ÖZKAN SÜMER YENİ YILDA.!

Ve Trabzonspor’da beklenen gerçekleşiyor. Aralık ayındaki genel kuruldan sonra Özkan Sümer ve eski kalecilerden, teknik adamlardan İhsan Derelioğlu, Trabzonspor’da göreve başlayacaklar.
Bunun için uzun zamandan bu yana taraftar arasında ciddi görüşmeler yapılıyordu. Sümer de yönetime karşı son derece olumlu duruşu ile dikkatleri çekiyordu. Yönetimin Sümer ve Derelioğlu hamlesini Aralık genel kurulundan sonraya bırakması, Aralık genel kurulunda bu hamlesinden dolayı eleştirilmesine engel olmak için olduğu belirtiliyor.
Peki, Sümer ne yapacak?
Derelioğlu nasıl bir görev alacak?
Bunu da göreve başladıklarında öğreneceğiz.

ALİ SÜRMEN’E HATIRLATALIM 

Trabzonspor’un son divan gene kurulunda, bir temenni olarak Tanju Gürsü’nün adının Trabzon’da yaşatılması ile ilgili karar alınmıştı. Hatta o genel kurulda Ortahisar Belediye Başkanı A.Metin Genç de vardı ve Tanju Gürsu adının yaşatılması ile ilgili temenni kararı alındığında “Başkanımız da burada artık gereğini yapar” denmişti. Genel kurula katılanların tümü de bu temenni kararı, doğru ve yerinde demişti. Tanju Gürsu, Trabzonspor’un her aşamasında yüreği ile takıma kulübe camiaya yüreği ile destek olmuştu.

Divan genel kurulundan sonra hem Ortahisar hem de Büyükşehir belediye meclisleri toplandı ama Tanju Gürsu unutuldu.
Bu konuyu Ali Sürmen’e hatırlatalım dedik.

OFG’NİN ISRARLI İNADI!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı OFG’nin ilginç bir istikrarlı inadı var. Nedir bu inadı derseniz, hemen açıklayalım.
Büyükşehir Belediyesinde, son olarak önceki günkü meclis toplantısında Muhtarlarla ilgili olarak Muhtarlar Daire başkanlığı kuruldu.  Özellikle Ak Parti’nin kurucusu lideri R.Tayyip Erdoğan, muhtarlara çok önem veriyor. Ve özellikle de büyükşehir belediyelerinde muhtar masasının kurulması yönünde talimatları da var.

Trabzon’da bu anlamda ilk hamleyi A.Metin Genç, Ortahisar Belediyesinde yaptı.İlçenin  muhtarlarına belli bir ödenek ayırdı bu ödenekten her ay belli miktarda maaş gibi mali yardım yapılıyor. Son olarak da OFG, muhtar daire başkanlığını kurdu.

Ancak, hala Trabzon Büyükşehir Belediyesinde spor daire başkanlığı yok. OFG, bu daire başkanlığını kurmamak oluşturmamak anlamında istikrarlı bir inatla görevine devam ediyor. Oysa, Büyükşehir belediyesi sportif organizasyonlar yapıyor, bunu daire başkanlığı ile organize etse daha mantıklı olacak.Hatta, büyükşehir’in diğer köklü büyükşehirlerde olduğu gibi Spor AŞ diye şirket de kurma yetkisi var.


Ama, dedik ya, spor kenti Trabzon’un büyükşehir belediyesinde spor daire başkanlığı hala yok.
Bakalım OFG’nin bu konuda istikrarlı inadı ne zaman son bulacak.

KTÜ’NÜN UYANIK HOCALARI

KTÜ’nün özellikle mimarlık ve mühendislik fakültelerindeki hocalarımız, piyasadan alanları ile ilgili iş alırlar. Bunun için talepli şirket kişi ve kurumlar KTÜ döner sermayesine para yatırır ve hocalarımızın fikir ve yaratıcılığından faydalanırlar.
Buraya kadar her şey normal.
Ama kulağımıza gelen bir bilgiye göre, anormal bir durum da var.
Anormal olan şu.

İş alan hocalarımızdan bazıları bedava iş gücü olarak öğrencilerini kullanıyorlar. Onlara, bu iş bitirme tezinizdir diyerek, bedava çalıştırıyorlar.
Bu etik mi değil?
Elbette etik değil.
Öğrencisine bitirme  tezini, kendi aldığı işi veren hocanın bu davranışı hiç etik değil hiç.

Bu konuda şimdilik genelleme yaptık, yakında özelleme yapacağız.
Özellikle bu durum mimarlıkta artık çizmeyi aştı.


 
VE 15 KİŞİ KTÜ’DEKİ GÖREVİNE DÖNDÜ

KTÜ’de 15 Temmuz’dan bu yana  yapılan FETÖ operasyonunda açığı alınan hocalardan 15’i geri döndü. KTÜ yetkilileri geri dönen öğretim üyelerinin adlarını OHAL gerekçesi ile kendileri tarafından açıklanmayacağını, YÖK’ün bu konuda yetkili olduğunu belirttiler. Bu arada Rektör Süleyman Baykal ise, gazetecilere konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı.
“ 100 civarında soruşturma yaptıklarını tutuklularla birlikte açığa alınan 60 akademisyen var. Ayrıca oluşturulan heyetin soruşturdukları var. Açığa alınan ve soruşturulan akademisyenlerden 15’inin görevlerine dönmesine karar verildi. Ayrıca 2 öğretim üyesinin kararı, ilişiği kesilmek üzere YÖK’e bildirildi. Yine toplamda 5 idari personelin memuriyetine son verildi.”
Prof. Dr. Baykal akademisyenlerle ilgili son kararı YÖK’ün, idari personelle ile ilgili son kararı ise üniversitenin verdiğini söyledi.

EN YÜKSEK OYU ALDI…!
Şeref Malkoç, kurulduğu günden bu yana TBMM’sinde yapıla kamu baş denetçisi seçimlerinde en yüksek oyu alarak seçilen Kamu Baş Denetçisi oldu. Bundan önceki seçimlerde, seçimi kazananlar en fazla 220 oyda kalmışlardı. Şeref Malkoç için 300 oy aldı. Bu da Malkoç’un başarısı olarak kayda geçti.
Anayasal bir kurum olan Kamu Baş Denetçiliğine seçilen Malkoç, TBMM’sinden mazbatasını aldığı anda görevine başlayacak. Malkoç, yeni görevine başladığı an da Cumhurbaşkanlığı baş danışmanlığını da bırakacak.
Şeref Malkoç, Trabzon ve ülke siyasetinin önemli isimlerinden biridir. Böyle bir göreve seçilmesi elbette bir Trabzonlu olarak bizleri de memnun etmiştir.
Malkoç’a başarılar diliyoruz.
Şeref Malkoç gelecek dönemde Trabzon ve Türkiye siyasetine damga vuracak istikrarda yürüyüşüne devam ediyor.