SOYLU: BENDE ÖZLÜYORUM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyareti öncesi Trabzon halkına seslendiği mini mitingde 20 bine yakın Trabzonlu vatandaş saatlerce Cumhurbaşkanını bekledi. Cumhurbaşkanı Trabzon’da huzura neredeyse kabine ile çıktı. Ama bir isim vardı ki onu hiç yanından ayırmadı. Süleyman Soylu İçişleri Bakanı olarak Cumhurbaşkanı’nın sağ kolu gibi hep yanındaydı. 

Soylu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Trabzon’a haftada iki kez geldiği olurdu. Şimdilerde de gelmeyi çok arzuluyor fakat İçişleri Bakanlığı koltuğu öyle kolay bir koltuk değil. Ülkenin İçişlerinin tamamı, güvenliği, sevki idaresi valileri emniyeti jandarması, istihbaratı. 

O nedenle Trabzon’a istediği sıklıkla gelemeyen Soylu Trabzon’a olan özlemini VIP’deki özel sohbette şu ifadelerle dile getiriyor ve seni özledik diyenlere ‘Bende sizleri özlüyorum. Ama bu hainlerin kökünü kazımak boynumuzun borcudur.

Bakın her gün neredeyse Güneydoğu’dayız. Oradaki askerimiz, polisimiz, şehitlerimiz gazilerimiz. 

Trabzon’un vekiliyim, Türkiye’nin bakanıyım. Ama son dönemde yaşananları hep birlikte izliyoruz. Hainler öylesine kana susamış ki, bunlara bu ülkeyi dar etmeden bize uyku haram’ ifadelerini kullandı. 

Trabzonlularda Soylu’ya ‘Sen işine bak, görevini yap, biz buraları hallederiz her zaman arkandayız’ diyerek destek verdi. 
Soylu’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güveni ve övgü dolu sözleri de teşkilatların ve Trabzonluların daha çok gururlanmasına vesile oldu. 

SOYLU O MÜDÜRÜ ÖZELLİKLE YANINA ÇAĞIRDI 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu her ne kadar İçişleri Bakanı olsa da Trabzon’un diğer sorunları aklından hiç çıkmıyor. VIP’teki sohbetinde özellikle Turizm İl Müdürlüğü’ne yeni atanan Ali Ayvazoğlu’nu yanına çağıran Soylu, Trabzon turizmi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı döneminde yaptığı çalışmaların aynı hızla devam ettirilmesi noktasında talimat verdi. 

Soylu ayrıca Sümela ile ilgili de Ayvazoğlu’ndan bir takım bilgiler alıp, çalışmaların işleyişi ve sürecin hızlandırılması için birkaç talimat verdi. 

Soylu VIP’te ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun bir takım taleplerini dinleyip Trabzon Valisi Yücel Yavuz ile de şehrin genel meseleleri konusunda görüşmede bulundu. 

BÜYÜKŞEHİR YİNE FARKINI GÖSTERDİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon ziyareti, teşkilatlar içinde çok önemliydi. Bu noktada Trabzon il yönetimi büyük bir sınav verdi. En çok emek verenlerden bir tanesi de organizasyondan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş’tı. 

Demirtaş organizasyonda en çok Cumhurbaşkanının gelişinin gecikmesi ve yağmurdan endişe ediyordu.  Onbinlerce kişi saatlerce alanda bekleyecekti.

Bu esnada her zamanki gibi Büyükşehir Beledeyise imdada yetişti. 10 bin yağmurluk, 10 bin atıştırmalık sandviç, 10 bin su ile vatandaşların alandaki ıslanma korkusunu giderip gıda teminini sağladı.

Ayrıca Mehter takımı ve led ekrandaki videolarda vatandaşların alanda beklerken 15 Temmuz günlerini yeniden yad etmesi için önemli bir fırsat oldu. Mehter takımı da görevini layıkıyla yerine getirince organizasyon başarıyla tamamlanmış oldu. 

KORUMALARA REST ÇEKEN İL YÖNETİCİSİ 
Trabzon’daki mini miting organizasyonunda zaman zaman aksaklıklar olmadı değil. Bir ara İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı Korumaları ile sert bir tartışma içinde gördük. Elindeki listeyi korumalar fırlatıp ‘Alın siz yapın’ dediğine şahit olduk. Olayın nedenini ise sonra öğrendik. 
Cumhurbaşkanını üst düzey korunması gerekiyordu. Bu nedenle koruma amiri teşkilat mensuplarını, ilçe belediye başkanlarını ve birçok ilçe başkanı ile il yöneticisini içeri almıyordu. 
Demirtaş işte o sırada ‘Teşkilatım dışarda iken, orada millet miting otobüsünün arkasında iken bu iş olmaz. Çok biliyorsanız alın siz yapın bu işi, kimsiniz Trabzon’da teşkilatlar ile Cumhurbaşkanını, belediye başkanlarım ile Cumhurbaşkanını buluşturmayacaksınız’ diyerek elindeki listeyi korumaya fırlatarak VIP salonuna daldı. İl Başkanı Haydar Revi ile hararetli bir görüşme sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ulaşıldı ve Demirtaş’ın bu resti sonrası teşkilat mensupları VIP salonu önündeki alana alındı. 

