ve haberler paylaşıyor. Bir baktım Trabzon’dan 61saat.com’un yaptığı bir röportaj, herkesi güldüren bir amcanın ve bir ablanın röportajı. Trabzon adına yine farkınızı ortaya koyup Türkiye gündemine oturdunuz. 61saat yine fark yarattı’ sözleriyle sitemizin Türkiye’de oluşturduğu farkındalıktan bahsederek emeklerimiz için teşekkür etti. 
Gerçekten referandumun son 10 gününde herkes ama herkes sadece Trabzon değil tüm Türkiye’de Trabzon ilimizden yaptığımız 3 bin kişilik görüntülü anket gündem oldu.
Ulusal birçok haber kanalı Trabzon’daki bu röportajları haber aptı, İHA tarafından röportajlarımız ile ilgili özel röportaj yapılarak tüm Türkiye’ye servis edildi. Türkiye’de yapılmayan bir şeyi yaptık.  
Emeğimizin karşılığını almanın verdiği mutlulukla, Trabzon her şeyin en iyisine layıktır dierek  daha güzel işler yapacağımızın sözünü vererek tebrik eden veya olumlu olumsuz eleştiren tüm okurlarımıza izleyenlerimize teşekkür ediyoruz.   

USTA BEN VARIM DEMİŞTİ AMA…

Trabzonspor Medical Park’ta ödeme krizleri devam ediyor.
Geçtiğimiz sezondan sonra bütçesini düşüren ve daha az maliyetli oyuncuları transfer eden Bordo-Mavililer, yine de düşük maliyetli oyuncuların parasını ödeyemiyor.
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta da bir toplantı düzenleyerek  basket takımı için ‘ Artık ben varım’ mesajı vermişti.
Ancak gelin görün ki takımda durumlar yine düzelmedi ve halen daha kritik.
Takımın oyuncusu Kadji, maaşı ödenmediği gerekçesiyle takımdan ayrılmak istemiş, sonra da yeniden sorun giderilmişti.
Geçtiğimiz günlerde de Julian Wright, eşinin doğumunu bahane ederek yurt dışına çıktı ve geri gelmedi.

Takımın Başantrenörü Sergei Bazarevich, en son oynanan maçın ardından adeta krizi açıklayan ifadeler kullanmıştı.
Bazarevich, maddi sıkıntılar yaşadıklarını ve antrenman yapmakta dahi zorlandıklarını söylemişti.
Basket takımının Başkanı Abiş Hopikoğlu, maddi krizin sonlanması için çalışıyor ama Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ‘Ben varım’ mesajını verdikten sonra neredeyse takımla olan bağlarını tamamen koparmış durumda.
Bu durumun çözülememesi halinde hem takım kümeye doğru yol alacak hem de önemli oyuncularını kaybedecek.

TRABZON’DA TGC’DEN YALANLAMA 

Dün Trabzon yine başka bir konuyla Türkiye gündemine oturdu. Sabah saatlerinde CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medyada bir paylaşım yaparak Trabzon’da iktidara muhalif olan bazı gazetelerin toplatıldığını iddia etti. Anında Trabzon merkezdeki bayilere giderek kontrol ettik, fakat tüm gazetelerin normal bir şekilde satışta olduğuna şahit olduk. Yaysat’a bu gazetelerin dağıtımının yapılmaması yönünde bir baskı kurulduğu da iddia edildi fakat Yaysat’da bunu yalanladı. Konuyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’de bir açıklama yaparak söz konusu iddianın gerçek dışı olduğunu ifade etti. İşte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin yaptığı o açıklıma
‘Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından paylaştığı bilgide Trabzon’da Cumhuriyet, Sözcü ve Yeniçağ gazetelerinin bayilerde satılmadığını belirtmiştir.
Bu konuya hassasiyet göstererek yapmış olduğumuz araştırmada, böyle bir durumun söz konusu olmadığını, bahse konu gazetelerin bütün bayilerde satışta olduğunu müşahede etmiş bulunmaktayız. Zaten Sayın Yarkadaş da daha sonra yine sosyal medya hesabından konuyu düzeltmiş ve gazetelerin satıldığını teyit etmiştir.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak, gerek basın özgürlüğüne ve insanların haber alma hakkına gösterdiğimiz saygı gerekse de kentimizle ilgili ülkede oluşabilecek yanlış bir algıyı gidermek üzere söz konusu açıklamayı yapma zorunluluğunu hissettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