HACIOĞLU’NUN İSTİFASI YILDIRIMHAN’IN ATAMASI 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ile İçişleri Bakanlığı Müşavirliği görevine getirilen Ali Faik Hacıoğlu’da Bakan Soylu’nun yanından bir an olsun ayrılmayarak, Soylu’nun kendilerine ilettikleri taleplerle hızlı bir şekilde ilgilendiler. 

AK Parti İl yönetiminden ve AK Parti’den istifa eden Hacıoğlu’na ilgi eskisine nazaran daha da çok artmıştı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müsteşar Yardımcılığı görevinden İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine geçmesi beklenen ve bazı bürokratik işlemler nedeniyle geçişi ertelenen Yıldırımhan’ın da durumun kendisine sorduk. Ne zaman Soylu ile çalışmaya başlayacaksınız dedik. Yıldırımhan ‘Çalışıyoruz ya, beraberiz zaten dedikten sonra şöyle devam etti.

Biz makamlarla mevkilerle değil yaptığımız işlerle anılalım. Milletimiz bizden hizmet bekliyor. Hangi bakanlık olduğunun çok önemi yok. Önemli olan bulunduğumuz mevkii de ülkemizi ve Trabzon’umuza en iyi hizmeti vermektir’ ifadelerini kullandı. 

Öte yandın Hacıoğlu için Çağlayan Vadisi’nde sürekli bir araya geldiği arkadaşları, dostları ve abileri bir akşam yemeği tertipleyerek yeni görevinde başarı dileyip hayırlı olsun dediler. 
Yemeği tertipleyenlerinden olan Ortahisar Belediye Başkan Danışmanı Firar Bayrak ‘Elimizde büyüyen Ali Faik Kardeşimiz yeni görevi ile bizleride onurlandırmıştır. Böyle güzel insanların böyle önemli makamlara gelmesi bizler için onur vericidir’ ifadelerini kullandı. 

 TRABZONSPOR’A İTİRAZ VAR 
Trabzonspor’un başlattığı logo yarışması ile ilgili bir takım itirazları geçtiğimiz günlerde sizlere iletmiştik. Fakat itirazların ardı arkası kesilmiyor. Sonradan yapıp değerlendirmeye alınanlarla önceden yapıp değerlendirmeye alınanlar arasında oy ve zaman açısından haksız rekabet ortaya çıkıyordu. 
Yeni sorun ise gelen taleplerin oylamaya sunulmaması idi. 

Birçok tasarımcının sonradan haberdar olduğu yarışma ile ilgili tasarım gönderenler yüzlerce tasarımcı, yaptıkları eserlerin dikkate alınmadığını, oylamaya sunulmadığını ifade ediyor. 
Kulüp ile yapılan görüşmede 2000 binin üzerinde logo tasarımının kendilerine ulaştığı bunların bir ön elemeden geçtiği ifade ediliyor. Fakat bu konuda uyarı kendilerine mail ulaştığı zaman yani yeni bir logo geldiği zaman yapılmamış. Yarışma sonu erince yarışmacılar bilgi sorunca bu bilgiyi paylaşmışlar. 

Son ana kadar böyle bir şeyden bir haber olan tasarımcılar şartnamede de bir ön eleme olmadığını ifade ederek sonucun itiraza açık bir yarışma olacağını ifade ettiler. 

Bakalım Trabzonspor kanadı, bu yarışmaya yapılan itirazlarla ilgili neler yapacak. Bir de iyi bir bilgisayarcı tarafından gelen uyarıyı Trabzonspor yönetimine iletelim.

Bilindiği üzere bir IP’den sadece 1 oy kullanılıyor bu yarışma için fakat, hatırlayacağınız üzere Twitter, Facebook gibi sosyal medya organlarına yayın yasağı geldiğinde değişik IP’lerle bu ağlara girilebiliyordu. Oylamalarda da aynı şekilde bir hile olabileceği konusunda uyarıda bulunan bir okurlarımız ‘İnternet oylamalarında bu tür hileler çok kolay yapılıyor. Ayrıca tasarlanan logolarla ilgili bir tescil bir noter belgesi yok. İleride bir tescil veya patent konusunda itiraz olduğunda kulüp gülünç duruma düşebilir’ uyarısını yaptılar.