TİSKİ YANLIŞA DUR DEDİ  

Trabzon’un Büyükşehir Belediyesi olmasının ardından içme suyu ve kanalizasyon idaresinin bağlandığı TİSKİ şirketi, su sayaçlarının kontrolü ve tahsilat işini İND isimli firmaya vermiş. 
Bu firma da iddialara göre daha hiç su kullanmayan bazı abonelerin saatlerini mühürleyerek ki bu bazı dediğimiz yüzlerce sayaç, bunlardan kesme bağlama ücreti olan 22 TL’lik tutarı almayı planlamış. 
Her ne kadar bir tahakkuk fişi göndermediği için firmaya bir suçlama yapılamasa da, firma yetkilisine sorulan suyumuzu nasıl bağlayacağız sorusuna elemanın verdiği ‘Kesme bağlama ücretini yatırarak’ cevabı bu işte bir sıkıntı olduğunu ortaya serdi. Konuyu hemen TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal’a sorduk. Köksal ilgili firmanın kesinlikle abone olmayan meskenlerden kesme bağlama ücreti alamayacağını ifade ederek ‘Biz ilgili firmaya hak edişlerini bir ay sonra ödüyoruz ve yaptığı uygulamaları denetliyoruz. Halktan kesinlikle haksız kazanç elde etmesine milleti mağdur etmesine müsaade etmeyiz. Burada bir eksiklik, bir hata olmuş olabilir. Sayaçları mühürlenen meskenler sadece kullanım yapan, su sarfiyatı yapıp abone olmayanlar içindir. Haricinde evini kullanmayan kişilerden kesinlikle kesme bağlama gibi bir ücret talep edilemez. Böyle bir mağduriyeti olan var ise bize iletsin anında müdahale ederiz’ ifadelerini kullandı.
Köksal’ın bu konuda hassasiyetin ne denli büyük olduğunu iyi biliriz, vatandaşın mağduriyeti birinin haksız kazanç elde etmesi noktasında tutumu kesinlikle halkta vatandaştan yana olmuştur bugüne kadar. Yaptığı açıklama ile de bundan sonra da öyle olacağını ispat etmiş oldu.  

HAYDAAAA. ŞİMDİ ZAMANIMIYDI? 

Trabzon’da sene başında turizm ile ilgili büyük bir kaygı yaşanıyordu. Bu sene sezonun çok kötü geçeceğine dair yaşanan kaygılar Mart ayı ortası itibariyle umuda dönüştü. Ön rezervasyonlar, ve erken gelen turist grupları, sezonun çok hareketliği geçeceğini habercisi oldu. 
Şu günlerde bile Trabzon sokaklarında çok sayıda, Arap turiste rastlamak mümkün. 
Bu önemli gelişmenin yanında akıllara takılan önemli bir husus Ayasofya Camisi’nin restore edileceği haberi. Hem de turizm sezonunun başında.
Yapılan açıklamaya göre Ayasofya Camii yapılacak restorasyon çalışmalarıyla farklı bir görünüme sahip olacak. Bu yılın Ramazan ayı sonrası yapılacak restorasyon çalışmalarının yaklaşık 2 yıl sürmesi planlanırken, caminin kubbe freskleri otomatik bir sistemle ibadet sırasında kapatılabilecek. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak olan restorasyon çalışmaları yaklaşık 3 milyon TL’ye mal olacak. 
Bilindiği üzere Trabzon Sümela Manastırında başlayan restorasyon çalışması nedeniyle Trabzon önemli oranda bir turist kaybetmişti. 

Turizmciler Ayasofya’nın tam turizm sezonunun ortasında en çok turistin geleceği zamanda restorasyona alınmasına bir anlam veremediklerini ifade ediyorlar. 
Sümela Manastırına da girişlerin restorasyon nedeniyle yasaklanmış olduğu bir zamanda Ayasofya’nın da restore için hizmete kapatılacağının duyurulması tepkiye neden oldu.    Turizmin sektör temsilcileri Ayasofya’nın tadilatının neden turizm sezonunun ortasında yapıldığı, en azından Sümela bittikten sonra yapılamaz mıydı sorusunu yetkililere yöneltiyor. Bakalım gerek TÜRSAB, gerek TİSAD veya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri bu tepkilerle ilgili nasıl bir açıklama yapacak.